Recept Slaní šneci z listového těsta

aneb Listoví šneci - slané

(Hodnoceno 5x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Slaní šneci z listového těsta

Postup

Listové těsto rozválíme na tenký plát. Z Harisy a kečupu vymícháme směs na potření těsta a těsto potřeme. Směs stačí nanést v tenké vrstvě a může být velmi pikantní. Na směs poklademe plátkový sýr tak, abychom ho měli po celé ploše placky. Na to naklademe anglickou slaninu, kterou můžeme použít syrovou, je-li pěkně libová, případně můžeme přidat proužky osmažené slaniny. Poklademe rovněž rovnoměrně po celé ploše. Můžeme posypat kořením. Zavineme jako závin, dost pevně, aby roláda držela u sebe. Po svinutí nakrájíme ostrým nožem kolečka asi 0,5 - 1 cm silná a ta klademe na pečící papír. Navrch posypeme kmínem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 20 minut. Sýr vyplní případné mezery v náplni. Chutná výtečně vlahé i studené.

Recept je z kategorií: Recepty na Silvestr Slané pečivo


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.02.07 vloženo
  • 151199x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • listové těsto
  • 200 g plátkového sýra
  • 200 g anglické slaniny jemně nakrájené
  • koření - adžika, pepřová směs, směs na steak
  • harisa, kečup

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Reklama

Odkaz na uvaření

birkana 29.06.15 15:52

Dělala jsem dvoje šneky. Jedny s křenovou pomazánkou, bazalkou a oreganem (ty světlé) a druhé s pažitkovou pomazánkou, eidamem, protlakem s česnekem, oreganem a bazalkou.

Oboje ochucení dopadlo na jedničku, jen eidam trochu vytékal. Použila jsem vyjímečně kupované listové těsto – rolované na pečpapíru. Oproti tomu domácímu je tenounce vyválené a jemněji lístkuje. Zato se hůře balilo :think: . Asi jde o zvyk a šikovnost :zed: .

Šneky mizely už vlažné, vychladnout jich stačilo jen několik. To hovoří samo za sebe a není třeba ani dodávat, že doporučuji vyzkoušet :lol: .

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

suzanka 23.02.14 18:59

výborné

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

suzanka 09.02.14 17:39

DALŠÍ VARIACE :-)

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

Jari 29.09.13 11:37

S přidáním celerové natě, posypané paprikou. Rychlé, dobré.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

denulla 13.11.12 22:54

velmi dobré, zkusila jsem část šneků potřít vejcem, ale bez něj jsou asi lepší, vynikne chuť slaniny

Odkaz na uvaření

Jiskra 30.09.12 19:05

Ingredience:
2 balení listového těsta
kečup
eidam - tvrdý kostka
eidam - plátkový šunka
niva
anglická slanina
koření na pizzu

Úvod:

Dobrý recept vhodný třeba místo bramburků na oslavy nebo jen tak k zakousnutí.

Postup:

Z dvou balení listového těsta si uválíme dva pláty.
1. plát ŠUNKOVO-SÝROVÝ
Nejdříve listové těsto po celé délce pomažeme kečupem. Poté poklademe jednou vrstvou šunky. Na šunku naklademe plátky sýra a trochu přichutíme kořením na Pizzu.
Když jsme s náplní spokojeni, těsto na delší straně zahneme a začneme motat do roličky. Až před námi leží rolka z listového těsta vezmeme si nůž a nakrájíme ji na půl centimetrové plátky. Vzniklá kolečka si vyskládáme na plech na pečící papír a jako třešničku na dortu posypeme nastrouhaným eidamem. Dáme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme dokud těsto zespodu nezezlátne.

2. plát ANGLICKÁ SLANINA A NIVA
Postup je naprosto stejný jako u předešlého plátu, akorát šunku a sýt obměníme nivou a anglickou slaninou. Opět doporučuji na konci posypat tentokrtá můžeme klidně znovu nivou nebo opět eidamem.

Já osobně dávám přednost Šunkovým, ale náplň se dá obměnit jakkoliv a klidně bych se nebála experimentovat.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Ačraj 29.09.12 19:43

Vyzkoušela jsem tento recept - chutné, dobré…

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Slaní šneci z listového těsta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Perníkoví panáčci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz