Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník marianne02 Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto, podle potřeby přidáme mouku nebo vodu. Přikryté necháme kynout na teplém místě 20 – 30 minut. 2. Těsto znovu lehce prohněteme, vyválíme obdélníkový plát - šířka cca 20 cm, tloušťka 0,5 cm. Ostrým nožem z plátu krájíme proužky 1 cm široké, ty namáčíme ve vodě a poté ihned obalujeme v sezamu. (Nebo rychlejší postup: plát potřeme vodou, posypeme sezamem a pak vykrajujeme proužky.) Klademe v dostatečné vzdálenosti od sebe na plech vyložený pečícím papírem. Tyčinky na plechu necháme přikryté opět 10 minut odpočinout. 3. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 15 minut, dozlatova. Z tohoto množství surovin připravíme cca 40 tyčinek. Tyčinky „kritsinia“ jsou zejména vhodným slaným zpestřením k vínu, ke kávě, čaji. Lze je přikusovat k polévkám, studeným předkrmům apod. Kali orexi, dobrou chuť.
Recept je z kategorií: Slané pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
11.3.17 14:06
Už jsem je dělala na Silvestra, dnes podruhé - pro návštěvu Část byla se sezamem, část s mákem…
Jak poprvé, tak i dnes - zmizely docela rychle
Na Silvestra jsem se s nimi poctivě „vyvalovala do válcovitého tvaru“ a
pak zploštila, ale dnes ráno nebylo moc času, tak přišel ke slovu váleček
a rádýlko…
Super jsou obě varianty, ale pokud mohu doporučit:. ty „válečkovité -
následně zploštělé“ jsou takové více… no, jak to nazvat… prostě:
„jako ty koupené“.
Chuťově vyšly oba způsoby nastejno.
Je to hlavně rychlé, s těstem se dobře pracuje a nelepilo se - šlo válet
bez pomoučení.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Slané tyčinky se sezamem - Kritsinia
Jelikož nevím, jak udělat kompromis, abych vyhověla všem, volím tuto cestu - fotky do komentářů…
Vysvětlení: Zdejší „samozvaná estetická policie“ mé fotky nazvala ošklivostí, když jsem je přestala dávat, začali se zase ozývat druzí, „že bez fotek mi nevěří, že toho tolik stihnu uvařit“…
Takže aby se vlci nažrali a kozénka zůstala celá, budu dávat fotky jen do komentářů (vlastně tak trochu i pro sebe, jelikož se ke spoustě receptů časem vracím, tak abych věděla, o co jde…)
Zatím přidám zpětně jen ty, které jsem nevymazala z mobilu.
Díky za pochopení, více se k tomu již v budoucnu vyjadřovat nehodlám…