Recept Slané pečivo s kysaným zelím

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Slané pečivo s kysaným zelím

Postup

Zelí vymačkáme a posekáme na malé kousky, přidáme ostatní přísady a vypracujeme těsto , které dáme na 2 hodiny do lednice uležet.Těsto vyvalíme asi 3 - 4 mm silné a vykrajujeme kolečka, nebo radýlkem čtverečky, dáme na slabě pomazaný plech a ještě na každém kousku naznačíme radýlkem mřížku. Pečeme v dobře vyhřáté troubě 200°C Do růžova.

Recept je z kategorií: Slané pečivo

Nahlásit recept

  • 03.04.08 vloženo
  • 16014x zobrazeno

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 250 g polohrubé mouky
  • 500 g kysaného zelí /syrové /
  • 300 g sádla
  • 1 vejce
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 23.12.14 09:27

Neexperimentovala jsem. Držela jsem se receptu.
Moc dobré.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

birkana 09.12.14 15:40

Pekla jsem z poloviční dávky, měla jsem 2 a 1/3 plechu čtverečků krájených rádýlkem. Pečivo má zajímavě pikantní chuť. Vyzkouším někdy do těsta okořenit hrubě mletým pepřem nebo drceným chilli. Je to chutná varianta slaného pohoštění; upeču na Vánoce i na Silvestra :palec: .

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Slané pečivo s kysaným zelím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Eja
3858 příspěvků 15.12.15 16:56

Vytahuji na světlo pro inspiraci.
Já určitě letos zopakuji.

birkana
1687 příspěvků 19.12.14 07:31

@Eja, placky (škvarkovo-zelné) jsem vyzkoušela. Jsou dobré. Jen nejsou tak vypečeně křupavé jako drobné tvary pečiva :,( Možná jsem měla vyválet tenčí těsto :think: Poměr sádlo : škvarky = 1 : 1.

Eja
3858 příspěvků 14.12.14 06:13

@hippolyta @birkana :hug: dopiju kafe, vyvenčím a jdu na to :mavam: poreferuji.

birkana
1687 příspěvků 13.12.14 21:58

@Eja, škvarkovo-zelné placky mám v plánu na příští týden. Pokud se něco nezvrtne ;). S moukou (u parmazánových sušenek) bych souhlasila s @hippolyta . Ty by také stály za vyzkoušení!

hippolyta
394 příspěvků 13.12.14 20:34

Ejo, to bych skoro ubrala mouku a přidala sýr - tenhle poměr na mě dělá dojem, že to bude jalové. A natvrdlé. Dělám parmezánové sušenky 100 g mouka, 100 g sýr, 80 g máslo, 1 žloutek. Uválím váleček, nechám ztuhnout, krájím kolečka. Jde to velmi rychle a jsou křehounké.

Eja
3858 příspěvků 13.12.14 19:29
Birkano

Ty jsi taky pro každý experiment. Náhodou jsem se dívala na TVPrima a jakési děvče tam tvořilo slanoví…ale 130 hladké mouky, 100 g másla, 50 g strouhaného parmezánu, 1 malý žloutek, sůl. Těsto klasicky, rohlíčky po upečení lehce poprášit uzenou paprikou. Tak do toho jdu…vypadalo to jako klasické rohlíčky…

Eja
3858 příspěvků 13.12.14 16:30

@birkana tak která z nás to zkusí první??? :mavam: :hug:

birkana
1687 příspěvků 13.12.14 16:20

@gmp, to jsou „zelňáky“, ale jsou suché! Babička je dodatečně potírala peroutkou husím sádlem. A plotna jde nahradit litinovou plotýnkou na plynu i elektřině :think: Jen ten „kříženec“ zelné a škvarkové placky mne láká :mavam:

gmp
1603 příspěvků 12.12.14 22:14
*

Já dělám jen hladká mouha a kysaný zelí. Nejlíp píct na plotně, ale kde sehnat dneska plotnu, tak v troubě na pečicim papíře

birkana
1687 příspěvků 12.12.14 16:43

@Eja, napoprvé bych určitě část sádla nahradila mletými škvarky. Byly-li by placky sušší, příště bych přimastila sádlem. O cca 15%? :think:

Eja
3858 příspěvků 12.12.14 14:28

@birkana počítala bys dávku škvarků do dávky sádla, v tomhle recepisu? tedy dávka sádla = váha sádla plus váha škvarků?

birkana
1687 příspěvků 12.12.14 14:22

@Eja, čtenářko myšlenek :mavam: Chci totiž upéct škvarkové placky se zelím :potlesk: Škvarky nesekám, alébrž melu na masomlýnku. Když tam nic špatného nedáme, tak to musí být dobré ;)

Eja
3858 příspěvků 12.12.14 11:34
Birkano

Mi tak napadlo, co do toho těsta nějak zabudovat na hodně drobno nasekané škvarky??? :think:

Eja
3858 příspěvků 12.12.14 08:32

@birkana Děkuji :mavam: i za varování :mrgreen:

birkana
1687 příspěvků 12.12.14 07:42

@Eja, u nás vydrželo max. do třetího dne po upečení - uchováváno v chladu. Je křehké a chutné hned po upečení. Jen nedoporučuju jíst ještě teplé, ono poněkud nadýmá :cert: :mavam:

Eja
3858 příspěvků 11.12.14 17:25
Birkano

Pokud chci na Štědrý den jako variantu pro slanožrouty- kdy péct? 23.12.?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz