Recept Slané lívanečky z patizonů a hub
bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Patizony nastrouháme na hrubší straně struhadla a vložíme do rendlíku na rozpálený olej - 1 PL, osolíme, mírně podlijeme a udusíme téměř doměkka. V dalším rendlíku na oleji podusíme houby nakrájené na plátky se špetkou kmínu, osolíme, opepříme. V míse rozšleháme 4 vejce se smetanou, přidáme hrubou mouku, česnek utřený se solí a obsah obou rendlíků. Promícháme, podle potřeby zahustíme, dosolíme, dopepříme a v pánvi na oleji smažíme lívanečky. Zdroj: z mých vystřihovaných receptů
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
- 19.01.07 vloženo
- 36662x zobrazeno
Ingredience
- 400 g oloupaných patizonů
- 200 g čerstvých hub
- 4 vejce
- 2 dl smetany
- 100 g hrubé mouky
- sůl
- pepř
- špetka hrubě mletého kmínu
- česnek podle chuti
- olej na smažení.
Doporučená příloha
bramborová kaše, zeleninové saláty
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku1.10.13 20:09
Bylo to moc dobré. Nadýchané lívanečky jedna radost. Na uvedené množství bych zkusil dát o jedno vejce méně a o čtvrtinu méně smetany. Česneku alespoň 4 seschlé stroužky z Kauflandu nebo adekvátní množství zdravého poctivého česneku. Patizon i houby jsem po udušení důkladně vyždímal a nelitoval jsem.
Líbí se miDiskuse k receptu Slané lívanečky z patizonů a hub
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Slané lívanečky z patizonů a hub