Recept Slané kremrole s gorgonzolovým krémem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Slané kremrole s gorgonzolovým krémem

Úvod

Při cyklotoulkách ve francouzských Pyrenejích, jsem s kamarádkou ochutnala sýrové kremrole, byl to nezapomenutelný zážitek. Snažila jsem se najít recept a po kombinaci několika receptů jsem dala dohromady tento. Zdá se nejblíže tomu úžasnému chuťovému zážitku.

V časové tísni lze použít koupený vyválený plát listového těsta.
Lidl prodává vyválený plát 275 g - upekla jsem z něj 14 ks kremrolí.

Postup

Na krém si ve vodní lázni za stálého míchání svaříme šlehačku, sýr, žloutky, máslo. Necháme vychladit (můžeme do druhého dne) a pak vyšleháme.

Nastrouháme tuk, přidáme mouku a se šlehačkou zaděláme těsto. Řádně proděláme, na vále vyválíme a rádýlkem vykrajujeme pásky, které natáčíme na malé trubičky. Dáme na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme kořením, sladkou paprikou nebo semínky. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C asi 20-25 min. do růžova.

Po vychladnutí naplníme krémem a konce posypeme strouhaným eidamem.

Recept je z kategorií: Slané koláče Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 04.02.13 vloženo
  • 3220x zobrazeno

Ingredience

Těsto:

  • 400 g hladké mouky
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 250 g ztuženého tuku

Krém:

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 150 g gorgonzoly nebo libovolného sýra na strouhání
  • 2 žloutky
  • 100 g másla
  • vajíčko na potření
  • grilovací koření, paprika nebo semínka na posypání

Na ozdobu

  • strouhaný ediam

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

DanaS 04.02.13 20:01

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Slané kremrole s gorgonzolovým krémem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
casino
4478 příspěvků 08.02.13 11:29
Jj, díky...

…Google.it mi také funguje :mrgreen:

Edit:
No, soudruzi asi příliš neoplývali smylem pro humor…podle sebe bych to nazvalo MAGOR :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 08.02.13 v 11:36

 
pamela
68 příspěvků 08.02.13 11:21

Gorgonzolu miluji a Gormas take, ktery by urcite kremrole neurazil… :D a tak razim pro testo a vyzkousim.Pro Casino =Gormas je gorgonzola s maskarpone v jednom, made in Italy. ;)

 
gmp
1603 příspěvků 07.02.13 20:52
-

… a ty se nesměj

 
Sylvie
2302 příspěvků 07.02.13 15:45
:D
 
gmp
1603 příspěvků 07.02.13 12:04
-

Dívko, registratura Tvých černých puntíků začíná připomínat bouřkové mračno.

 
di
2451 příspěvků 07.02.13 11:41

Gmp: a co špenát s gorgonzolou? to by mohlo být docela dobré… ;-) :-D

 
gmp
1603 příspěvků 07.02.13 11:24
+-

Pokud mě se dotejče, tak se mi recesspis jeví inspirativní. A plnka, nechť je na vůli toho každého… Pokud to tedy není špenát!

Příspěvek upraven 07.02.13 v 11:25

 
Sylvie
2302 příspěvků 05.02.13 19:05

Mně se zdá recept napsaný naprosto v pořádku.

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.02.13 18:59

Zajimavy recept, zvlast me zaujal napad s Jihoceskym zrajicim (to je muj oblibeny syr, ale smim ho jist jen v lete na zahrade, nebo kdyz jsem sama doma, takovy mam doma tyrany!), to bych zkusila. Asi pouziju jen vnitrek… Ale gorgonzolu bych rokforem nenahrazovala, maji uplne jiny charakter, gorgonzola je jemna, sladka, rokfor je silnejsi kalibr! Kdyz, tak treba Fourme d´Ambert nebo Bleu d´Auvergne, ty jsou take z kravskeho mleka jako gorgonzola a daji se koupit skoro vsude. A konecky bych posypala spis nejakym korenim, na ten zrajici dam kmin. Ach jo, uz mam zas o cem premejslet.

 
casino
4478 příspěvků 05.02.13 18:18
Tak na tuto debatu nemám.

Píšete: „nebo libovolného sýra na strouhání“
Asi máme různé představy o kategorii sýrů na strouhání. Jistě, struhadlem lze propasírovat gde co, určitě i zde už zmíněnou gorgonzolu.
Co si představujete pod pojmem SÝR NA STROUHÁNÍ?

 
Eja
3831 příspěvků 05.02.13 17:44

Jsem četla rychle a přehlédla - „fokfór“ je dobrý fór :potlesk:

 
Eja
3831 příspěvků 05.02.13 17:43

S rokfórem si to dovedu velmi dobře představit a s širokou paletou sýrů s modrou plísní. Strouhání kteréhokoli z nich :mrgreen: :mavam:
Ale fakt, recepis se mi líbí a v lednici mám listové těsto od Wevalky, čeká na vhodnou chvíli :hug: jednoduché, efektní a dobré.

 
DanaS
38 příspěvků 05.02.13 16:21

No jasně, lze tam použít fokfór, Niva, dovedu si tam třeba představit Blaťácké zlato se zeleným pepřem, nebo i Jihočeský zrající a to je právě obsaženo v tom „libovolném sýru“ a fantazii „labužníka“, který to bude chtít vyzkoušet. Zkuste zapomenout, že jsem to jedla ve Francii - jsou to prostě sýrové kremrole. :mavam:

 
casino
4478 příspěvků 05.02.13 10:00
Pomineme-li rozdíl v surovině pro výrobu,

…tak Francouzi mají rokfór, ale třeba Zebulon doplní vhodnější sýr… :nevim:
A pokud jde o volbu, nebylo by lepší použít u nás dostupnou Nivu, která se podobá (sice vzdáááleně) oběma „plesnivým“ sýrům? :think: :)

 
DanaS
38 příspěvků 05.02.13 08:40

ANO, moje chyba! Ale netvrdím, že ve Francii použili gorgonzolu. Píši, že jsem zkombinovala několik receptů… Není to autentický francouzský recept (označení Francie jsem pro pořádek odstranila). Bohužel nevládnu francouzštinou, bývala bych zjistila, jakým francouzským sýrem byly kremrole naplněné, teď už to nedohoním. Jo, „nahradit sýrem na strouhání“ zní jak od Babici, ale to už je má volba, jak recept popsat. Myslím totiž, že ne každý má pohotově ke koupi gorgonzolu, já ji tam dala, protože ji mám ráda. Jde o to aby se sýr dal rozpustit ve vodní lázni a nebyl to taveňák.

 
casino
4478 příspěvků 04.02.13 21:20
DanaS, opět jste překvapila...

…tentokrát, bohužel, v tom negativním 8)
„A nemáte-li gorgonzolu, dejte tam co máááte…“ :twisted: :mrgreen:
Je asi jedno, že ve Francii použili italskou gorgonzolu, proč ne. Ale…
Víte co to je a jak vypadá gorgonzola? Ptám se tak blbě proto, že nahradit gorgonzolu sýrem NA STROUHÁNÍ!!! jak pýýýšete v ingrediencích, tak to mi tedy hlava nebere :think: :nevim: 8o

 
Eja
3831 příspěvků 04.02.13 20:10

Ne LIBOVOLNÝ sýr, ta gorgonzola!!!A NE eidam, lehce vyzrálá gouda by mi k tomu šla. Na posypání paprika. Není to žádná převratná novinka, ale recept pěkný a fotka taky.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Snadný chia puding s ovocem

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Mrkvový salát Mrkvový salát
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz