Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
DanaS Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Při cyklotoulkách ve francouzských Pyrenejích, jsem s kamarádkou ochutnala sýrové kremrole, byl to nezapomenutelný zážitek. Snažila jsem se najít recept a po kombinaci několika receptů jsem dala dohromady tento. Zdá se nejblíže tomu úžasnému chuťovému zážitku.
V časové tísni lze použít koupený vyválený plát listového
těsta.
Lidl prodává vyválený plát 275 g - upekla jsem z něj 14 ks
kremrolí.
Na krém si ve vodní lázni za stálého míchání svaříme šlehačku, sýr, žloutky, máslo. Necháme vychladit (můžeme do druhého dne) a pak vyšleháme. Nastrouháme tuk, přidáme mouku a se šlehačkou zaděláme těsto. Řádně proděláme, na vále vyválíme a rádýlkem vykrajujeme pásky, které natáčíme na malé trubičky. Dáme na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme kořením, sladkou paprikou nebo semínky. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C asi 20-25 min. do růžova. Po vychladnutí naplníme krémem a konce posypeme strouhaným eidamem.
Recept je z kategorií: Slané koláče Teplé předkrmy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Slané kremrole s gorgonzolovým krémem
…Google.it mi také funguje
Edit:

No, soudruzi asi příliš neoplývali smylem pro humor…podle sebe bych to nazvalo MAGOR
Příspěvek upraven 08.02.13 v 11:36
68 příspěvků 8.2.13 11:21
Gorgonzolu miluji a Gormas take, ktery by urcite kremrole neurazil…
a tak razim pro testo a vyzkousim.Pro Casino
=Gormas je gorgonzola s maskarpone v jednom, made in Italy. 
… a ty se nesměj
2302 příspěvků 7.2.13 15:45
Dívko, registratura Tvých černých puntíků začíná připomínat bouřkové mračno.
2452 příspěvků 7.2.13 11:41
Gmp: a co špenát s gorgonzolou? to by mohlo být docela dobré…

Pokud mě se dotejče, tak se mi recesspis jeví inspirativní. A plnka, nechť je na vůli toho každého… Pokud to tedy není špenát!
Příspěvek upraven 07.02.13 v 11:25
2302 příspěvků 5.2.13 19:05
Mně se zdá recept napsaný naprosto v pořádku.
Zajimavy recept, zvlast me zaujal napad s Jihoceskym zrajicim (to je muj oblibeny syr, ale smim ho jist jen v lete na zahrade, nebo kdyz jsem sama doma, takovy mam doma tyrany!), to bych zkusila. Asi pouziju jen vnitrek… Ale gorgonzolu bych rokforem nenahrazovala, maji uplne jiny charakter, gorgonzola je jemna, sladka, rokfor je silnejsi kalibr! Kdyz, tak treba Fourme d´Ambert nebo Bleu d´Auvergne, ty jsou take z kravskeho mleka jako gorgonzola a daji se koupit skoro vsude. A konecky bych posypala spis nejakym korenim, na ten zrajici dam kmin. Ach jo, uz mam zas o cem premejslet.
Píšete: „nebo libovolného sýra na strouhání“
Asi máme různé představy o kategorii sýrů na strouhání. Jistě, struhadlem lze propasírovat gde co, určitě i zde už zmíněnou gorgonzolu.
Co si představujete pod pojmem SÝR NA STROUHÁNÍ?
Jsem četla rychle a přehlédla - „fokfór“ je dobrý fór
S rokfórem si to dovedu velmi dobře představit a s širokou paletou sýrů s modrou plísní. Strouhání kteréhokoli z nich

jednoduché, efektní a dobré.
Ale fakt, recepis se mi líbí a v lednici mám listové těsto od Wevalky, čeká na vhodnou chvíli
38 příspěvků 5.2.13 16:21
No jasně, lze tam použít fokfór, Niva, dovedu si tam třeba představit Blaťácké zlato se zeleným pepřem, nebo i Jihočeský zrající a to je právě obsaženo v tom „libovolném sýru“ a fantazii „labužníka“, který to bude chtít vyzkoušet. Zkuste zapomenout, že jsem to jedla ve Francii - jsou to prostě sýrové kremrole.
…tak Francouzi mají rokfór, ale třeba Zebulon doplní vhodnější sýr…

A pokud jde o volbu, nebylo by lepší použít u nás dostupnou Nivu, která se podobá (sice vzdáááleně) oběma „plesnivým“ sýrům?
38 příspěvků 5.2.13 08:40
ANO, moje chyba! Ale netvrdím, že ve Francii použili gorgonzolu. Píši, že jsem zkombinovala několik receptů… Není to autentický francouzský recept (označení Francie jsem pro pořádek odstranila). Bohužel nevládnu francouzštinou, bývala bych zjistila, jakým francouzským sýrem byly kremrole naplněné, teď už to nedohoním. Jo, „nahradit sýrem na strouhání“ zní jak od Babici, ale to už je má volba, jak recept popsat. Myslím totiž, že ne každý má pohotově ke koupi gorgonzolu, já ji tam dala, protože ji mám ráda. Jde o to aby se sýr dal rozpustit ve vodní lázni a nebyl to taveňák.
…tentokrát, bohužel, v tom negativním


„A nemáte-li gorgonzolu, dejte tam co máááte…“
Je asi jedno, že ve Francii použili italskou gorgonzolu, proč ne. Ale…
Víte co to je a jak vypadá gorgonzola? Ptám se tak blbě proto, že nahradit gorgonzolu sýrem NA STROUHÁNÍ!!! jak pýýýšete v ingrediencích, tak to mi tedy hlava nebere
Ne LIBOVOLNÝ sýr, ta gorgonzola!!!A NE eidam, lehce vyzrálá gouda by mi k tomu šla. Na posypání paprika. Není to žádná převratná novinka, ale recept pěkný a fotka taky.