Recept Slané koláčky pissaladière Pra

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na hlubší pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli rozkrojenou podélně napůl a pak příčně na plátky, nadrobno posekaný česnek, tymián a posekanou petrželku, osolíme, opepříme a zhruba 20 minut dusíme. Necháme vychladnout. Pokud jsme používali čerstvý tymián, vyjmeme větvičky.

Listové těsto rozválíme na tloušťku asi 5 milimetrů, vykrojíme kolečka o průměru zhruba 8 centimetrů a ta potřeme našlehaným žloutkem. Na každé kolečko dáme lžíci podušené cibulové směsi (po obvodu ponecháme asi centimetrový okraj), jeden sardelový řez smotaný do kroužku a do středu půlku olivy.

V troubě rozpálené na 190-200°C pečeme 15 minut.

Je samozřejmě možné dělat i větší koláčky, pak použijeme dvě ančovičky, které přes sebe přeložíme křížem a do čtyř vzniklých výsečí dáme po půlce olivy. Jinak se postup nemění.

Recept je z kategorií: Slané koláče Teplé předkrmy


Reklama

Nahlásit recept

  • 05.09.12 vloženo
  • 2334x zobrazeno

Ingredience

  • listové těsto
  • 4 velké cibule
  • 2 baculaté stroužky česneku
  • hrst posekané plocholisté petrželky
  • pár větviček tymiánu nebo lžička sušeného
  • sůl
  • pepř
  • černé olivy (vypeckované a rozpůlené), nejlépe sušené
  • ančovičky (sardelové řezy)
  • olivový olej

Doporučená příloha

  • dobré vínko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slané koláčky pissaladière

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.09.12 22:46

Kdyz neumite, zkopirujte si moje è a vlozte misto sveho é. Chut bude stejná, ale vy nebudete za ignoranta. A lenivcum bych poradila, at si teda to testo na pizzu koupi hotove, kdyz uz chteji delat pissaladière, je to vazne lepsi. Jinak souhlasim, ze tohle jsou urcite dobre cibulove kolacky k aperitivu.

 
blahomyr13
27 příspěvků 14.09.12 22:39

Zřejmě inovace lenivců, kteří se odmítají namáhat s kynutým těstem - nebo těch, co kynuté těsto z těch či oněch důvodů nemůžou. Co mě se týče, já mám listové těsto mnohem radši - a tu převrácenou čárku neumím napsat, snad se to na výsledné chuti moc nepodepíše.

 
blahomyr13
27 příspěvků 14.09.12 22:26

Kulový s přehazovačkou, nemám foťák, ale už je na cestě, fotky budou :lol:

 
Anitta
521 příspěvků 14.09.12 20:46

Blahomyre, to jidlo musi vypadat, kdyz se sem stydis dat fotku… :twisted:

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.09.12 19:14

Napln je dost autenticka, ale pissaladière (pise se s accent grave - obracenou carkou nad prvnim „e“) je vzdy zasadne z kynuteho testa, podobneho testu na pizzu nebo focacciu, fougasse, chleb. Krasne recepty na pissaladière tu maji babi a sveva.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz