Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
blahomyr13 Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na hlubší pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli rozkrojenou podélně napůl a pak příčně na plátky, nadrobno posekaný česnek, tymián a posekanou petrželku, osolíme, opepříme a zhruba 20 minut dusíme. Necháme vychladnout. Pokud jsme používali čerstvý tymián, vyjmeme větvičky. Listové těsto rozválíme na tloušťku asi 5 milimetrů, vykrojíme kolečka o průměru zhruba 8 centimetrů a ta potřeme našlehaným žloutkem. Na každé kolečko dáme lžíci podušené cibulové směsi (po obvodu ponecháme asi centimetrový okraj), jeden sardelový řez smotaný do kroužku a do středu půlku olivy. V troubě rozpálené na 190-200°C pečeme 15 minut. Je samozřejmě možné dělat i větší koláčky, pak použijeme dvě ančovičky, které přes sebe přeložíme křížem a do čtyř vzniklých výsečí dáme po půlce olivy. Jinak se postup nemění.
Recept je z kategorií: Slané koláče Teplé předkrmy
dobré vínko
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Slané koláčky pissaladière
Kdyz neumite, zkopirujte si moje è a vlozte misto sveho é. Chut bude stejná, ale vy nebudete za ignoranta. A lenivcum bych poradila, at si teda to testo na pizzu koupi hotove, kdyz uz chteji delat pissaladière, je to vazne lepsi. Jinak souhlasim, ze tohle jsou urcite dobre cibulove kolacky k aperitivu.
27 příspěvků 14.9.12 22:39
Zřejmě inovace lenivců, kteří se odmítají namáhat s kynutým těstem - nebo těch, co kynuté těsto z těch či oněch důvodů nemůžou. Co mě se týče, já mám listové těsto mnohem radši - a tu převrácenou čárku neumím napsat, snad se to na výsledné chuti moc nepodepíše.
27 příspěvků 14.9.12 22:26
Kulový s přehazovačkou, nemám foťák, ale už je na cestě, fotky budou
521 příspěvků 14.9.12 20:46
Blahomyre, to jidlo musi vypadat, kdyz se sem stydis dat fotku…
Napln je dost autenticka, ale pissaladière (pise se s accent grave - obracenou carkou nad prvnim „e“) je vzdy zasadne z kynuteho testa, podobneho testu na pizzu nebo focacciu, fougasse, chleb. Krasne recepty na pissaladière tu maji babi a sveva.