Recept Slané koláčky pissaladière Pra

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na hlubší pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli rozkrojenou podélně napůl a pak příčně na plátky, nadrobno posekaný česnek, tymián a posekanou petrželku, osolíme, opepříme a zhruba 20 minut dusíme. Necháme vychladnout. Pokud jsme používali čerstvý tymián, vyjmeme větvičky.

Listové těsto rozválíme na tloušťku asi 5 milimetrů, vykrojíme kolečka o průměru zhruba 8 centimetrů a ta potřeme našlehaným žloutkem. Na každé kolečko dáme lžíci podušené cibulové směsi (po obvodu ponecháme asi centimetrový okraj), jeden sardelový řez smotaný do kroužku a do středu půlku olivy.

V troubě rozpálené na 190-200°C pečeme 15 minut.

Je samozřejmě možné dělat i větší koláčky, pak použijeme dvě ančovičky, které přes sebe přeložíme křížem a do čtyř vzniklých výsečí dáme po půlce olivy. Jinak se postup nemění.

Recept je z kategorií: Slané koláče Teplé předkrmy


Reklama

Nahlásit recept

  • 05.09.12 vloženo
  • 2279x zobrazeno

Ingredience

  • listové těsto
  • 4 velké cibule
  • 2 baculaté stroužky česneku
  • hrst posekané plocholisté petrželky
  • pár větviček tymiánu nebo lžička sušeného
  • sůl
  • pepř
  • černé olivy (vypeckované a rozpůlené), nejlépe sušené
  • ančovičky (sardelové řezy)
  • olivový olej

Doporučená příloha

  • dobré vínko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slané koláčky pissaladière

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.09.12 22:46

Kdyz neumite, zkopirujte si moje è a vlozte misto sveho é. Chut bude stejná, ale vy nebudete za ignoranta. A lenivcum bych poradila, at si teda to testo na pizzu koupi hotove, kdyz uz chteji delat pissaladière, je to vazne lepsi. Jinak souhlasim, ze tohle jsou urcite dobre cibulove kolacky k aperitivu.

 
blahomyr13
27 příspěvků 14.09.12 22:39

Zřejmě inovace lenivců, kteří se odmítají namáhat s kynutým těstem - nebo těch, co kynuté těsto z těch či oněch důvodů nemůžou. Co mě se týče, já mám listové těsto mnohem radši - a tu převrácenou čárku neumím napsat, snad se to na výsledné chuti moc nepodepíše.

 
blahomyr13
27 příspěvků 14.09.12 22:26

Kulový s přehazovačkou, nemám foťák, ale už je na cestě, fotky budou :lol:

 
Anitta
521 příspěvků 14.09.12 20:46

Blahomyre, to jidlo musi vypadat, kdyz se sem stydis dat fotku… :twisted:

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.09.12 19:14

Napln je dost autenticka, ale pissaladière (pise se s accent grave - obracenou carkou nad prvnim „e“) je vzdy zasadne z kynuteho testa, podobneho testu na pizzu nebo focacciu, fougasse, chleb. Krasne recepty na pissaladière tu maji babi a sveva.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Houbová smaženice Houbová smaženice
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz