Recept Slané asijské okurky

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Slané asijské okurky

Postup

Slané okurky, ale i jiná obdobně upravená zelenina se v Číně konzumují jako pikantní příloha k chuťově nevýrazným jídlům nebo jako ostré jednohubky k nápojům (mohou nahradit u nás oblíbená sardelová očka). Příprava slaných okurek je časově náročná. Okurky nejprve dejte do mísy a hodně je prosolte, aby pustily vodu. Solení opakujte a vodu postupně slévejte v průběhu jednoho až dvou dnů. Okurky měknou a jak ztrácejí vodu, ubývají na objemu, jsou svraštělé. Přibližně po dvou dnech je vyndejte z mísy a rozložte na podnos nebo na prkénko a nechte oschnout. Potom okurky úhledně naskládejte a upěchujte do sklenice (stačí běžná zavařovací sklenice o obsahu 3/4 I). Při skládání do sklenice zasypávejte okurky po vrstvách sypkým kořením a cukrem. (Asi takovým množstvím, jako když solíte chleba. Do sklenice o obsahu 3/4 I dejte maximálně 4 lžíce cukru.) Nakonec nalijte asi do 1/3 sklenice sójovou omáčku. Povrch zakápněte alkoholem, aby okurky neplesnivěly. Okurky nesterilizujte, jen zavíčkujte a dejte do chladničky. Už po 24 hodinách je můžete začít konzumovat. Jsou velmi ostré a stolovníkům je předkládejte nakrájené na malé kousky. Okurky se odebírají ze sklenice po částech, proto občas zkontrolujte, zda se na povrchu netvoří plíseň. Její tvorbě zabráníte dalším zakápnutím alkoholem.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny

Nahlásit recept

  • 25.11.05 vloženo
  • 8054x zobrazeno

Ingredience

  • okurky nakládačky
  • cukr, zázvor
  • mletý kmín
  • prášková skořice
  • sojová omáčka
  • destilát (bez výrazného aroma)
  • (Recept je orientační bez udání přesných dávek.)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slané asijské okurky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Slané asijské okurky

Labužník Jiti02
170 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Slané asijské okurky

také mám vyzkoušeno. Je to super. A po sezoně lze dnes už v asijských prodejnách koupit hotové, trošku jiné, ale také výborné. J.

honzi
21 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Slané asijské okurky

je to odzkoušené (osobně je dělám), okurky jsou ve velikosti větších rychlokvašek

luba
185 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Slané asijské okurky

Neuveritlne zaujimave, skoda, ze po sezone. Odlozim do receptara a pouzijem v lete. A este otazka, je to vyskusane? Mne sa nechce velmi verit, ze by z celych, tvrdych, cerstvych uhoriek po akomkolvek zasoleni vytekala voda. Povrch sa moze zvrastit, ale ze by tiekla voda? Alebo sa tu myslia vacsie uhorky, ktore su predsa len vodnatejsie? Prosim, kto ma tento recept odskusany, ozvite sa. Diky.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz