Recept Sladkosti ze židovské kuchyně

boogie007 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Sladkosti ze židovské kuchyně

Úvod

Originální recept na makové pečivo neobsahuje vejce ani mléko, ale asi nemám tolik trpělivosti nebo to možná bylo opomenutí, ale ač jsem se o to pokoušela, tak těsto ne a ne bez těchto ingrediencí udělat :). Medovník jsem načetla v "Albertu".

Postup

Makové pečivo: 1. prosátou mouku smícháme s mákem, práškem do pečiva, moučkovým cukrem, 1 vejcem, máslem a mlékem dle potřeby 2. vypracujeme těsto, které vyválíme na tloušťku asi 0,5cm. Formičkami vykrajujeme různé tvary 3. pečivo potřeme rozšlehaným vajíčkem a klademe na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech 4. pečeme dozlatova (asi 20minut) ve středně vyhřáté troubě Židovský medovník: 1. máslo s cukrem utřete do hladké nadýchané pěny, přidejte vejce, med a mouku smíchanou s kypřícím práškem, kávovým práškem a skořicí. 2. nakonec opatrně vsypte ořechy a těsto dejte do vymazané formy o rozměrech asi 20x35 cm. 3. pečte 25-30 minut v troubě vyhřáté na 190°C. 4. nechte zcela vychladnout.

Nahlásit recept

  • 13.10.12 vloženo
  • 5694x zobrazeno

Ingredience

  • Makové pečivo:
  • 500g hladké mouky
  • 200g moučkového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 100g mletého máku
  • 150g másla nebo tuku na pečení
  • 2 vejce, trochu mléka
  • kůra a šťáva z jedné limetky
  • Židovský medovník:
  • 240g másla, změklého + na vymazání
  • 80g hnědého cukru
  • 3 vejce
  • 250ml medu
  • 230g polohrubé mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžíce instantní kávy
  • 1 lžička mleté skořice
  • ¾ hrnku opražených vlašských ořechů

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

boogie007 13.10.12 22:01

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Sladkosti ze židovské kuchyně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Sladkosti ze židovské kuchyně

Zuzka1973
2379 příspěvků 14.10.12 13:13

Makové pečivo:
peču z takového těsta každé Vánoce makové věnečky. Mák používám nemletý a ještě teplé věnečky (kroužky) obaluji v moučkovém cukru. Na jednu dávku používám:
2 a půl hrnku hladké mouky, 3/4 hrnku máku, 3/4 hrnku moučkového cukru, 1 kostku másla, 1 vejce, lžičku prášku do pečiva. (hrnky mám „čvrtlitráčky“).
Je to výborné a mohu vřele doporučit :palec:

Medovník:
Ten určitě musím také vyzkoušet, vypadá to dobře :kytka:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz