Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
boogie007 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Originální recept na makové pečivo neobsahuje vejce ani mléko, ale asi
nemám tolik trpělivosti nebo to možná bylo opomenutí, ale ač jsem se o to
pokoušela, tak těsto ne a ne bez těchto ingrediencí udělat .
Medovník jsem načetla v „Albertu“.
Makové pečivo: 1. prosátou mouku smícháme s mákem, práškem do pečiva, moučkovým cukrem, 1 vejcem, máslem a mlékem dle potřeby 2. vypracujeme těsto, které vyválíme na tloušťku asi 0,5cm. Formičkami vykrajujeme různé tvary 3. pečivo potřeme rozšlehaným vajíčkem a klademe na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech 4. pečeme dozlatova (asi 20minut) ve středně vyhřáté troubě Židovský medovník: 1. máslo s cukrem utřete do hladké nadýchané pěny, přidejte vejce, med a mouku smíchanou s kypřícím práškem, kávovým práškem a skořicí. 2. nakonec opatrně vsypte ořechy a těsto dejte do vymazané formy o rozměrech asi 20x35 cm. 3. pečte 25-30 minut v troubě vyhřáté na 190°C. 4. nechte zcela vychladnout.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Sladkosti ze židovské kuchyně
Makové pečivo:
peču z takového těsta každé Vánoce makové věnečky. Mák používám nemletý a ještě teplé věnečky (kroužky) obaluji v moučkovém cukru. Na jednu dávku používám:
2 a půl hrnku hladké mouky, 3/4 hrnku máku, 3/4 hrnku moučkového cukru, 1 kostku másla, 1 vejce, lžičku prášku do pečiva. (hrnky mám „čvrtlitráčky“).
Je to výborné a mohu vřele doporučit
Medovník:
Ten určitě musím také vyzkoušet, vypadá to dobře