Recept Sladkokyselé cibulky

lielli Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Vyzkoušená příloha k masu (nebo jen tak samotné s dobrým pečivem).

Postup

Cibule oloupeme, překrojíme na půlky a osmahneme spolu s bobkovým listem tak, aby zhnědly. Přidáme citron, cukr, med a špetku soli a vše za občasného míchání smažíme ještě cca 3 minuty, aby cibulky lehce zkaramelizovaly. Přidáme ocet (pozor, prská to) a povaříme, až se tekutina vyvaří. Přendáme do misky a ihned podáváme (ale kdyby náhodou něco zbylo, dá se to jíst i studené). Poměry cukru, medu a octa i soli lze upravit podle toho, zda chceme cibulky spíš sladké anebo ostřejší (více octa). Dobrou chuť. :-)

Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy

Nahlásit recept

  • 23.07.10 vloženo
  • 3090x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min.

Ingredience

  • 500 g malé cibule
  • olivový olej
  • 3-5 ks čerstvé bobkové listy natrhané na proužky (lze použít i sušené, ale s čerstvými je to o poznání lepší)
  • citronová kůra z 1-2 chemicky neošetřených citronů nakrájená na tenké proužky (bez bílé dužiny)
  • 2 PL třtinový cukr (demerera nebo ještě lépe muscovado)
  • 2 PL med
  • 6 PL červený vinný ocet
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sladkokyselé cibulky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz