Recept Sladkokyselé cibulky

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Vyzkoušená příloha k masu (nebo jen tak samotné s dobrým pečivem).

Postup

Cibule oloupeme, překrojíme na půlky a osmahneme spolu s bobkovým listem tak, aby zhnědly. Přidáme citron, cukr, med a špetku soli a vše za občasného míchání smažíme ještě cca 3 minuty, aby cibulky lehce zkaramelizovaly. Přidáme ocet (pozor, prská to) a povaříme, až se tekutina vyvaří.

Přendáme do misky a ihned podáváme (ale kdyby náhodou něco zbylo, dá se to jíst i studené).

Poměry cukru, medu a octa i soli lze upravit podle toho, zda chceme cibulky spíš sladké anebo ostřejší (více octa).

Dobrou chuť. :-)

Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy

Nahlásit recept

  • 23.07.10 vloženo
  • 2405x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min.

Ingredience

  • 500 g malé cibule
  • olivový olej
  • 3-5 ks čerstvé bobkové listy natrhané na proužky (lze použít i sušené, ale s čerstvými je to o poznání lepší)
  • citronová kůra z 1-2 chemicky neošetřených citronů nakrájená na tenké proužky (bez bílé dužiny)
  • 2 PL třtinový cukr (demerera nebo ještě lépe muscovado)
  • 2 PL med
  • 6 PL červený vinný ocet
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sladkokyselé cibulky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Ořechový koláč Ořechový koláč
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz