Recept Sladkokyselé cibulky

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Vyzkoušená příloha k masu (nebo jen tak samotné s dobrým pečivem).

Postup

Cibule oloupeme, překrojíme na půlky a osmahneme spolu s bobkovým listem tak, aby zhnědly. Přidáme citron, cukr, med a špetku soli a vše za občasného míchání smažíme ještě cca 3 minuty, aby cibulky lehce zkaramelizovaly. Přidáme ocet (pozor, prská to) a povaříme, až se tekutina vyvaří.

Přendáme do misky a ihned podáváme (ale kdyby náhodou něco zbylo, dá se to jíst i studené).

Poměry cukru, medu a octa i soli lze upravit podle toho, zda chceme cibulky spíš sladké anebo ostřejší (více octa).

Dobrou chuť. :-)

Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.07.10 vloženo
  • 2283x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min.

Ingredience

  • 500 g malé cibule
  • olivový olej
  • 3-5 ks čerstvé bobkové listy natrhané na proužky (lze použít i sušené, ale s čerstvými je to o poznání lepší)
  • citronová kůra z 1-2 chemicky neošetřených citronů nakrájená na tenké proužky (bez bílé dužiny)
  • 2 PL třtinový cukr (demerera nebo ještě lépe muscovado)
  • 2 PL med
  • 6 PL červený vinný ocet
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sladkokyselé cibulky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz