Recept Sladkokyselá omáčka

(Hodnoceno 1x) Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na oleji zpěníme cibuli, česnek, zázvor a zalijeme vývarem. Chvilku povaříme a přidáme kečup, sojovou omáčku, ocet, cukr, sůl a víno. Vše vaříme tak dlouho, dokud nezměkne cibule a ocet nevyprchá. Zahustíme necelou lžící ( raději méně) máčeného solamylu, přidáme špetku glutasolu a mícháme metličkou až je omáčka hladká. Podáváme vychlazenou k různým druhům předkrmů, ale může se podávat i teplá.

Recept je z kategorií: Omáčky studené

Nahlásit recept

  • 18.08.07 vloženo
  • 15438x zobrazeno

Ingredience

  • 2 PL oleje
  • 1 menší cibule nadrobno pokrájená
  • 2 stroužky česneku lisované
  • špetka mletého zázvoru
  • 250 ml vývaru i z kostky
  • 1 PL kečupu
  • 2 PL sojové omáčky
  • 2 necelé PL rýžového nebo vinného octa
  • 1 PL krupicového cukru
  • špetka soli
  • 1 PL dezertního vína
  • 1 necelá PL solamylu
  • špetka glutasolu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 26.8.14 20:32

Začala jsem podle receptu, ale dochutila jsem ještě troškou pěti koření, omáčkou hoisin, chilli a liči vínem, moc dobře ladila s http://www.labuznik.cz/…cinske-zeli/

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Sladkokyselá omáčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Sladkokyselá omáčka

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Sladkokyselá omáčka

Letos zůstane asi jen u představ, houby ne a ne růst, potvůrky :-))

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Sladkokyselá omáčka

Vypadá to skvěle - úplně tu chuť nejen cítím, ale přímo i vidím… Představuji si, jak sedím někde u přátel na zahradě, uprostřed mísa řízků z bedlových kloboučků (takových těch úplně tradičních: klouboučky bedel namočíme na chvíli do mléka, osolíme, obalíme v trojobalu. osmažíme…), vedle miska se sladkokyselou omáčkou, do té misky namáčím řízky a s chutí pojídám. Po ruce mám láhev kvalitního červeného vína (řekl bych, že odrůda, která by se hodila, je ANDRÉ – třeba pozdní sběr TARGET= “_blank“ )…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečená kuřecí stehna

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz