Recept Sladkokyselá omáčka

(Hodnoceno 1x) tea63 Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na oleji zpěníme cibuli, česnek, zázvor a zalijeme vývarem. Chvilku povaříme a přidáme kečup, sojovou omáčku, ocet, cukr, sůl a víno. Vše vaříme tak dlouho, dokud nezměkne cibule a ocet nevyprchá. Zahustíme necelou lžící ( raději méně) máčeného solamylu, přidáme špetku glutasolu a mícháme metličkou až je omáčka hladká. Podáváme vychlazenou k různým druhům předkrmů, ale může se podávat i teplá.

Recept je z kategorií: Omáčky studené

Nahlásit recept

  • 18.08.07 vloženo
  • 17062x zobrazeno

Ingredience

  • 2 PL oleje
  • 1 menší cibule nadrobno pokrájená
  • 2 stroužky česneku lisované
  • špetka mletého zázvoru
  • 250 ml vývaru i z kostky
  • 1 PL kečupu
  • 2 PL sojové omáčky
  • 2 necelé PL rýžového nebo vinného octa
  • 1 PL krupicového cukru
  • špetka soli
  • 1 PL dezertního vína
  • 1 necelá PL solamylu
  • špetka glutasolu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 26.8.14 20:32

Začala jsem podle receptu, ale dochutila jsem ještě troškou pěti koření, omáčkou hoisin, chilli a liči vínem, moc dobře ladila s http://www.labuznik.cz/…cinske-zeli/

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Sladkokyselá omáčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Sladkokyselá omáčka

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Sladkokyselá omáčka

Letos zůstane asi jen u představ, houby ne a ne růst, potvůrky :-))

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Sladkokyselá omáčka

Vypadá to skvěle - úplně tu chuť nejen cítím, ale přímo i vidím… Představuji si, jak sedím někde u přátel na zahradě, uprostřed mísa řízků z bedlových kloboučků (takových těch úplně tradičních: klouboučky bedel namočíme na chvíli do mléka, osolíme, obalíme v trojobalu. osmažíme…), vedle miska se sladkokyselou omáčkou, do té misky namáčím řízky a s chutí pojídám. Po ruce mám láhev kvalitního červeného vína (řekl bych, že odrůda, která by se hodila, je ANDRÉ – třeba pozdní sběr TARGET= “_blank“ )…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Chléb s celerem Chléb s celerem
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz