Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Moodelína Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Cizrna je výborná snad na všechny způsoby. Já mám nejraději tento.
Cizrnu přes noc namočíte a následující den vaříte ve stejné neosolené vodě asi tak 45 minut. Ke konci koštujte, aby se cizrna nerozvařila. Pak ji zceďte a nechte na cedníku okapat. Mezitím si připravte zálivku: šťáva z 1 citronu, olej, cukr, teplou vodu a sůl dejte do jedné nádoby a rozšlehejte (já to dělám ponorným šlehačem, aby se to dokonale spojilo) pak přidejte zelené bylinky. Nebojte se, pokud vám přijde ta zálivka opravdu výrazná, neřeďte ji. Chápejte, musí ochutit všechnu tu neosolenou cizrnu. Poté si dejte cizrnu do rendlíku a trochu ji pošťouchejte šťouchadlem na brambory - tak, aby nebyly rozšťouchané všechny kuličky, ale zhruba tak půlka. Potom do této polokaše vylijte zálivku a promíchejte. Podávejte se zeleninovým salátem a teplým uzeným tofu (seitanem, tempehem, nebo prostě s párkem, klobásou, nebo uzeným) Cizrna chutná druhý den ještě lépe, protože je odleželá v zálivce. Rozhodně zbytky nevyhazujte! Dobrou chuť!
tofu, seitan, zeleninový salát, nebo stará dobrá flákota
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Sladkokyselá cizrna