Recept Sladké žemličky s figami a hrozienkami

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sladké žemličky s figami a hrozienkami

Postup

Do misky dáme mlieko, cukor a droždie. Misku prikryjeme a necháme droždie „výjsť na povrch“. Pridáme múku, žĺtky, maslo, soľ, džem, figy a hrozienka a vypracujeme vláčne cesto.
Necháme nakysnúť.
Potom cesto preložíme na pracovnú dosku a rozdelíme ho na 12 častí. Z každej časti vytvarujeme žemličku a dáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Potrieme vajcom a posypeme cukrom.
Necháme na plechu podkysnúť.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia, 20 minút.

Recept je z kategorií: Koláče


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.05.14 vloženo
  • 1994x zobrazeno

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • 30 g čerstvého droždia
  • 2 dl mierne(!) vlažného mlieka
  • 600 g hladkej múky
  • 3 PL ovsených vločiek
  • 150 g fíg, pokrájaných na malé kúsky
  • 100 g hrozienok
  • 2 dl banánovo-pomarančového džemu
  • 150 g masla
  • 50 g cukru
  • 2 žĺtky
  • štipka soli
  • vajce na potretie
  • cukor na posypanie

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 23.05.14 10:06

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Sladké žemličky s figami a hrozienkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
tettka
11 příspěvků 23.05.14 22:13
To jistě, záleží na chuti každého

Ale když použiju hodně zralý sladký banán, tak už asi přislazovat moc nemusím :)

 
Lyduska
346 příspěvků 23.05.14 22:05

Potom by som pridala viac cukru do cesta - záleží či chceme viac alebo menej sladké.

 
tettka
11 příspěvků 23.05.14 21:53
.

A což takhle přidat místo banánovo-pomerančového džemu, který asi každý doma nemá rozmačkaný banán s čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávou? Myslím, že by to nemohlo uškodit a určitě to zkusím ;)

 
Lyduska
346 příspěvků 23.05.14 12:14

Môj banánovo-pomarančový džem nie je nahorklý.

 
tlustá bába
1204 příspěvků 23.05.14 11:43

Nahořklé, úplně hořké ne! :lol:
Mě pomerančová marmeláda strašně chutná, ty bochánky bych mázla máslem a ještě tou marmeládou… jo!
Občas takto zpracovávám (většinou vánoční) přebytky fíků, datlí a pod. Ale protože to vždycky dělám od oka a za chvíli nevím ani přibližně, kolik čeho bylo, nikdy mě nenapadlo sepsat recept.
Ty bochánky budou úžasné ke snídani, nebo k odpolení svačině na zahradě…
Jen… asi bych na 60 dkg hl. mouky a 3 lžíce vloček dala asi celou kostičku (u nás prodávaného) droždí (42 g), nebo celý pytlík sušeného (7 g). Asi, abych o tom nemusela přemýšlet a nebo nechávat zbytečky.

 
Lyduska
346 příspěvků 23.05.14 11:27

Banánovo-pomarančový džem bol môj, domácej výroby. Ako základ som použila môj recept (pozri moje uvarenie tu) a pridala som 3 pomaranče.

 
gaburiatko
739 příspěvků 23.05.14 10:49
Bananovo pomarancovy dzem

Naaadherne zemlicky, mnam. Chcem sa len spytat, kde sa da zohant bananovo pomarancovy dzem? Alebo akym ho nahradit. Asi pomarancovy bude OK, len mne sa zda, ze tie pomarancove marmelady su horke, nie? No snad niekto poradi…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz