Recept Sladké zelníky

Pepino Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Do mouky dáme vykynutý kvásek, vejce, máslo, mléko, zaděláme a necháme vykynout. Mezitím si jemně pokrájíme zelí, přidáme šlehačku a cukr a podusíme. Lžící vykrajujeme kousky těsta jako na buchty, na ně položíme zelnou náplň a utvoříme buchty. Vložíme na vymazaný plech, potřeme máslem a pečeme. Upečené zelníky sypeme cukrem.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 26.11.01 vloženo
  • 5308x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 30 g droždí
  • 1 lžíce cukru (písek)
  • 1/2 l mléka
  • 500 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 50 g másla.
  • Náplň:
  • 1 malá hlávka zelí
  • 1,5 dl šlehačky
  • vanilkový cukr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sladké zelníky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Chléb s celerem Chléb s celerem
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz