Recept Sladké zelníky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do mouky dáme vykynutý kvásek, vejce, máslo, mléko, zaděláme a necháme vykynout. Mezitím si jemně pokrájíme zelí, přidáme šlehačku a cukr a podusíme. Lžící vykrajujeme kousky těsta jako na buchty, na ně položíme zelnou náplň a utvoříme buchty. Vložíme na vymazaný plech, potřeme máslem a pečeme. Upečené zelníky sypeme cukrem.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 26.11.01 vloženo
  • 4853x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 30 g droždí
  • 1 lžíce cukru (písek)
  • 1/2 l mléka
  • 500 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 50 g másla.
  • Náplň:
  • 1 malá hlávka zelí
  • 1,5 dl šlehačky
  • vanilkový cukr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sladké zelníky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz