Recept Sladké zelníky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do mouky dáme vykynutý kvásek, vejce, máslo, mléko, zaděláme a necháme vykynout. Mezitím si jemně pokrájíme zelí, přidáme šlehačku a cukr a podusíme. Lžící vykrajujeme kousky těsta jako na buchty, na ně položíme zelnou náplň a utvoříme buchty. Vložíme na vymazaný plech, potřeme máslem a pečeme. Upečené zelníky sypeme cukrem.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 26.11.01 vloženo
  • 4759x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 30 g droždí
  • 1 lžíce cukru (písek)
  • 1/2 l mléka
  • 500 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 50 g másla.
  • Náplň:
  • 1 malá hlávka zelí
  • 1,5 dl šlehačky
  • vanilkový cukr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sladké zelníky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Tatranské kuře Tatranské kuře
Květáková polévka Květáková polévka
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz