Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Moodelína Do oblíbených Chci uvařit Tisk
I zdravé může být dobré - Vánoční tofu zní sice českým uším zvláštně, ale snad se najdou tací, kteří tento recept rádi vyzkouší. Já vařím z tofu hodně často a stále experimentuji...a toto je jeden z výsledků, které mi chutnaly tak, že se musím podělit:)
Tofu najemno nastrouháme, přidáme olej (lze vynechat)- olivový, slunečnicový, rýžový, sezamový,...pro nevegany lze olej nahradit máslem, krásně to pak voní, když se to vyndá z trouby. Jablka okrájíme (když mají pěknou a jemnou slupku, tak nemusíme) a vybereme jadřince, na jemno nakrájíme, nebo nahrubo nastrouháme a přidáme je k tofu. Poté k tomu pleskneme vše ostatní - cukr (nebo stevii, nebo javorový sirup, nebo med, nebo třtinový cukr tmavy - je to na vás), strouhané oříšky (dávám mandle a vlašáky, myslím, že by byly dobré i para, pekany a lískové) a nakonec koření. Vše prohňácáme, vložíme do lehce vymazané zapékací misky a zapékáme při 200 stupních cca 15 minut. Dobrou chuť!
bez přílohy…nebo víno, medovina, svařáček
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Sladké vánoční tofu