Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Ačraj Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Dnes poprvé vyzkoušela, byla jsem zvědavá, jak chutnají, docela dobře.:-)
Listové těsto vyválíme - 36×25 cm
Z ostatních ingrediencí těsto, na chvíli do lednice.
Tmavé těsto vyválíme na 25×18 cm a položíme na polovinu listového
těsta, prázdnou částí přikryjeme, vyválíme na 32×25 cm, rádýlkem
16 pásků - 2×25 cm, zakroutíme do spirály, vytvoříme preclík - na
pečící papír, potřeme žloutkem a sypeme lupínky, upečeme dozlatova.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Tvar preclíků záleží na krajové zvyklosti…


U nás se preclíky dělají zrovna i ve tvaru věnečku, jarmarečník je pak prodává tak, že je má napíchané na tyčích a každý si sundá tolik, kolik si zaplatí
Znám i preclíky ve tvaru tyčinek, pak klasické „brýle“ nebo i jen ve tvaru podkovy…
Konkrétně když si vyžádáte preclík v naší vsi, dostanete z 90 % právě takové kolečko - chcete-li: věneček.
Zbylých 10 % vám nabídne ve tvaru tyčky půl napůl s „brýlemi“
U nás doma by to bylo tak nastejno, když už je peču, dělám od každého tvaru pár kousků, ať to není tak uniformované
Držela jsem se původního názvu, záleží na Tobě, jaký tvar těm preclíkům dáš,
jak je umotáš,
ale my děláme preclíky takovéto,
i slané. 
Venčeky… a aké krásne!
Já je vyzkouším. Je čas začít zakládat na
sádlo, tedy zakládat… přidat k tomu starému nějaké nové! Zima na krku,
medvědi na pelech!
5065 příspěvků 12.11.13 18:21
Acraj, mas ich krasne..ale som si ista, pretoze mam na nose bryle jak lavore ze to nie su precliky!

Příspěvek upraven 12.11.13 v 18:22