Recept Sladké palačinky
aneb Palačinky ve sladké úpravěpepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Do mísy prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, oklepneme do něj vejce a s moukou je smícháme. Po troškách přiléváme mléko s olejem a všechno postupně promícháváme tak, aby vzniklo tekuté hladké těsto. Dochutíme solí a cukrem. Zpracovanou směs necháme odpočinout nejméně hodinu. Potom rozehřejeme pánev, vytřeme tukem - to opakujeme při přípravě každé palačinky. Sběračkou naléváme příslušnou část těsta do pánve, kterou držíme nad ohněm a krouživým pohybem těsto pravidelně rozléváme, aby vytvořilo slaboučkou vrstvu. Hotové palačinky uchováme v teple pro další úpravu, nejlépe tak, že mísu s palačinkami postavíme nad hrnec s teplou vodou a přikryjeme poklicí. Záleží na nás, jakou náplň zvolíme: doprostřed každé palačinky dáme buď broskve, kolečko ananasu, jahody či jiné, většinou kompotované ovoce. Náplň může tvořit třeba cukrářský krém doplněný nadrobno nasekanými kompotovanými hruškami, dále mírně oslazený utřený tvaroh s bobulkami hroznů. Palačinky lze podávat přeložené na polovinu nebo svinuté, posypané cukrem a ozdobené šlehačkou.
Recept je z kategorií: Palačinky a lívance
- 26.01.05 vloženo
- 43008x zobrazeno
Počet porcí
- 5 porcí
Ingredience
Na 20 palačinek:
- 250 g hladké mouky
- 3 vejce
- 1/2 litru mléka
- 2 lžíce oleje nebo rozpuštěného másla
- 60 g cukru
- půl lžičky soli.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Sladké palačinky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Palačinky ve sladké úpravě
31 příspěvků 25.1.09 03:43
paraplicko- kvůli své dceři, která je alergická na mléko, dělám palačinky jen ze sójového. Jíme je všichni a nikdo nic nepozná
359 příspěvků 25.1.09 03:43
Když jsem nedávno dělala palačinky, měla jsem málo mléka a tak jsem ho smíchala v poměru 2:1 se sójovým mlékem (připraveného ze sušeného sójového mléka). Nebyla jsem si jistá, jak se těsto bude na pánvi chovat a jestli to nějak ovlivní chuť … ale bylo to všechno v pořádku, na chuti to nebylo poznat a palačinky byly super
Doporučuju přidat do těsta místo trochy mléka bublinkovou minerálku (stačí deci), může být i s příchutí. Palačinky jsou pak křupavější
))