Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
boogie007 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na http://peggy-w.hubpages.com se někdo rozepisoval, že jde o starý rodinný recept. Mám docela dost receptů na jablečné cookies, kde se přidávají kousky jablek, a tak mě zajímalo, jaký je mezi nimi rozdíl. Asi v tom, že cookies z omáčky jsou příjemně měkkoučké. Ale víc než cookies mě nadchla sama omáčka. Úžasná vůně, skvělá jemná chuť.
**Jablečná omáčka:** Z tohoto rozpisu získáte tak 3 hrnky směsi. Můžete si ji udělat i dopředu a skladovat v uzavřené sklenici v lednici. 1. pokrájená a oloupaná jablka, zbavená jádřinců, dejte do kastrolu a na středním plameni přiveďte za občasného míchání k varu. 2. jak začnou jablka probublávat, snižte teplotu na minimum a (opět za občasného míchání) povařte dalších 5-10 minut. Můžete i déle, pokud chcete mít jablka hodně měkká. 3. přidejte další suroviny a míchejte (mixujte), až dostanete konzistenci, jakou chcete. Ochutnejte, případně dochuťte ještě cukrem nebo přidejte něco koření. Pokud máte rádi rozinky, můžete je tam také míchat. 4. podávat lze jak teplé, tak studené. Před servírováním každou porci lehce posypte skořicí. Cookies z jablečné omáčky s ořechy a rozinkami: 1. našlehejte tuk s cukrem, přidejte vejce a dobře propracujte. 2. smíchejte mouku, skořici, hřebíček, sůl, sodu a prášek do pečiva. 3. střídavě přidávejte k tuku jablka a suchý mix. 4. dokončete těsto přidáním rozinek a ořechů. Promíchejte. 5. pomocí lžic tvarujte kopečky na vymazaný plech nebo vyložený pečícím papírem. 6. pečte dozlatova, asi 15minut pří 180°C.
Recept je z kategorií: Cukroví Dezerty Moučníky Sladké omáčky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Sladká jablečná omáčka a cookies z ní
V lednici tak týden. Přeci jen, není to konzerva, tak bych to víc neriskovala. Ale není problém ji zamrazit.
14 příspěvků 6.6.12 19:37
Dobrý den,
jak dlouho asi tak je možné omáčku skladovat?
Děkuji, Daniel