Recept Škvarkové placky

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Škvarkové placky

Postup

Suroviny dáme do nádoby v peci na chleba, tekuté přísady dospod, na to mouku a úplně navrch droždí. Zapneme program na vytvoření těsta a necháme celý program proběhnout, včetně kynutí. Vykynuté těsto dáme na vál, který jsme posypali moukou, vyválíme na tenkou placku, složíme na čtvrtinu a necháme 30 minut odležet. Znovu tence vyválíme, složíme a opět necháme 30 minut odležet. Postup ještě jednou zopakujeme / vyvalujeme celkem 3x /. Nakonec těsto vyválíme na výšku 1 cm a sklenkou vykrajujeme kolečka. Narovnáme na plech a necháme vykynout, povrch ozdobíme zářezy ostrým nožem, potřeme rozšlehaným bílkem a při 180°C pečeme asi 25 minut.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 02.01.07 vloženo
  • 27927x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod + 25 min peĂ

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 350 g hl. mouky
  • 200 g ml. škvarků
  • 2 žloutky
  • 1/2 ČL soli
  • 150 ml mléka
  • 1 sáček instantního droždí
  • 2 PL smetany
  • bílek na potření, mouka na podsypání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 21.02.13 20:36

Malinko se autorkou receptu lišíme v ingrediencích, dávkách a postupu, ale jedná se o totožný recept (dávám: na 40 dkg HRUBĚ posekaných škvarků, asi 80 dkg hladké mouky, 2 dcl mléka, 1 zakysanou smetanu, 1 kostku droždí (42g), 4 žloutky a sůl); těsto nechám v bochánku nakynout, pak rozválím na obdélník, prostřední třetinu pomažu změklým sádlem (1 lžíce), přehnu levou třetinu, pomažu i tu, přehnu pravou třetinu; volné konce přehnu dovnitř, a složím na polovinu; nechám kynout v této složené podobě a pak rozvaluji a skládám ještě jednou, ale už bez mazání sádlem. Těsto nejlépe lístkuje po vykrájení z první placky, po zpracování odkrojků už lístkuje méně, ale nevadí to. Potírám celým vajíčkem. Placky jsou po upečení křupavé na povrchu, ale vláčné a kypré uvnitř. Z této dávky vzniklo přesně 96 placiček „na dvě sousta“. Použila jsem vykrajovátko na linecká kolečka, „ozdobné“ prokrajování, které kynutím téměř zmizelo, jsem vytvořila pomocí kulatého „porcovače“ na jablka. Peču poměrně rychle při teplotě 180 - 200°C. Labužníka housenku srdečně zdravím! Ví, co je dobré.

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Škvarkové placky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník housenka02
609 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Škvarkové placky

Esme, špatně jsi četla - v receptu je uvedeno 200 g ml. / myšleno mletých / škvarků.

Přísahám na holý pupek, že jsem to neopravila!!!!

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Škvarkové placky

To vypadá náramně. Až se mi sbíhají sliny. Teď už jenom mohu doufat že při příštím škvaření sádla zachráním 200ml škvarků.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Štika na smetaně Štika na smetaně
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz