Recept Skotská polévka Cullen Skink

(Hodnoceno 1x) Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Skotská polévka Cullen Skink

Úvod

Polévka ze severního Skotska a Orknejí.

Postup

Filátka ve vodě mírně povaříme asi 20 minut, pak je vyjmeme. Do vody dáme oloupané a pokrájené brambory s posekanou cibulkou a trochou pepře a vaříme, až jsou brambory měkké, pak důkladně rozmačkáme nebo rozmixujeme.

Přidáme mléko, máslo, rybu a prohřejeme a dochutíme.

Na talíři ozdobíme sekanou hladkou zelenou petrželkou.

Recept je z kategorií: Polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.11.11 vloženo
  • 9000x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 ks velká filátka uzené tresky
  • 1 ks cibule
  • 2 velké brambory
  • pepř
  • 25 g másla
  • 450 ml mléka
  • 350 ml vody
  • čerstvá hladká petrželka
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

lielli 09.12.11 20:15

Misto uzene tresky, kterou jsem nesehnala, jsem pouzila uzeneho stikozubce - hejka. Z tresky by to asi bylo jeste lepsi, ale presto byla polevka skvela.
Manano, dik za recept a za radu.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Skotská polévka Cullen Skink

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Manana
1515 příspěvků 09.12.11 21:05

Já jsem to zkoušel z tolstolobika, nebylo to špatné, ale treska je treska. A taky mi napadlo, že ti Skoti to můžou udit trochu jinak, asi určitě používají jiné dřevo a nic nevím o bylinkách, v každém případě ta skotská uzená treska je velice aromatická. Jedl jsem ji taky k snídani na Orknejích, a byla to neskutečná lahůdka.

 
lielli
32 příspěvků 09.12.11 20:15

Misto uzene tresky, kterou jsem nesehnala, jsem pouzila uzeneho stikozubce - hejka. Z tresky by to asi bylo jeste lepsi, ale presto byla polevka skvela.
Manano, dik za recept a za radu.

 
lielli
32 příspěvků 21.11.11 18:56

Manano, provedu. :mrgreen:
Hejka zkusim a dam vedet, jake to bylo. Jsem mlsna a prozrana, tusim, jak to bude dobre a uz se mi sbihaji sliny. :mrgreen:

Příspěvek upraven 21.11.11 v 18:58

 
Manana
1515 příspěvků 21.11.11 18:47

Jo jo, to by šlo. A prosím tykej mi.

 
lielli
32 příspěvků 21.11.11 18:41

Manano, co byste rikal na uzeneho hejka (stikozubec)? Ma take netucne bile maso, jedla jsem ho i uzeneho a chutnal mi.

 
Manana
1515 příspěvků 21.11.11 18:09

No já vím, je to problém. Uzenáč se na to nehodí, je moc mastnej stejně jako makrela, losos je na to podivnej, možná by šel kapr nebo pstruh. Ta treska je ale super, ještě jí mám na jazyku!

 
lielli
32 příspěvků 21.11.11 17:53

Mananooooo, :-P Cekala jsem neco jako ‚do vlastni udirny‘, Skotsko je ale lepsi. :-D No jo, tak si o ni necham zdat.

 
Manana
1515 příspěvků 21.11.11 17:34

No přeci do Skotska!

 
lielli
32 příspěvků 21.11.11 17:13

Polévku bych chtěla uvařit, ale uzenou tresku jsem v obchodech nezaregistrovala.
Manano, kam pro ní chodíte?

 
casino
4474 příspěvků 21.11.11 16:10

Jj, milí skororovestníci :-) vidím, že neblbnu sólo :mrgreen:
I u nás odjakživa (asi skrzevá absenci té slané vody vůkol české kotliny) vaříme ze zkouřeného brávka…, ale jinak úplně stejně :palec: (snad jen ty erteple nerozfofrujeme…)
By mě interesovalo, zda spořiví Britové znají UPONKU bez které není „Uzená mléčnica“ ta pravá polífka.

Příspěvek upraven 21.11.11 v 16:11

 
Manana
1515 příspěvků 21.11.11 15:38

Milošu, uč se číst, je to dobrý skoro jako to uzený.
Dokonce jsem zjistil, že je to v názvu dvakrát, takovýho sem si dával bacha.

 
gmp
1603 příspěvků 21.11.11 15:15

Já v.l, vem na mě hůl. Moje šedá (jediná) buňka mozková to zas vyvedla. Nějak jí nedošlo, že je to polivka. Tak sem to v rychlosti prolít a hnedka mě napadlo - ryba to nejni žádný jídlo, vrazil sem do hrnce uzenou křížovku, v té vodě uvařil pár brambor a udělal kaši. Jenom jsem dumal nad tim, proč tu cibuli dáváš vařit s bramborama. Tak sem ji holt tam hodil zároveň s uzenym, pak sem to ušťouchal i s tou cibulí. Tak že, jsem vtvořil, díky Tobě, novou přílohu, brambory s nádechem uzeného s lehkým cibulkovám šmakem. A bylo to jedlý!!! Ale, že je recesspis polifka, tak to mě museli jiní kopnout. Ještě, že je máme.
PS: Tuhle jsem v obchodě viděl špenát - pak že se po něm neblbne

 
Manana
1515 příspěvků 21.11.11 14:29

Milošu, ryba skotská, dobře uzená, půl filátka a půl velké brambory na jednu porci polífky stačí, ty žroute. Nemusí bejt všeho hned díže. Je kryze, uskrovni se trochu špenátem. ¡Utz a wach!

 
gmp
1603 příspěvků 21.11.11 14:12

Ctný kmete, ryba domácího chovu? České hraniční hory obklopeny mořem? Napadlo mě to zrealisovat z uzeného prasátka, ale dvě kobzole na skoro půllitra mlíka… Aha! Už vim, to je o tom sedlákovi a bramborech. Tož dobrá, du sadit! Podle toho co se o mě traduje, bych mohl, jedním mnou vypěstovaným bramborem, nasytit kompletní rodinu i s bravkem. :-D

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Velký steak z krkovice


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz