Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Japonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Omusoba je japonska omeleta plnena slizami yakisoba.Takze ked mate daake slize zo vcerajsej vecera ( najlepsie su kapustove -zeli) tak ich obohatime dalsou zeleninou a zabalime do omelety ozdobime worcesterskou omackou a majonezou a mame skoro omusobu.. 1-Do rozohriateho woku dame lyzicu sezamoveho oleja spenime cesnak a zazvor a na drobno nakrajanu jarnu cibulku .Pridame na jullien ( na zapalky nakrajanu mrkvu).Pridame lyzicu-dve sojovej omacky a ked mame tak ryzove vino ked nie nic sa nestane. rychlo miesame na silnom plameni po cca 2 minutach pridame vcerajsie kapustove slize a pridame lyzicu worcesterskej omacky premiesame a prehrejeme - oprazime. 2-Spravime tenku omeletu. Do stredu naukladame slize so zeleninou , zrolujeme, a ozdobime na vrchu worcesterskou omackou a majonezou.( najlepsie japonska Kewpie. PS : Hladam som nic som nenasiel -(podobny recept) sorry ked tu je dakde schovany.
Recept je z kategorií: Omelety Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Skoro Omusoba
Nojo, ale neviditelnej
2452 příspěvků 15.10.10 18:36
Drobku, v tom slově je háček - slíže.
Dík, mně přivedlo do rozpaků hlavně to slovo slize, nikdy jsem to neslyšel. Jaký je to propána slizák - oplzák?
slize jsou nudlicky , po slovensky je zeli kapusta. Takze nudlicky zeli . Sice nechapu, jak mi muzou zbyt z vecera, ale budiz, autor treba veceri zeli a zbydou mu nudlicky nekdy

No a tady je ta yakisoba http://kucharka.cwa1.net/recepty.asp?… a ted uz vis vsecko
2452 příspěvků 14.10.10 22:19
No, já tomu rozumím; Esme a jiní expati rovněž, ale což kdybyste to pro ostatní neznalé přeložila, třeba by věděli, o co jde.
Japanese mayonnaise is typically made with apple cider vinegar or rice vinegar and a small amount of MSG, which gives it a different flavor from mayonnaise made from distilled vinegar. It is most often sold in soft plastic squeeze bottles. Its texture is thinner than most Western commercial mayonnaise. A variety containing karashi (Japanese mustard) is also common.
Apart from salads, it is popular with dishes such as okonomiyaki, takoyaki and yakisoba and may also accompany katsu and karaage. It is sometimes served with cooked vegetables, or mixed with soy sauce or wasabi and used as dips. In the Tōkai region, it is a frequent condiment on hiyashi chuka (cold noodle salad). Many fried seafood dishes are served with a side of mayonnaise for dipping. It is also common in Japan to use mayonnaise on pizza.
Kewpie (Q.P.) is the most popular brand of Japanese mayonnaise, advertised with a Kewpie doll logo.
http://en.wikipedia.org/…Japanese.jpg
Příspěvek upraven 14.10.10 v 21:52