Recept Skoro Omusoba

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Skoro Omusoba

Postup

Omusoba je japonska omeleta plnena slizami yakisoba.Takze ked mate daake slize zo vcerajsej vecera ( najlepsie su kapustove -zeli) tak ich obohatime dalsou zeleninou a zabalime do omelety ozdobime worcesterskou omackou a majonezou a mame skoro omusobu..

1-Do rozohriateho woku dame lyzicu sezamoveho oleja spenime cesnak a zazvor a na drobno nakrajanu jarnu cibulku .Pridame na jullien ( na zapalky nakrajanu mrkvu).Pridame lyzicu-dve sojovej omacky a ked mame tak ryzove vino ked nie nic sa nestane. rychlo miesame na silnom plameni po cca 2 minutach pridame vcerajsie kapustove slize a pridame lyzicu worcesterskej omacky premiesame a prehrejeme - oprazime.

2-Spravime tenku omeletu. Do stredu naukladame slize so zeleninou , zrolujeme, a ozdobime na vrchu worcesterskou omackou a majonezou.( najlepsie japonska Kewpie.
PS :
Hladam som nic som nenasiel -(podobny recept) sorry ked tu je dakde schovany.

Recept je z kategorií: Omelety Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 14.10.10 vloženo
  • 6460x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 2 ks vajce
  • 200 g slize kapustove od vecere
  • 1 ks mrkva mensia
  • 1 strúčik cesnak
  • 1 ks jarná cibuľka
  • 1 cm cerstvy zazvor
  • 1 PL sojova omačka
  • 1 PL olej sezamovy
  • 1 CL ryzove vino
  • 1 -2 PL worcesterská omáčka
  • 1 PL majoneza (Japonska Kewpie ked mame)
  • sol

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 14.10.10 21:53

Diskuse k receptu Skoro Omusoba

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.10.10 17:35

Nojo, ale neviditelnej :lol:

di
2451 příspěvků 15.10.10 18:36

Drobku, v tom slově je háček - slíže.

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.10.10 15:33

Dík, mně přivedlo do rozpaků hlavně to slovo slize, nikdy jsem to neslyšel. Jaký je to propána slizák - oplzák? 8-)

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.10.10 15:13

slize jsou nudlicky , po slovensky je zeli kapusta. Takze nudlicky zeli . Sice nechapu, jak mi muzou zbyt z vecera, ale budiz, autor treba veceri zeli a zbydou mu nudlicky nekdy :-)
No a tady je ta yakisoba http://kucharka.cwa1.net/recepty.asp?… a ted uz vis vsecko :-)

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.10.10 15:04

:roll: Tak jo, už vím co je majonéza. Teď ještě co to je slize yakisoba.Takze ked mate daake slize zo vcerajsej vecera ( najlepsie su kapustove -zeli) ? :roll:

di
2451 příspěvků 14.10.10 22:19

No, já tomu rozumím; Esme a jiní expati rovněž, ale což kdybyste to pro ostatní neznalé přeložila, třeba by věděli, o co jde.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.10.10 21:50

Japanese mayonnaise is typically made with apple cider vinegar or rice vinegar and a small amount of MSG, which gives it a different flavor from mayonnaise made from distilled vinegar. It is most often sold in soft plastic squeeze bottles. Its texture is thinner than most Western commercial mayonnaise. A variety containing karashi (Japanese mustard) is also common.

Apart from salads, it is popular with dishes such as okonomiyaki, takoyaki and yakisoba and may also accompany katsu and karaage. It is sometimes served with cooked vegetables, or mixed with soy sauce or wasabi and used as dips. In the Tōkai region, it is a frequent condiment on hiyashi chuka (cold noodle salad). Many fried seafood dishes are served with a side of mayonnaise for dipping. It is also common in Japan to use mayonnaise on pizza.

Kewpie (Q.P.) is the most popular brand of Japanese mayonnaise, advertised with a Kewpie doll logo.

http://en.wikipedia.org/…Japanese.jpg

Příspěvek upraven 14.10.10 v 21:52

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz