Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
No …to je len tak prezentovane na sushi ale je to v skutocnosti, vyborny
azijsky bocik (siu youk) s pikantnou sechuanskou dusenou kapustou.
No co lepsie moze byt na chladny den?
1- Zmiesame marinadu v miske Ostrym nozom narezeme kozu cca 2 cm od seba a 1/2 centimetra do hlbky. Bocik poriadne ponatierame zo vsetkych stran a hlavne aj do zarezov. Poutierame vrch papierovou utierkou a poriadne povtlacame hrubu sol do koze. 2- Odlozime do ladnicky cez noc. Vyberieme von aspon hodinu pred tym ako chceme ist piect. 3- Rozohrejeme si ruru na 200C a pecieme v strede rury cca 30 minut ( podla typu rury )na mriezke ( dajme si plech nizsie aby sme nemali ruru celu zabrblanu). 4 - A tu je cinsky trik.. bocik vyberie a kozu poriadne natrieme bielym octom , trubu prepneme na grill grilujeme cca 40 minut,treba davat pozor - kontrolovat aby sme nezhoreli!!! lebo vacsinou bocik bude zhorety z vrchu to ale nevadi. Vyberieme z rury a tupou stranou noza zoskrabeme zhoretu cast koze a objavi sa nam krasne spravena koza pod tym co nie je zuvackova . Secuanska kapusta , je pikantna verzia dusenej kapusty da sa robit aj z normalnej nie len z cinskej. 1-Kapustu mensiu europsku alebo cinsku pokrajame na vacsie kocky cca. 2 cm ( nie ako u nas na struhadle). Dame do misky posolime . 2-Do rozhriateho woku pridame lyzicu sezamoveho oleja a dame na drobno nakrajany cesnak , na drobno nakrajany zazvor a jarnu cibulku a na kusky nakrajane susene feferonky.Kratko spenime . Pridame nakrajanu nasolenu kapustu dame podla chuti sojovej omacky a cinskeho octu posipeme cukrom podlejeme vodou .Dusime podla chuti , u nas do polochrumkava.
Recept je z kategorií: Marinády Speciality z vepřového bůčku Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
22.3.12 09:00
Znova spravene a nechane dlhsie v marinade
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkům10.11.10 01:34
Neprošlo doporučené zelí, i tak velmi dobré, jen mít štěstí na
hezký bůček, děkuji
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Skoro české sushi
Bento, vložil jste na LAB pěkné recepty na sushi (resp. „sushi“):

http://www.labuznik.com/…stern-style/
http://www.labuznik.com/…stern-style/
http://www.labuznik.com/…zkove-sushi/
http://www.labuznik.com/…stern-style/
ale proč jste ten tradiční název takto zneužil a troufnu si říci (vzhledem k použité základní surovině) SPRASIL ad hoc jest mi záhadou
Příspěvek upraven 10.11.10 v 09:14
Neprošlo doporučené zelí, i tak velmi dobré, jen mít štěstí na hezký bůček, děkuji
Nejsem moc „bůčková“, ale takto upraven láká …
