Recept Skoro české sushi

(Hodnoceno 1x) Bento Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Skoro české sushi

Úvod

No ...to je len tak prezentovane na sushi ale je to v skutocnosti, vyborny azijsky bocik (siu youk) s pikantnou sechuanskou dusenou kapustou. No co lepsie moze byt na chladny den?

Postup

1- Zmiesame marinadu v miske Ostrym nozom narezeme kozu cca 2 cm od seba a 1/2 centimetra do hlbky. Bocik poriadne ponatierame zo vsetkych stran a hlavne aj do zarezov. Poutierame vrch papierovou utierkou a poriadne povtlacame hrubu sol do koze. 2- Odlozime do ladnicky cez noc. Vyberieme von aspon hodinu pred tym ako chceme ist piect. 3- Rozohrejeme si ruru na 200C a pecieme v strede rury cca 30 minut ( podla typu rury )na mriezke ( dajme si plech nizsie aby sme nemali ruru celu zabrblanu). 4 - A tu je cinsky trik.. bocik vyberie a kozu poriadne natrieme bielym octom , trubu prepneme na grill grilujeme cca 40 minut,treba davat pozor - kontrolovat aby sme nezhoreli!!! lebo vacsinou bocik bude zhorety z vrchu to ale nevadi. Vyberieme z rury a tupou stranou noza zoskrabeme zhoretu cast koze a objavi sa nam krasne spravena koza pod tym co nie je zuvackova . Secuanska kapusta , je pikantna verzia dusenej kapusty da sa robit aj z normalnej nie len z cinskej. 1-Kapustu mensiu europsku alebo cinsku pokrajame na vacsie kocky cca. 2 cm ( nie ako u nas na struhadle). Dame do misky posolime . 2-Do rozhriateho woku pridame lyzicu sezamoveho oleja a dame na drobno nakrajany cesnak , na drobno nakrajany zazvor a jarnu cibulku a na kusky nakrajane susene feferonky.Kratko spenime . Pridame nakrajanu nasolenu kapustu dame podla chuti sojovej omacky a cinskeho octu posipeme cukrom podlejeme vodou .Dusime podla chuti , u nas do polochrumkava.

Recept je z kategorií: Marinády Speciality z vepřového bůčku Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 21.10.10 vloženo
  • 28137x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • Bocik siu youk:
  • 1kg bocik s kozou
  • 1 pl hruba sol
  • 2-pl biely ocot
  • marinada:
  • 1 kocka nam yue ( fermentovane tofu)
  • 1/2 pl biele korenie
  • 1/2 pl cukor
  • 1/2 pl sol
  • 1 pl ryzovy ocot
  • Secuanska kapusta( zeli ):
  • 500 g kapusta alebo cinska
  • 2 ks chilli paprička /feferónka/ suche
  • 2 struciky cesnak
  • 2 ks cibuľka jarná
  • 1 cm zázvor
  • 1 pl olej sezamovy
  • 1 pl sojová omáčka
  • 2 pl cinsky ryzovy ocot
  • sol podla chuti
  • 1 c l secuanske korenie
  • voda na podliatie
  • 1/2 pl cukor

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 22.3.12 09:00

Znova spravene a nechane dlhsie v marinade

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

2905 10.11.10 01:34

Neprošlo doporučené zelí, i tak velmi dobré, jen mít štěstí na hezký bůček, děkuji :)

Diskuse k receptu Skoro české sushi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Skoro české sushi

casino
4497 příspěvků 10.11.10 09:10

Bento, vložil jste na LAB pěkné recepty na sushi (resp. „sushi“):
http://www.labuznik.com/…stern-style/
http://www.labuznik.com/…stern-style/
http://www.labuznik.com/…zkove-sushi/
http://www.labuznik.com/…stern-style/
ale proč jste ten tradiční název takto zneužil a troufnu si říci (vzhledem k použité základní surovině) SPRASIL ad hoc jest mi záhadou :-) :mrgreen: :twisted: :?:

Příspěvek upraven 10.11.10 v 09:14

2905
753 příspěvků 10.11.10 01:34

Neprošlo doporučené zelí, i tak velmi dobré, jen mít štěstí na hezký bůček, děkuji :)

2905
753 příspěvků 23.10.10 22:09

Nejsem moc „bůčková“, ale takto upraven láká … :palec: :think:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz