Recept Skořicoví šneci s dýní Pro Děti Veg

Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Skořicoví šneci s dýní

Úvod

Přemýšlíte, kam se dá ještě zakomponovat podzimní dýně? Vyzkoušejte tento osvědčený recept na skořicové šneky s dýní. Dýně dodá šnekům nádhernou barvu, vláčnost a jemnou přirozenou sladkost. Recept můžete najít a vytisknout si ho také na https://chay.cz/…neci-s-dyni/

Postup

1. Začneme přípravou kvásku. Smícháme teplé rostlinné mléko, cukr, droždí a lžíci mouky a necháme 15 min vzejít kvásek. 2. Uvaříme si celkem 350 g dýně naměkko a rozmixujeme jí na hladké pyré. 3. Kvásek, 3/4 dýňového pyré a ostatní ingredience na těsto promícháme a pečlivě uhněteme ve vláčné těsto. Těsto nesmí nelepit a ani nemá být příliš tuhé. Pokud je vlhčí a přilepuje se nám na prsty, přisypeme po troškách hladkou mouku. V pokud je naopak těsto suché a tuhé, přidáváme rostlinné mléko, vodu nebo olej. Propracované těsto přikryjeme utěrkou a odložíme na teplé místo odpočinout na 40-60 min. 3. Mezitím, co nám těsto kyne, nachystáme si dýňovou náplň na skořicové šneky. Zbylou 1/4 dýňového pyré smícháme s kokosovým olejem, 3 lžicemi třtinového cukru a 2 lžičkami skořice. Tuto náplň odložíme do lednice pžibližně na 15 min či více, aby nám mírně ztuhla. S tužší konzistencí se bude snáze roztírat na těsto, lépe přilne a při motávní šneků nevyteče náplň ven. 4. Po zhruba 60 min nám těsto pěkně nakyne. Dáme předehřát troubu na 200°C. Válečkem uválíme těsto obdelníkovitého tvaru s přibližnými rozměry 45×35 cm. Celou plochu rozváleného těsta natřeme dýňovou náplní. Dáme stranou mističku dýňové náplně, kterou později využijeme na potření oschlých vršků upečených šneků vyskládaných na plechu. 5. Těsto s náplní uvnitř pevně rolujeme. Pomocí nože nakrojíme rolku na kolečka o tloušťce asi 2,5 cm. Skořicové šneky takto vyskládáme na vymazený plech a pečeme při 200°C na 15-20 min. 6. Těsně předtím, než vyjmeme skořicové šneky z trouby ještě opatrně namažeme vršky šneků dýňovou náplní, aby nebyly oschlé a získaly hezkou zlatavou barvu a necháme je další 2 minuty v troubě. Teplí skořicoví šneci jsou takto hotové a můžou se servírovat. Jsou výborné. Kdo chce, může si připravit pudding nebo glazuru na potření/přelití šneků. Já dávám přednost puddingu, který dělám méně sladký. 7. Na pudding použivám mandlové nebo kokosové mléko, škrob a sirup (agáve, javorový) jako sladidlo. Dáme všechny suroviny do kastrůlku, promícháme a při mírné teplotě povařujeme a neustále mícháme, dokud nám pudding nezhoustne. Hotový pudding obvykle podávám se šneky, které jdou na okamžitou spotřebu (u nás doma jsou šneci do pár hodin pryč). Pudding nedoporučuju uchovávat mimo lednici. Proto, pokud víte, že šneky budete jíst i v dalších dnech, je vhodnější šneky polévat puddingem jen, když budou uchovávané v lednici, ne mimo ní. Nebo v lednici uchovávat pudding zvlášť a přelít jím dýňové šneky těsně před podáváním.

Recept je z kategorií: Buchty Moučníky Záviny

Nahlásit recept

  • 13.10.19 vloženo
  • 428x zobrazeno

Čas přípravy

  • 100 min

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • TĚSTO
  • 450 g hladké mouky
  • 1 balení sušeného droždí
  • 1/2 hrnku teplého rostlinného mléka (např. mandlové, kokosové)
  • 250 g dýně
  • 3 lžíce vody
  • 50 ml rostlinného oleje
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • špetka soli
  • špetka mletého kardamonu
  • 1/2-1 lžička mleté skořice
  • NÁPLŇ
  • 100 g dýně (máslová dýně, hokkaido)
  • 80 ml kokosového oleje
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžičky skořice
  • PUDDING
  • 1 hrnek mandlového nebo kokosového mléka
  • 2 lžičky škrobu
  • agávový sirup dle chuti

Doporučená příloha

  • pudding, glazura

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

monikachayblog 13.10.19 07:33

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Skořicoví šneci s dýní

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Skořicoví šneci s dýní

Lyduska
371 příspěvků 23.10.19 14:00

@monikachayblog, dakujem pekne.

monikachayblog
2 příspěvky 21.10.19 20:03
množství droždí

Dobrý den,

Použila jsem balení sušeného droždí 7 g :)

Lyduska
371 příspěvků 13.10.19 08:01

Koľko gramov má v tomto prípade jedno balenie sušeného droždia?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smažená cibulová kolečka

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz