Recept Skořicoví šneci - Kanelbullar Pro Děti Veg Pra

(Hodnoceno 4x) Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Skořicoví šneci - Kanelbullar

Úvod

Věřte, nebo nevěřte… 4 října je ve Švédsku narodní den Kanelbullar. Kamkoliv přijdete na návštěvu, nebo kamkoliv se hnete, tak Vám jsou nabízeny tyto skořicove buchtičky…

Napsano s pomoci a s fotografickym zaznamem Labuznice Blaatotlacky ;)

Postup

Předehřát troubu na 220°C. V míse smíchat trochu mléka se špetkou cukru, kvasnic a nechat stát po 10 min. do zpěnění. Přidat prosátou mouku s cukrem, kardamommem a solí a zamíchat ji do vzejitých kvasnic společně s našlehaným zbytkem mléka, změklým máslem a vejcem. Smíchat vše dohromady a vypracovat v hladké těsto. Vložit do olejem vymazané mísy, přikrýt utěrkou a na teplém místě nechat nakynout do dvojitého objemu. Zbouchnout těsto pěstí a vyválet ho na 3 mm tlustý, velký obdélník. Rozkrojit obdélník napůl a potřít ho 3 lžícemi změklého másla. Smíchat dohromady cukr se skořicí a posypat tím těsto. Rozložit nahoru hrozinky. Srolovat obě části těsta na rolky 3 cm v pruměru a ty pomocí ostrého (ozubeneho) nože nakrájet na 2,5 cm plátky. Plátky poskládat řeznou stranou na vymazaný, nebo pečícím papírem vyložený plech, pomazat je našlehaným vejcem a posypat je cukrem. Buchtičky nechat znovu asi 30min. vzejít. Péct je po 7-10 min. (každa trouba peče jinak!) a upečené je nechat zchladnout na mřížce.

Recept je z kategorií: Buchty

Nahlásit recept

  • 17.08.03 vloženo
  • 45348x zobrazeno

Ingredience

Těsto

  • 250 ml teplého mléka (45 stupnu C)
  • 2 lžičky suchých kvasnic, nebo 25 g čerstvých
  • 400g bílé, tvrdé, pšeničné nebělené mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička kardamomu
  • 60 g másla
  • 1 vejce

Nádivka

  • 3 lžíce změklého másla (45g)
  • 2-3 lžíce tmavého hnědého cukru
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 1 lžíce hrozinek
  • 1 vejce a perlový cukr na posypání (IKEA), nebo krystal

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Dašky 27.7.14 19:10

Skvělý recept! Jsem začínající kuchařka a řídila jsem se přesně podle návodu a povedlo se úplně dokonale!

Odkaz na uvaření

Ref 15.4.14 16:23

Šneky podle tohohle receptu jsem zkoušela už počtvrté a jsou čím dál lepší! ;-)
Trochu jsem změnila poměr ingrediencí, jelikož bylo těsto přesně podle návodu příliš řídké (možná to bylo moukou, kterou kupuji). Taky jsem do náplně přidala trochu najemno nastrouhaná jablka. Vršek jsem posypala třtinovým cukrem, protože ten perlový jsem nesehnala.
Co se tvaru šneků týče, s tím stále bojuji, ale chuťově jsou vynikající! :-)

Odkaz na uvaření

Pavlínka19 20.6.13 12:06

Bohužel jsem neměla kardamom, plus jsem do některých dala strouhaná jablka, co zbyla. Výborné :).

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

mahulen 19.2.13 16:56

Díky za recept. Nemám ten správný perlový cukr na posyp (použila jsem třtinový), ale i tak jsou vynikající.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

Ačraj 2.12.11 23:01

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

zébulon 26.4.11 18:24

Díky za recept, byli (šneci) vynikající!

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Blaatotlacka 18.3.11 08:31

Protože se mi podařilo tento recept úspěšně duplikovat, přidávám pár rad k pečení.

1)kardamom je možné nahradit vanilkou (vanilkovým cukrem)

  1. další chutná náplň: 50g másla, 2 šálky malin, 200g strouhaných mandlí
  2. plátky krájejte max. 1 cm široké, tedy pokud chcete nízké šneky, jinak vám vyrostou do obřích rozměrů

4)z mých zkušeností z horkovzdušné trouby pečeme při 200°C po dobu 10–12 minut.

Diskuse k receptu Skořicoví šneci - Kanelbullar

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Skořicoví šneci - Kanelbullar

pesek05
12 příspěvků 11.7.14 11:59

Dávám tam obyčejnou hl. mouku, obyčejné vážené kvasnice, jen skořici a cukr a potom to mastím silným čajem smíchaným se žloutkem, nedávám tam rozinky, ani to nepotírám máslem…

daduuja
1146 příspěvků 17.6.14 19:21

Peseku, prozraď ten ukrajinský způsob, prosím :-)
Pořád myslím na tvého pánvičkového Napoleona, asi ho příští týden budu muset vyzkoušet :-)

pesek05
12 příspěvků 17.6.14 09:17

Poprvé jsem je jedl na Ukrajině a od té doby je peču, sice trochu jinak, než tu píšete, asi na ukrajinský způsob, ale jsou vynikající… :dance:

mahulen
1 příspěvek 20.2.13 12:28

Děkuji :kytka: A taky za tip na cukr, příště už budou snad dokonalé :) Ani kardamom není úplně běžně k dostání, ale bez něj by to nebylo ono.

babi
6360 příspěvků 20.2.13 06:27

Mahulen, krasne upeceni sneci, zavonely az sem :) Ten perlovy cukr kupuji v IKEA obchode a vypada takto, avsak sneci jsou krasni i bez nej.
Zdravim…

Příspěvek upraven 22.02.13 v 02:55

babi
6360 příspěvků 6.11.12 00:38

Mas bystre oko, diky! Recept jsem upravila… nevim jak se mi tam dostal olej misto masla a ze si toho nikdo jiny nevsimnul 8o Doufam, ze postup jiz dava zmysl a lze podle nej sneky upect. Moc se Ti omlouvam :mavam:

Jeste bych rada podotkla, ze mi nekdo poradil rozdrtit kostky cukru namisto perloveho cukru, kdyz ten nelze sehnat (maji podobne slozeni) :)

Labarunka
20 příspěvků 3.11.12 19:29

Zdravim labuzniky,
chci se zeptat, v postupu je olej ale v ingrediencich neni..tak kolik oleje. A olej mleko a vajicko slehat dohromady? A jeste jedna otazka, ty kvasnice zamichat do tepleho mleka a pak pouzit zbytek z tech 250 ml do testa? Kynute dobroty mioc nepecu, jsem zacatecnik, proto ty otazky :mavam:

babi
6360 příspěvků 2.12.11 21:22

zebu, urcite jsem videla perlovy cukr v Ikea obchodech, avsak Ty sis to jiz vyresila.
Ja taktez uprimne dekuji a zdravim :)

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 2.12.11 20:26

Diky, diky .- ). Privezla jsem si perlovy cukr, pristi sneci budou jaksepatri!

babi
6360 příspěvků 2.12.11 19:51

Draha zebulon, nejak mne Tvuj komentar zapadl diky mym navstevam na Labu, ktere velice pripominaji noty na buben…sama pauza.
To vis, ze by mi nevadilo tykani, ba naopak by me to udelalo obrovskou radost. Vzdyt jsem o to zadala i kdyz se nezname. Jsi vsak jedna z mala, ke ktere citim velke kulinarske sblizeni :-)
Diky za vyzkouseni receptu tak jako za profesionalne vyhlizejici fotografii, doufam, ze to take uvidi autorka tech dalsich fotografii!

Příspěvek upraven 02.12.11 v 19:56

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.4.11 21:47

babi, já použila normální krystalový cukr, protože ten pěkný bílý velký nemám (zatím!!!), ale dobré to bylo i tak. A já už se odhodlala k tykání, tak kdyby to nevadilo…:- ).

babi
6360 příspěvků 28.4.11 17:17

zebulon, moc pekna fotka a koukam, ze jste pouzila ‚sanding sugar‘, ktery je pekny na cukrovi i zakuscich, protoze odrazi svetlo a je jako kristal. Ten svedsky je bily…Jeste jednou dekuji za upeceni sneku.

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.4.11 19:40

casino, za mě udělala skoro všechnu práci pekárna :- ). Šišmáci vypadají taky dobře, to je teda fakt, díky za upozornění. U nás je pořád hlad, tak to brzy vyzkouším.

babi
6360 příspěvků 26.4.11 19:38

zebulon, diky za vyzkouseni svedskeho receptu…

casino
4494 příspěvků 26.4.11 19:15

zébulon,
závidím Vám :wink:
Já jsem podle postupu skončil na druhé větě… Po hodině marného čekání jsem vypěnil a vrátil se k osvědčeným ŠIŠMÁKŮM :mrgreen:

edit:
No vida, vony tam chyběly kvasnice a už jsou dopsány :palec:

Příspěvek upraven 26.04.11 v 19:44

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.4.11 18:24

Díky za recept, byli (šneci) vynikající!

babi
6360 příspěvků 20.3.11 02:13

Blaatotlacko :-) Jsi dobromyslna a prijemna divka a velice me mrzi, ze jsem se nepodivala jak dlouho na Labu jsi. Jak jsem vsak napsala, uz se stalo, avsak nejak jinak to vynahradime. Jeste s vetsim ocekavanim se tesim na Tvuj recept :-D Doufam, ze Te ta mlsna chyti co nevidet :-)
Ano, mam recept na boruvkove placky, jeste se vsak musim podivat, zda-li tu jiz nejsou 8-o
Zdravim Te pres louzi a uzij si pekne nedele!

Blaatotlacka
4 příspěvky 19.3.11 13:33

Ahoj babi, opravdu jsem kanelbullar hledala, ale nic mi to neukázalo. Vím, že šneci mají být hnědí (pečou se ,a to se obvykle po použití vejce stane .. :lol: ), taky jsem se snažila najít jejich bílé kolegy, ale kde nic, tu nic.....

S tim nahrazovanim vanilky, stejně jako s malinovou náplní jsem to vyčetla na švédských stránkách s recepty. pak by se ale neměli jmenovat kanelbullar, ale hallonbullar a při použití třeba borůvek blåbärbullar, ale třeba se pletu… přecijen jsem češka žijící v čechách a na moravě a těch pár mých kamarádů ze severu jsou spíše finské národnosti… :lol:

Autorství receptu mě nijak netrápí. Sice mě mrzí, že moje prvotina vzala za své, ale co, udělám si novou až mě třeba zase chytne mlsná … ;)
Tak kuchtění zdar …
p.s. nemáš náhodou někde v zásobě recept, jak se dělají ty super kanadské lívance s borůvkami a javorovým sirupem ?

babi
6360 příspěvků 18.3.11 22:31

mile devce rikajici sobe Blaatotlacka :-) Cely den premyslim co Ti napsat a tak zde neco z toho je. Predevcirem jsi me zaskocila svym receptem, kdyz jsem prave a opet byla nemile uz ani ne prekvapena nekterymi Labuzniky, ale spis otravena. Bezne se divam, kdy kdo byl zaregistrovan a pisu do SZ, avsak ve Tvem pripade jsem tak neudelala…skoda, protoze bych Tvuj recept prehledla. Stalo se vsak a jemi toho lito. Vis, kdyby se jednalo o jeden nebo dva duplikaty, avsak deje se to takrka na dennim poradku a cloveku je lito traveneho casu psanim receptu.

Ver mi, ze sneci maji byt zlatohnedi/upeceni. Co se tyze kardamomu, Svedi uzivaji zeleny (oproti Indum, Malaycum atd., kteri uzivaji cerny). Kdyz Svedi nahrazuji kardamom, tak nekdy hnedym kardamom, ale hlavne korenim jako je skorice, hrebicek, zazvor, muskatovy orisek. Jestli pouzijes vanilku misto skorice, tak mas vanilkove sneky :-D
Tvoje napln z malin musi byt take moc dobra. Svedove miluji lesni plody jako jsou divoke jahody, maliny atd. :-D
A jeste! Tvoje obrazky jsou moc pekne a musim rict, ze jsi receptu venovala velkou snahu :palec: Zeptam se Terezky, zda-li pod recept nemuze dat obe nase jmena…co Ty na to 8-)

Příspěvek upraven 18.03.11 v 22:38

Blaatotlacka
4 příspěvky 18.3.11 13:03

no to co je v papirovych kosiccich .. to je fotka z http://www.recepten.se/…lbullar.html pred pecenim, to co je v tom velkem proutenem kosiku je to, co jsem pekla ja vcera…

Bohužel jsem ale nedocílila toho, co měli v ikea, to byli takoví malí šnečci, bílí. Prodávali je v pytlíku po cca 15-ti kusech a měli se dát ještě do mikrovlnky. Ale tohle je taky moc dobrý ;)

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.3.11 12:27

Ja mam blatotlacko zasadni dotaz. Ta tvoje fotka v kosickach, to je pred pecenim ? Jen se chci ujistit, ja jsem takovy pekar z leknuti :mrgreen:
Pak budou vypadat jako ty co pekla babi?

Příspěvek upraven 18.03.11 v 12:30

Blaatotlacka
4 příspěvky 18.3.11 12:18

Tak už nemám svůj první recept. :cry:
Nicméně doufám, že šnekouny budete péct, jak to jen půjde.
U nás doma po včerejším pečení nezbyl ani jeden. A to podotýkám, že nejsem ani babičkou, ani matkou, spořádali je úspěšně mamka s mým přítelem a rovnou si zabalili i do krabiček na druhý den. :lol:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.3.11 11:41

Casino, casino :potlesk: to mate radost, ze to admin odstranil ty vase rady a porady me osobe a ze vam glama radila, jak mate vyhledavat, ze?
No, zdalo se mi (chvilku), ze se jedna z vasi strany o humor a tak jsem odpovedela ve stejnem duchu. Nebudu tu psat, co jsem komu hodila .....
Holt pasirovat humor vasi osobou a muzskou jesitnosti je fakt ulet.

Alespon ze jsou uz snecci jak maji byt a vse se vyjasnilo.

Příspěvek upraven 18.03.11 v 12:28

casino
4494 příspěvků 18.3.11 11:37

wydra, wydra,
Vaše poslední komentáře jsou jaksi mimo mísu… :twisted:
Neračte se přesunout tamtéž :?:

jen pro ten dnesni den
2 příspěvky 18.3.11 11:16

btw casino, kdybyste si ten recept vytiskl, nemusel byste ho tu uz nikdy hledat a ja bych se mohla vratit ke svamu puvodnimu avataru a nicku, co rikate? :-P

jen pro ten dnesni den
2 příspěvky 18.3.11 11:14

A ja jsem vam tak chtela vyhovet, casino !
Snorchl i s premii , krasna hvezdice z ostrovu Bocas del Torro, kdyz neni nick „elefant“.
On je totiz uz obsazeny (mozna vami?) a kdybych oznacila II, mohl by si to leckdo vykladat jako II. jakost … :mrgreen:
Za to od vas ocekavam, ze se naucite vyhledavat recepty . Glama vam jiste rada zopakuje jak se to dela , ze , glamo? :-P

casino
4494 příspěvků 18.3.11 11:09

Terezko, upravit název (Skořicoví šnečci) byl dobrý nápad :-) …proč vyhledavač pořád nabízí vyřazený recept od Blaatotlacka, aby posléze sdělil, že byl vymazán :?:

EDITACE:
Viktorko, bylo-li by lze ty následné bláboly (timto počínaje) vygumovat, bylo bych tomu docela rádo :-D :lol: :mrgreen:

Příspěvek upraven 18.03.11 v 11:54

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.3.11 09:04

Blaatotlacka, :potlesk: , dik ! je to krasny recept, kazda varianta je vitana, babi to taky jiste potesi a ostatni labuznici si tu ulahodi . Vzdyt to voni az sem ! :-P

Blaatotlacka
4 příspěvky 18.3.11 08:31

Protože se mi podařilo tento recept úspěšně duplikovat, přidávám pár rad k pečení.

1)kardamom je možné nahradit vanilkou (vanilkovým cukrem)

  1. další chutná náplň: 50g másla, 2 šálky malin, 200g strouhaných mandlí
  2. plátky krájejte max. 1 cm široké, tedy pokud chcete nízké šneky, jinak vám vyrostou do obřích rozměrů
  3. z mých zkušeností z horkovzdušné trouby pečeme při 200°C po dobu 10–12 minut.
babi
6360 příspěvků 15.3.11 22:22

Zde je jeden recept na svedske skoricove sneky. Ty, co byly vcera pridany, maji chybu v nazvu. Spravne se jmenuji KANELBULLAR…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Hruškový koláč Hruškový koláč
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz