Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
buraci Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Všechny suroviny vsypeme do mísy a zpracujeme ve vláčné těsto. Necháme ho minimálně 6 hodin v chladu, zabalené do potravinářské fólie. Troubu předehřejeme na 170 stupňů (150 stupňů horkovzdušnou), naplníme formičky (ne úplně, uprostřed uděláme důlek), pečeme dokud není okraj zlatavý. Vyklápění je poměrně bezproblémové, případně formičkou klepneme. Hotové pracny můžeme, ale nemusíme, pocukrovat. Podle tohoto receptu jsem pekla na Vánoce již dvakrát a vždy měly tyhle pracny úspěch. Není jich zbytečně mnoho, proto nemáme problémy s přebytky. Zdroj: Apetit, 12/2004
Recept je z kategorií: Cukroví ve formičkách
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Skořicové tlapičky (pracny)
160 příspěvků 25.1.09 03:43
geniální, nevymazávala jsem ani fungl nové formičky a vyklopit to šlo bez problémů
126 příspěvků 25.1.09 03:43
Já zvíře peču podobné tlapky, malé, ve starých formičkách po babičce, pak je plním krémem, vanilkovým, nebo čokoládovým (podle toho, jestli jsem do těsta přidala kakao), slepuji po dvou a namáčím tu širší část v čokoládě; když se proleží, jsou zkrátka úžasné.
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Kiti, ja je nevymazam, protoze je po pouziti nemyji, pouze je vytiram papirem. Pokud je mas umyte, nebo nove, mozna je pro jistotu vymaz.
33 příspěvků 25.1.09 03:43
Musí se formičky vymazávat?
Přeji Ti příjemný den!
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi, diky za vyzkouseni tlapicek:-) Ja se na ne vrhnu zitra a doufam, ze neco do Vanoc zbyde, protoze u nas vzdycky mizi od chvile, kdy je vyndam z formicek. Preji pekny den!
tak jsem vyzkoušela i ty tvoje tlapičky. Jsou trochu podobné těm co jsem dělávala. S těstem se dobře pracovalo, ve formičkách se pěkně nafouklo a neměla jsem potíže je vyklepnout ven ;o) Děkuji za recept.
Dobrou noc!