Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
lydia Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Namočíme římský hrnec ve studené vodě. Do oloupané cibule napícháme hřebíček. Připravíme kuře, osušíme a potřeme zevnitř skořicí, cayenne pepřem, paprikou, solí a naplníme připravenými cibulemi. Med smícháme s 1 PL hořčice, pepřem, paprikou a octem, trochu osolíme. Touto směsí potřeme kuře a vložíme do římského hrnce. Uzavřeme a pečeme asi 3/ 4 hodiny . Poté odkryjeme a pečeme další asi 3/ 4 hodiny. Pečeme v rozehřáté troubě při 220°C. Když je zapotřebí, podléváme vývarem. Na omáčku necháme na pánvi zkaramelizovat cukr, zalijeme vývarem, přidáme víno, ocet a povaříme. Ochutíme skořicí, pepřem a hřebíčkem. Nakonec přidáme studené máslo a odstavíme. Podáváme s rýží.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Skořicové kuře v římském hrnci