Recept Skopový pilaf

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Skopový pilaf

Postup

1. Skopové maso omyjeme, osušíme, odkrojíme tučné části a nakrájíme na kostky (asi dvoucentimetrové). Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Máslo rozpustí­me ve velkém hrnci a kostky masa na něm za stálého mí­chání osmažíme. 2. Přidáme cibuli, sůl a pepř a vše necháme pomalu opé­kat, častěji zamícháme. 3. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme je, vyjmeme zrníčka a dužinu nakrájíme na kousky; spolu s oreganem přimícháme k masu. Vše zhruba 40 minut zvolna dusíme pod pokličkou. 4. Přidáme rýži a bujón a ještě asi 20 minut mírně vaří­me. Pilaf podáváme vždy horký. Rada: Dnes už naštěstí existují obchody dobře zásobené potřebným a nezbytným kořením na různé domácí i cizokrajné speciality.

Recept je z kategorií: Skopové maso

Nahlásit recept

  • 05.08.03 vloženo
  • 12534x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 600 kcal
  • 800 g vykostěné skopové kýty
  • 3 cibule
  • 50 g másla
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý pepř (podle chuti)
  • 1 kg přezrálých rajčat
  • 2 lžičky oregana
  • 100 g rýže
  • 1/8 l hovězího bujónu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Skopový pilaf

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Skopový pilaf

Přidávám i papriky a houby. Jinak velice dobré

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Chléb s celerem Chléb s celerem
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz