Recept Skopový guláš se zeleninou Dia Bezlep Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kostky slaniny vyškvaříme, na ní orestujeme nakrájenou kořenovou zeleninu s cibulí. Po chvíli přidáme na kostky nakrájené maso. Dusíme nejprve ve vlastní šťávě, po jejím vydušení podlijeme vývarem a dusíme pod poklicí do poloměkka.

Poloměkké maso okořeníme, přidáme kapustu na nudličky, fazolové lusky (překrájené) a brambory na kostičky. Opět podlijeme polévkou a dusíme tak dlouho, dokud zelenina a brambory nejsou měkké.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Skopové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.01.13 vloženo
  • 2779x zobrazeno

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 1 kg skopového z plece nebo kýty
  • 150 g slaniny
  • 100 g kořenové zeleniny
  • 2 cibule
  • 200 g kapusty
  • 100 g fazolek (třeba sterilovaných)
  • 1 - 5 stroužků česneku (podle chuti)
  • asi 400 g brambor
  • polévka nebo vývar
  • mletý pepř
  • sůl
  • kmín
  • mletá sladká paprika
  • majoránka

Doporučená příloha

  • brambory, bílé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Skopový guláš se zeleninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1668 příspěvků 29.01.13 15:33
omluva

Zlobí připojení, příspěvek se objevil 2× :cert: :cert:  :cert:

Příspěvek upraven 29.01.13 v 15:43

 
birkana
1668 příspěvků 29.01.13 15:32

Gabi, máš u mě 1* :palec: :palec: :palec: Tak ten „guláš“ nebo „lonac“ příště udělám v troubě v keramickém (hliněném) pekáči po babičce - přikryju zelím (kapustou) a nádobu ještě zakryju alobalem! Díky za nápad :kytka: :mavam: :srdce:

 
gabi
551 příspěvků 29.01.13 11:59

Birkana, tento Tvoj gulasik urcite vyskusam…jedla na tento sposob mame velmi radi…robim take podobne balkanske „lonace“ na rozne sposoby, ale peciem to v keramickom pekaci v rure…nech sa tam da akakolvek kombinacia masa a zeleniny, vysledna chut je vzdy vyborna…so slaninkou a klasickym kelom-kapustou som este neskusala…iba s raštikou, co je listovy kel-kapusta…velmi oblubena zelenina na Balkane…ja masko a zeleninku iba naskladam do vymasteneho pekaca…naspodok dam kosti-ked su…na to vacsie kusy masa-asi 4×4 cm…a na vrch pomiesanu osolenu okorenenu zeleninu…prihodim bylinky podla chuti…polejem olejom…podlejem trochou bieleho vina a vodou…prikryjem vrchnakom a peciem bud ako „peku“ teda na plny vykon rury…alebo na malom prikone asi 3-4 hodiny…ked peciem na plny vykon, prikryvam zeleninu na vrchu listami kapusty-zeli, aby vrch neprihorel, potom listy vyhodim…dakujem Ti za tip na dalsi fajnovy „lonac“ :)

Příspěvek upraven 29.01.13 v 12:00

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz