Recept Skopové pullao

Polda Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Příprava sáčku s kořením na každý čtvereček látky dejte vždy po polovině hřebíčku, skořicové kůry, kardamomových lusků, chilli, bobkového listu, koriandu, římského kmínu a zrníček černého pepře. složte rohy k sobě a pečlivě zavažte. Dejte bokem. Na veliké hluboké pánvi rozpalte 1 lžici oleje, podle chuti osolte a přidejte jeden sáček s kořením. Přidejte skopové filety a vodu a prudce povařte. Vytáhněte maso a sáčky s kořením. Maso osušte a dejte bokem. Přeceďte vodu, ve kteé jste vařili maso a uschovejte pro vaření rýže. Zbývající olej rozehřejte ve velké pánvi, přidejte cibuli, zázvor, česnek a chilli a za stálého míchání vařte na středním ohni asi 10 minut dokud cibule nezměkne. Přimíchejte římský kmín, cardamom, muškátový oříšek, hřebíček a kurkumu. Tuto směs dejte do misky , vmíchejte jogurt a 2 lžíce vody. Odstavte. Stejnou pánev rozpalte, dejte na ni skopové filety a rychle osmažte po obou stranách, aby nautíkala šťáva. Filety vyndejte a dejte na pekáč. Lžící na ně naneste jogurtovou směs, přikryjte a 4 hodiny chlaďte. Předehřejte troubu na 180 stupňů (mírná teplota)- Odkryjte pekáč a pečte 30 - 35 minut dokud maso nezměkne. Dejte rýži do misky na pečení v troubě. Zbylý vývar doplňte vodou na 1,2 litru. Přilijte k rýži, přidejte druhý sáček s kořením a sůl podle chuti. Pečte 45 minut při mírné teplotě dokud se rýže neuvaří. Rozdělte rýži na čtyři díly. V trošce vody rozmíchejte barvivo tandoori a smíchejte s jedním dílem rýže. Tento díl bude mít červenou barvu. V trošce vody rozmíchejte kurkumu a smíchejte s druhým dílem rýže - dostanete žlutou rýži. Rozmíchejte zelené barvivo v trošce vody a smíchejte s třetím dílem - rýže bude zelená. Zbývající část rýže nechejte čistou. Při podávání dejte skopové i se šťávou doprostřed velikého talíře. Kolem dejte kopečky barevné rýže. V naběračce nebo ve velmi malém kastrůlků rozehřejte 1 lžíce oleje s vhoďte černý římský kmín. Nechejte zasyčet a potom odstavte z ohně a nalijte na rýži. Posypte mandlemi, kešu oříšky, pistáciemi, rozinkami a cibulí. Na skopové filety položte plátky vajec a posypte čerstvým koriandrem. Okolo naskládejte měsíčky citrónu (není nutno) a podávejte.

Recept je z kategorií: Skopové maso

Nahlásit recept

  • 25.02.07 vloženo
  • 4032x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • Skopové filety se rychle osmaží, aby z nich neunikala šťáva, poté se marinují v jogurtu s cibulí a kořením. Poté se i s marinádou vaří doměka a podávají na velikém talíři s kopečky barevné a ochucené rýže, obložené smaženým římským kmínem, mendlemi, kešu oříšky, pistáciemi, rozinkami, plátky vejce, koriandrem a citrónem. Je to velmi bohaté jídlo, které se většinou podává při slavnotních příležitostech a banketech, a jeho přprava je delší.
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • sůl
  • 1 kg skopových filetů
  • 1 litr vody
  • 2 cibule nakrájené na tenké plátky
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého zázvoru
  • 5 nasekaných stroužků česneku
  • 2 čeerstvé najemno nasekané zelené chilli papričky
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky mletého kardamomu
  • /2 lžičky drceného muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky drceného hřebíčku
  • špetka kurkumy
  • 500 g bílého jogurtu
  • Sáčky s kořením
  • 8 hřebíčků
  • 2 kousky skořicové kůry
  • 2 zelených nebo 2 veliké červené kardamomové lusky
  • 6 sušených červených chilli
  • 4 bobkové listy
  • 1/2 lžičky zrnek koriandru
  • 1/2 lžičky zrníček černého pepře
  • 1/2 lžičky zrníček římského kmínu
  • 2 kousky mušelínu (je možno použít hedvábí) ve tvaru čtverce asi 12x15 cm
  • Rýže
  • 400 g dlouhozrnné rýže
  • špetka barviva tandoori nebo červeného potravinářského barviva
  • špetka kurkumy
  • špetka zeleného potravinářského barviva
  • Obloha
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1+1/2 lžičky zrnek černého římského kmínu
  • 30 g smažených oloupaných nadrcených mandlí
  • 30 g smažených nebo solených kešu oříšků
  • 150 g nasekaných pistácií
  • 60 g smažených rozinek
  • 2 oloupané a osmažené cibule
  • 3 natvrdo uvařená vejce nakrájené na plátky
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • 1 citrón nakrájený na měsíčky

Doporučená příloha

  • viz text

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Skopové pullao

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Skopové pullao

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Skopové pullao

tohle bych si stopro dal, kdyby mi to někdo udělal, v restauraci a pod .

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Staročeské kotlety

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Cuketové placky Cuketové placky
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz