Recept Skopové pullao

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Příprava sáčku s kořením na každý čtvereček látky dejte vždy po polovině hřebíčku, skořicové kůry, kardamomových lusků, chilli, bobkového listu, koriandu, římského kmínu a zrníček černého pepře. složte rohy k sobě a pečlivě zavažte. Dejte bokem. Na veliké hluboké pánvi rozpalte 1 lžici oleje, podle chuti osolte a přidejte jeden sáček s kořením. Přidejte skopové filety a vodu a prudce povařte. Vytáhněte maso a sáčky s kořením. Maso osušte a dejte bokem. Přeceďte vodu, ve kteé jste vařili maso a uschovejte pro vaření rýže. Zbývající olej rozehřejte ve velké pánvi, přidejte cibuli, zázvor, česnek a chilli a za stálého míchání vařte na středním ohni asi 10 minut dokud cibule nezměkne. Přimíchejte římský kmín, cardamom, muškátový oříšek, hřebíček a kurkumu. Tuto směs dejte do misky , vmíchejte jogurt a 2 lžíce vody. Odstavte. Stejnou pánev rozpalte, dejte na ni skopové filety a rychle osmažte po obou stranách, aby nautíkala šťáva. Filety vyndejte a dejte na pekáč. Lžící na ně naneste jogurtovou směs, přikryjte a 4 hodiny chlaďte. Předehřejte troubu na 180 stupňů (mírná teplota)- Odkryjte pekáč a pečte 30 - 35 minut dokud maso nezměkne. Dejte rýži do misky na pečení v troubě. Zbylý vývar doplňte vodou na 1,2 litru. Přilijte k rýži, přidejte druhý sáček s kořením a sůl podle chuti. Pečte 45 minut při mírné teplotě dokud se rýže neuvaří. Rozdělte rýži na čtyři díly. V trošce vody rozmíchejte barvivo tandoori a smíchejte s jedním dílem rýže. Tento díl bude mít červenou barvu. V trošce vody rozmíchejte kurkumu a smíchejte s druhým dílem rýže - dostanete žlutou rýži. Rozmíchejte zelené barvivo v trošce vody a smíchejte s třetím dílem - rýže bude zelená. Zbývající část rýže nechejte čistou. Při podávání dejte skopové i se šťávou doprostřed velikého talíře. Kolem dejte kopečky barevné rýže. V naběračce nebo ve velmi malém kastrůlků rozehřejte 1 lžíce oleje s vhoďte černý římský kmín. Nechejte zasyčet a potom odstavte z ohně a nalijte na rýži. Posypte mandlemi, kešu oříšky, pistáciemi, rozinkami a cibulí. Na skopové filety položte plátky vajec a posypte čerstvým koriandrem. Okolo naskládejte měsíčky citrónu (není nutno) a podávejte.

Recept je z kategorií: Skopové maso

Nahlásit recept

  • 25.02.07 vloženo
  • 3720x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • Skopové filety se rychle osmaží, aby z nich neunikala šťáva, poté se marinují v jogurtu s cibulí a kořením. Poté se i s marinádou vaří doměka a podávají na velikém talíři s kopečky barevné a ochucené rýže, obložené smaženým římským kmínem, mendlemi, kešu oříšky, pistáciemi, rozinkami, plátky vejce, koriandrem a citrónem. Je to velmi bohaté jídlo, které se většinou podává při slavnotních příležitostech a banketech, a jeho přprava je delší.
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • sůl
  • 1 kg skopových filetů
  • 1 litr vody
  • 2 cibule nakrájené na tenké plátky
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého zázvoru
  • 5 nasekaných stroužků česneku
  • 2 čeerstvé najemno nasekané zelené chilli papričky
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky mletého kardamomu
  • /2 lžičky drceného muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky drceného hřebíčku
  • špetka kurkumy
  • 500 g bílého jogurtu
  • Sáčky s kořením
  • 8 hřebíčků
  • 2 kousky skořicové kůry
  • 2 zelených nebo 2 veliké červené kardamomové lusky
  • 6 sušených červených chilli
  • 4 bobkové listy
  • 1/2 lžičky zrnek koriandru
  • 1/2 lžičky zrníček černého pepře
  • 1/2 lžičky zrníček římského kmínu
  • 2 kousky mušelínu (je možno použít hedvábí) ve tvaru čtverce asi 12x15 cm
  • Rýže
  • 400 g dlouhozrnné rýže
  • špetka barviva tandoori nebo červeného potravinářského barviva
  • špetka kurkumy
  • špetka zeleného potravinářského barviva
  • Obloha
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1+1/2 lžičky zrnek černého římského kmínu
  • 30 g smažených oloupaných nadrcených mandlí
  • 30 g smažených nebo solených kešu oříšků
  • 150 g nasekaných pistácií
  • 60 g smažených rozinek
  • 2 oloupané a osmažené cibule
  • 3 natvrdo uvařená vejce nakrájené na plátky
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • 1 citrón nakrájený na měsíčky

Doporučená příloha

  • viz text

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Skopové pullao

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Skopové pullao

tohle bych si stopro dal, kdyby mi to někdo udělal, v restauraci a pod .

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz