Recept Skopové na smetaně

(Hodnoceno 2x) Zuzka1973 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Skopové na smetaně

Úvod

Receptů na skopové maso je tu sice dost, ale ať hledám jak hledám, tenhle náš oblíbený nikde…
Tak vkládám a doufám, že jsem opravdu hledala dobře…
Jinak jde tímto způsobem s úspěchem připravit i kuřecí maso a šlo by asi i hovězí, ale to nemám vyzkoušené, neboť ho kupuji hodně málokdy…

Postup

Na tuku podusit cibuli pokrájenou na větší kostičky. Vhodit maso pokrájené na kostky a obalené ve směsi koření. Promíchat a podlít trošku vodou - vodu raději po troškách několikrát dolít, než to "utopit". Dusíme do měkka a až ke konci přidáme prolisovaný česnek, sůl. Zalijeme smetanou a mícháme. Netřeba zahušťovat moukou, to by bylo jen na škodu chuti, pokud dodržíme pravidlo "kolik masa - tolik cibule" a nepřeženeme to se smetanou, tak se nemůže stát, aby směs byla řídká... Gramáž neuvádím... vařím převážně od oka, podle chuti, gramáž respektuji pouze v případě, je-li to nutné, což zde opravdu není ;)

Recept je z kategorií: Skopové maso

Nahlásit recept

  • 10.01.16 vloženo
  • 4884x zobrazeno

Ingredience

  • Skopové maso
  • koriandr (drcený)
  • rozmarýn (klidně i sušený)
  • římský kmín (drcený)
  • cibule (kolik masa, tolik cibule - objemově)
  • sádlo nebo máslo (obojí je super)
  • sladká smetana
  • sůl
  • pepř
  • česnek

Doporučená příloha

  • rýže, hranolky, brambory…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 16.1.16 13:09

Sice jen z hovězí kližky, ale výborné i tak, dokonce jsem se vybičovala a uvařila knedlík :-) Část omáčky jsem ponorným rozmixovala.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

Eja 11.1.16 17:19

Není co dodat …

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 10.1.16 16:39

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Skopové na smetaně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Skopové na smetaně

daduuja
1149 příspěvků 16.1.16 18:27

@Zuzka1973 koriandr je vynikající do všeho masa :-) A až bude zelený tak nahrubo pokrájený přihodit do omáčky… :mavam:

Zuzka1973
2362 příspěvků 16.1.16 13:50

@daduuja Ten citron mě za celé roky nenapadlo použít, díky za nakopnutí - myslím, že to je to, co tomu občas chybí (Vyzkouším i to chilli - každé vylepšení vítáno) :)
Já na římském kmínu ulétávám od chvíle, co jsme ho prvně koupila…
Každý mi říkal, že je moc aromatický a že budu zklamaná a tak podobně. Naopak jsme mu ale doma propadli :)
A nejvíc ulítávám na koriandru, nechávám na záhonu i po sklizni listů, na semínka a posléze i na kořen.
Začalo to kdysi jednou sazenicí kvůli lístkům a dnes… celá řádka na záhonu, vždy nejméně deset rostlin :D :mavam:

daduuja
1149 příspěvků 16.1.16 13:45

@Zuzka1973 to si piš, že chutnalo, měla jsem dokonce tři knedlíky :-) Mám ráda římský kmín, dala jsem ho poměrně dost a přiznávám, že jsem přihodila jednu malilinkatou chilli :-) a trošku citronu. Až bude jehněčí, bude to ještě lepší :mavam:

Zuzka1973
2362 příspěvků 16.1.16 13:42

@daduuja - díky moc za vyzkoušení a pokud chutnalo, jsem moc ráda :kytka:

Zuzka1973
2362 příspěvků 12.1.16 13:01

@Eja Také jsem měla sušený rozmarýn, chtěla jsem také jen kvůli fotce dát snítku, ale skleróza opět bodovala :)
Ta paprička ke kuřecí verzi zní moc dobře, v létě bude zase po ruce vše čerstvé, tak to prubnu :mavam:

Eja
3863 příspěvků 12.1.16 12:31

@Zuzka1973 Čerstvý rozmarýn je tam jen jako dekorace - kombinovat čerstvý s drceným římským kmínem a koriandrem mi nepřišlo jako dobrý nápad, takže sušený.
Je to moc dobré, použila jsem hezkou kližku. S kuřecím možná taky dobré, ale recept si podle mne říká o červené maso.
S kuřecím bych si to představila taky - ale s čerstvým rozmarýnem a čerstvým koriandrem a chilli papričkou - to vše až ke konci do hotového základu cibule, římský kmín, maso. To by mohlo bejt dobrýýýýý…
:mavam:

Zuzka1973
2362 příspěvků 11.1.16 18:21

@Eja :potlesk: :kytka:
Díky za vyzkoušení a krásnou fotku - už vím, co jsem zapomněla já při focení: dát snítku rozmarýnu… našla jsem ji odloženou bokem až už nebylo na co ji dát :D :mavam:

Zuzka1973
2362 příspěvků 11.1.16 16:10
birkana
1689 příspěvků 11.1.16 15:02

@Eja, @Zuzka1973, myslím, že se zbytečně zmiňujete o možné cenzuře „se shora“. Vždyť se vaše debata točí kolem jídla :mavam:. A jak už jsem psala jinde, Labužník přece není specializovaný web pro úzký okruh renomovaných (a zahořklých) profíků, kteří řeší jen a jen „práci“. Nebo ano? Nějaké to odbočení od tématu snad nikoho nepobuřuje :lol: :mavam:

Zuzka1973
2362 příspěvků 11.1.16 13:57

@Eja Tak ať ti chutná :kytka:
Admini to tu mají na háku už dávno… a ono to nějakou aktivitu chce, diskuze by vadit neměly, vždyť jinak by tu bylo hodně mrtvo :mavam:

Eja
3863 příspěvků 11.1.16 13:41

@Zuzka1973 už se mi houfujou sousedi za dveřma, co tady tak voní…až tam přihodím česnek, tak mi asi vyrazí dveře :mrgreen:

Podstatná výhoda toho, že admini na to kašlou, je možnost se podle chuti vykecávat pod recepty :potlesk:

Zuzka1973
2362 příspěvků 10.1.16 17:13

@Eja Díky za důvěru, já dělávám docela často - však tu není tajemstvím, že skopové máme z našeho chovu :)
Z hovězího jsme ještě nestihla vyzkoušet, když tak poreferuj :)
Krůtí jsem také nezkoušela, ale mám vyzkoušeno z toho kuřecího - překvapivě je to z něj dobré, ale skopové je skopové :)
U toho kuřecího je opravdu nevýhoda, že je brzo hotové, ale naštěstí u něj nevadí, když se trochu rozpadá :)
S tím hovězím by to mělo být v pohodě - ono totiž domácí skopové je spíše podobné tomu hovězímu, než-li kupovanému skopovému, nechápu jak je možné, že je mezi domácím a kupovaným skopovým takový rozdíl :think:
Toho koření dávám opravdu dost, chce to aby byly kousky masa obalené celé, než se vhodí k cibuli… Česnek jak kdy - ten ze zahrádka stačí i jen dva - tři stroužky, ale kupovaného kolikrát i palice celá (podle toho, kde byl vypěstován, ale to už má zkušenost jistě každý z nás). :)

U Lydie mám také plno receptů v plánu, naštěstí mám možnost uvařit si během dne (mám provozovnu doma), tak se nebojím naplánovat si vždy na každý den něco :) :mavam:

Eja
3863 příspěvků 10.1.16 17:01

„Podle chuti“ bych v tomto případě - jde o skopové a je tam smetana - viděla všechno koření včetně česneku v množství větším než obvykle. Dala bych si…voní to až sem… :mavam:

Skopové neseženu, zkusím s hovězím. Kuře a krůta mi přijde ne úplně ideální, doba dušení by měla být spíš dlouhá, pokud správně chápu recept. Mám v plánu ještě nějaké recepty od Lydie, ale tohle rozhodně vyzkouším, a asi s přílohou, kterou obvykle nevyhledávám - s hranolky. Poreferuji. Ještě tři dny a zas na delší dobu utrum s vařením, tak v půl osmé večer honem něco do krabičky a v půl čtvrté ráno praštit budík nejlépe kladivem :mrgreen:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz