Recept Skopové na smetaně

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Skopové na smetaně

Úvod

Receptů na skopové maso je tu sice dost, ale ať hledám jak hledám, tenhle náš oblíbený nikde…
Tak vkládám a doufám, že jsem opravdu hledala dobře…
Jinak jde tímto způsobem s úspěchem připravit i kuřecí maso a šlo by asi i hovězí, ale to nemám vyzkoušené, neboť ho kupuji hodně málokdy…

Postup

Na tuku podusit cibuli pokrájenou na větší kostičky.

Vhodit maso pokrájené na kostky a obalené ve směsi koření. Promíchat a podlít trošku vodou - vodu raději po troškách několikrát dolít, než to „utopit“.

Dusíme do měkka a až ke konci přidáme prolisovaný česnek, sůl.

Zalijeme smetanou a mícháme.

Netřeba zahušťovat moukou, to by bylo jen na škodu chuti, pokud dodržíme pravidlo „kolik masa - tolik cibule“ a nepřeženeme to se smetanou, tak se nemůže stát, aby směs byla řídká…

Gramáž neuvádím… vařím převážně od oka, podle chuti, gramáž respektuji pouze v případě, je-li to nutné, což zde opravdu není ;)

Recept je z kategorií: Skopové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.01.16 vloženo
  • 2460x zobrazeno

Ingredience

  • Skopové maso
  • koriandr (drcený)
  • rozmarýn (klidně i sušený)
  • římský kmín (drcený)
  • cibule (kolik masa, tolik cibule - objemově)
  • sádlo nebo máslo (obojí je super)
  • sladká smetana
  • sůl
  • pepř
  • česnek

Doporučená příloha

  • rýže, hranolky, brambory…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 16.01.16 13:09

Sice jen z hovězí kližky, ale výborné i tak, dokonce jsem se vybičovala a uvařila knedlík :-) Část omáčky jsem ponorným rozmixovala.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

Eja 11.01.16 17:19

Není co dodat …

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 10.01.16 16:39

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Skopové na smetaně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
daduuja
1133 příspěvků 16.01.16 18:27

@Zuzka1973 koriandr je vynikající do všeho masa :-) A až bude zelený tak nahrubo pokrájený přihodit do omáčky… :mavam:

 
Zuzka1973
2071 příspěvků 16.01.16 13:50

@daduuja Ten citron mě za celé roky nenapadlo použít, díky za nakopnutí - myslím, že to je to, co tomu občas chybí (Vyzkouším i to chilli - každé vylepšení vítáno) :)
Já na římském kmínu ulétávám od chvíle, co jsme ho prvně koupila…
Každý mi říkal, že je moc aromatický a že budu zklamaná a tak podobně. Naopak jsme mu ale doma propadli :)
A nejvíc ulítávám na koriandru, nechávám na záhonu i po sklizni listů, na semínka a posléze i na kořen.
Začalo to kdysi jednou sazenicí kvůli lístkům a dnes… celá řádka na záhonu, vždy nejméně deset rostlin :D :mavam:

 
daduuja
1133 příspěvků 16.01.16 13:45

@Zuzka1973 to si piš, že chutnalo, měla jsem dokonce tři knedlíky :-) Mám ráda římský kmín, dala jsem ho poměrně dost a přiznávám, že jsem přihodila jednu malilinkatou chilli :-) a trošku citronu. Až bude jehněčí, bude to ještě lepší :mavam:

 
Zuzka1973
2071 příspěvků 16.01.16 13:42

@daduuja - díky moc za vyzkoušení a pokud chutnalo, jsem moc ráda :kytka:

 
Zuzka1973
2071 příspěvků 12.01.16 13:01

@Eja Také jsem měla sušený rozmarýn, chtěla jsem také jen kvůli fotce dát snítku, ale skleróza opět bodovala :)
Ta paprička ke kuřecí verzi zní moc dobře, v létě bude zase po ruce vše čerstvé, tak to prubnu :mavam:

 
Eja
3795 příspěvků 12.01.16 12:31

@Zuzka1973 Čerstvý rozmarýn je tam jen jako dekorace - kombinovat čerstvý s drceným římským kmínem a koriandrem mi nepřišlo jako dobrý nápad, takže sušený.
Je to moc dobré, použila jsem hezkou kližku. S kuřecím možná taky dobré, ale recept si podle mne říká o červené maso.
S kuřecím bych si to představila taky - ale s čerstvým rozmarýnem a čerstvým koriandrem a chilli papričkou - to vše až ke konci do hotového základu cibule, římský kmín, maso. To by mohlo bejt dobrýýýýý…
:mavam:

 
Zuzka1973
2071 příspěvků 11.01.16 18:21

@Eja :potlesk: :kytka:
Díky za vyzkoušení a krásnou fotku - už vím, co jsem zapomněla já při focení: dát snítku rozmarýnu… našla jsem ji odloženou bokem až už nebylo na co ji dát :D :mavam:

 
Zuzka1973
2071 příspěvků 11.01.16 16:10

@birkana :kytka: :mavam:

 
birkana
1663 příspěvků 11.01.16 15:02

@Eja, @Zuzka1973, myslím, že se zbytečně zmiňujete o možné cenzuře „se shora“. Vždyť se vaše debata točí kolem jídla :mavam:. A jak už jsem psala jinde, Labužník přece není specializovaný web pro úzký okruh renomovaných (a zahořklých) profíků, kteří řeší jen a jen „práci“. Nebo ano? Nějaké to odbočení od tématu snad nikoho nepobuřuje :lol: :mavam:

 
Zuzka1973
2071 příspěvků 11.01.16 13:57

@Eja Tak ať ti chutná :kytka:
Admini to tu mají na háku už dávno… a ono to nějakou aktivitu chce, diskuze by vadit neměly, vždyť jinak by tu bylo hodně mrtvo :mavam:

 
Eja
3795 příspěvků 11.01.16 13:41

@Zuzka1973 už se mi houfujou sousedi za dveřma, co tady tak voní…až tam přihodím česnek, tak mi asi vyrazí dveře :mrgreen:

Podstatná výhoda toho, že admini na to kašlou, je možnost se podle chuti vykecávat pod recepty :potlesk:

 
Zuzka1973
2071 příspěvků 10.01.16 17:13

@Eja Díky za důvěru, já dělávám docela často - však tu není tajemstvím, že skopové máme z našeho chovu :)
Z hovězího jsme ještě nestihla vyzkoušet, když tak poreferuj :)
Krůtí jsem také nezkoušela, ale mám vyzkoušeno z toho kuřecího - překvapivě je to z něj dobré, ale skopové je skopové :)
U toho kuřecího je opravdu nevýhoda, že je brzo hotové, ale naštěstí u něj nevadí, když se trochu rozpadá :)
S tím hovězím by to mělo být v pohodě - ono totiž domácí skopové je spíše podobné tomu hovězímu, než-li kupovanému skopovému, nechápu jak je možné, že je mezi domácím a kupovaným skopovým takový rozdíl :think:
Toho koření dávám opravdu dost, chce to aby byly kousky masa obalené celé, než se vhodí k cibuli… Česnek jak kdy - ten ze zahrádka stačí i jen dva - tři stroužky, ale kupovaného kolikrát i palice celá (podle toho, kde byl vypěstován, ale to už má zkušenost jistě každý z nás). :)

U Lydie mám také plno receptů v plánu, naštěstí mám možnost uvařit si během dne (mám provozovnu doma), tak se nebojím naplánovat si vždy na každý den něco :) :mavam:

 
Eja
3795 příspěvků 10.01.16 17:01

„Podle chuti“ bych v tomto případě - jde o skopové a je tam smetana - viděla všechno koření včetně česneku v množství větším než obvykle. Dala bych si…voní to až sem… :mavam:

Skopové neseženu, zkusím s hovězím. Kuře a krůta mi přijde ne úplně ideální, doba dušení by měla být spíš dlouhá, pokud správně chápu recept. Mám v plánu ještě nějaké recepty od Lydie, ale tohle rozhodně vyzkouším, a asi s přílohou, kterou obvykle nevyhledávám - s hranolky. Poreferuji. Ještě tři dny a zas na delší dobu utrum s vařením, tak v půl osmé večer honem něco do krabičky a v půl čtvrté ráno praštit budík nejlépe kladivem :mrgreen:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz