Recept Skopové na sardeli

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Skopové na sardeli

Postup

150 g másla utřeme se sardelkami nebo sardelovou pastou. Do pekáče nakrájíme na plátky zbytek másla, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na dno vložíme křížem špejle a na ně položíme maso masitou částí dolů. Podlijeme trochou vody a pečeme 20 minut ve vlastní šťávě. Poté maso obrátíme a dopečeme za častého potírání sardelovým máslem dočervena. Upečené maso vyjmeme a uchováme v teple. Vypečenou šťávu zahustíme smetanou smíchanou s hladkou moukou. Omáčku převaříme, maso nakrájíme na plátky a na talíři přelijeme omáčkou.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 04.01.07 vloženo
  • 3811x zobrazeno

Čas přípravy

  • 75 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g jehněčí nebo kůzlečí kýty
  • 250 g másla
  • 1 cibule
  • 2 sardelky nebo 1 sardelová pasta
  • 1/4 l 33% smetany
  • 1 lžíce hladké mouky.

Doporučená příloha

  • Vídeňský nebo karlovarský knedlík (při nejhorším i kynutý kupovaný, no!).

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Skopové na sardeli

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Skopové na sardeli

Já bych ten kupovaný knedlík teda nepovolila, tak dobré jídlo, bych tím nekazila.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz