Recept Skopové Balti
Polda
Indická kuchyně
Do oblíbených
Chci uvařit
Tisk
Postup
Příprava omáčky:
do pánve dejte dvě lžičky oleje a zhruba 5 minut poduste cibuli, česnek a zázvor. Přidejte chilli a 2 minuty povařte. Přidejte hřebíček, kardamom, koriandr, papriku, skořici, kurkumu a římský kmín. minutu povařte, vmíchejte rajčata, vývar a citrónovou šťávu. Přiveďte do varu a 30 minut bez pokličky pomalu vařte. Odstraňte z ohně a dejte bokem.
Na pánvi nebo v indické mísce (woku) rozpalte 2 lžičky oleje na vysokou teplotu, 2-3 minuty osmažte cibuli. Přidejte sušené chilli, muškátový oříšek, fenyklová semínka, semínka černé cibule a červenou papriku, 2-3 minuty poduste. Vlijte do pánve a 15 minut poduste na mírném ohni než maso změkne. Přimíchejte brambory a čerstvý koriandr a3-4 minuty prohřejte. Podávejte přímo v pánvi.
Recept je z kategorií:
Skopové maso
Nahlásit recept
- 25.02.07 vloženo
- 5102x zobrazeno
Čas přípravy
Počet porcí
Ingredience
- Skopové maso a cibule osmažené na pánvi nebo v oválné indické míse (woku) spolu s celým i mletým kořením a se zeleninou. Přidává se pikantní tomatový protlak a celá směs se pozvolna vaří a podává těsně po dodělání ještě vřelá na pánvi.
- Omáčka Balti
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 nakrájená cibule
- 2 stroužky najemno nasekaného česneku
- 1 lžíce najemno nasekaného čerstvého zázvoru
- 2 nasekané čerstvé chilli
- 6 hřebíčků
- 2 rozdrcené kardamomy
- 2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička papriky
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 225 g pokrájených sterilovaných brambor včetně šťávy
- 300 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 nakrájená cibule
- 500 g libového skopového masa nakrájeného na kousky
- 1 lžíce sušených drcených chilli
- 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1 lžička fenyklových zrnek
- 1 lžička semínek černé cibule
- 1 červená paprika, zbavená jadérek a nakrájená na čtverečky 2,5 cm
- 2 středně veliké brambory, nakrájené na kostičky asi 2,5 cm, předvařené a poté osmažené na trošce oleje do zlatova
- 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
- Příprava omáčky:
- do pánve dejte dvě lžičky oleje a zhruba 5 minut poduste cibuli, česnek a zázvor. Přidejte chilli a 2 minuty povařte. Přidejte hřebíček, kardamom, koriandr, papriku, skořici, kurkumu a římský kmín. minutu povařte, vmíchejte rajčata, vývar a citrónovou šťávu. Přiveďte do varu a 30 minut bez pokličky pomalu vařte. Odstraňte z ohně a dejte bokem.
- Na pánvi nebo v indické mísce (woku) rozpalte 2 lžičky oleje na vysokou teplotu, 2-3 minuty osmažte cibuli. Přidejte sušené chilli, muškátový oříšek, fenyklová semínka, semínka černé cibule a červenou papriku, 2-3 minuty poduste. Vlijte do pánve a 15 minut poduste na mírném ohni než kuře změkne. Přimíchejte brambory a čerstvý koriandr a3-4 minuty prohřejte. Podávejte přímo v pánvi.
Doporučená příloha
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Diskuse k receptu Skopové Balti
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Skopové Balti
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
tomu indickému „woku“ se říká Karahi.
Poldo, v receptu máš …„nez kuře změkne..“ ????
samé hezké „skopové“ recepty!!!