Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
danda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Tyto netradiční houstičky voní česnekem a bylinkami a sami si můžete odlupovat jednu za druhou jako Jeníček a Mařenka perníčky ze střechy pohádkové chaloupky. Jsou skutečně přeložené přes sebe jako tašky na střeše.
Knihovnička recepty Nejlepší domácí pečivo III.
V míse smíchejte mouku s droždím, cukrem a solí, přidejte
rozehřáté máslo a vlažné mléko, ručně nebo v robotu vypracujte hladké
těsto.
Jeho povrch potřete dlaní politou olejem a mísu zakryjte fólií.
Na objemu nabývající těsto se k ní, díky tomu, nepřilepí.
Než těsto vykyne, zabalte palici česneku do alobalu a v troubě ji upečte (cca 30 minut při 200°C). Měkké stroužky ze slupek vyjměte, v misce k nim přidejte máslo, špetku soli, sekané bylinky a vše vidličkou utřete.
Vykynuté těsto rozdělte na dvě části, z každé vypracujte na
pomoučeném válu plát 25×30 cm a rádýlkem je rozdělte na obdélníčky
5×10 cm.
Plátky potřete připravenou pastou v horní části a přeložte tak, aby asi
1 cm zůstal volný a skládejte je na plech vyložený pečícím papírem
v řadách shora dolů. Musí se vždy přes nepřeložený 1cm okraj
překrývat.
Pod utěrkou nechte pruhy na plechu dokynout, potřete je vejcem a každou buchtičku ozdobte lístky rozmarýnu.
Při 200°C pak dozlatohněda upečte (15 až 20 minut).
Recept je z kategorií: Slané pečivo
zbytek másla s česnekem
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
2302 příspěvků 02.07.11 19:32
Sehnala jsem dnes pořádný česnek (ne čínský), tak se zítra do toho pustím znova.
Gabi, smazána byla podle pravidel s celým receptem, protože asi ten samý je tu už dávno od babi, babi, promiň
,ale na mou úpěnlivou prosbu Tereza recept
vrátila, ani jsem ji ještě nepoděkovala, Terezo, dík 
Gabi, krásné na těch buchtičkách je, že nemusí být dokonalé tvarově, protože se překládají přes sebe. Česnek nepeču, dávám syrový a hodně, náplň dělám z celého másla, protože je dobrá na ty buchtičky namazaná
551 příspěvků 02.07.11 15:17
danda, naaadhera…tak teraz mi je uz naozaj vsetko nad slnko jasnejsie
…ktovie preco bola zmazana predosla diskusia
k tomuto Tvojmu receptu… 
Sylvie,
ani nevíš jak jsem ráda, že
vám chutnají
a ještě jdu zadělat na bylinkové
bochánky, ty jsou taky dobré a rychlé.
Minule jsem neměla na poslední čtyři už česnek, tak jsem dala sambal a Zdenda si na intru dával do nosu
2302 příspěvků 02.07.11 13:55
To těsto se mi zdá ještě lepší než na česnekové trojúhelníčky. Fakt vynikající.