Recept Skládané rozmarýnové houstičky

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Skládané rozmarýnové houstičky

Úvod

Tyto netradiční houstičky voní česnekem a bylinkami a sami si můžete odlupovat jednu za druhou jako Jeníček a Mařenka perníčky ze střechy pohádkové chaloupky. Jsou skutečně přeložené přes sebe jako tašky na střeše.

Knihovnička recepty Nejlepší domácí pečivo III.

Postup

V míse smíchejte mouku s droždím, cukrem a solí, přidejte rozehřáté máslo a vlažné mléko, ručně nebo v robotu vypracujte hladké těsto.
Jeho povrch potřete dlaní politou olejem a mísu zakryjte fólií.
Na objemu nabývající těsto se k ní, díky tomu, nepřilepí.

Než těsto vykyne, zabalte palici česneku do alobalu a v troubě ji upečte (cca 30 minut při 200°C). Měkké stroužky ze slupek vyjměte, v misce k nim přidejte máslo, špetku soli, sekané bylinky a vše vidličkou utřete.

Vykynuté těsto rozdělte na dvě části, z každé vypracujte na pomoučeném válu plát 25×30 cm a rádýlkem je rozdělte na obdélníčky 5×10 cm.
Plátky potřete připravenou pastou v horní části a přeložte tak, aby asi 1 cm zůstal volný a skládejte je na plech vyložený pečícím papírem v řadách shora dolů. Musí se vždy přes nepřeložený 1cm okraj překrývat.

Pod utěrkou nechte pruhy na plechu dokynout, potřete je vejcem a každou buchtičku ozdobte lístky rozmarýnu.

Při 200°C pak dozlatohněda upečte (15 až 20 minut).

Recept je z kategorií: Slané pečivo


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.06.11 vloženo
  • 6853x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Ingredience

Těsto:

  • 700 g polohrubé mouky
  • 1,5 sáčku suchého droždí
  • 3 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 6 lžic másla
  • 3 vejce
  • 300 ml mléka

Náplň:

  • 1 velká palice česneku (dle chuti i více)
  • 4 lžíce másla
  • 4 lžíce sekaných zelených bylinek (rozmarýn, tymián, oregano apod.)

Na potření:

  • vejce
  • rozmarýnové lístky na ozdobu

Doporučená příloha

  • zbytek másla s česnekem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 25.05.13 14:36

Skvělé…!

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Skládané rozmarýnové houstičky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Sylvie
2302 příspěvků 02.07.11 19:32

Sehnala jsem dnes pořádný česnek (ne čínský), tak se zítra do toho pustím znova. :-)

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.07.11 16:48

Gabi, smazána byla podle pravidel s celým receptem, protože asi ten samý je tu už dávno od babi, babi, promiň :-),ale na mou úpěnlivou prosbu Tereza recept vrátila, ani jsem ji ještě nepoděkovala, Terezo, dík :-)

Gabi, krásné na těch buchtičkách je, že nemusí být dokonalé tvarově, protože se překládají přes sebe. Česnek nepeču, dávám syrový a hodně, náplň dělám z celého másla, protože je dobrá na ty buchtičky namazaná :-)

 
gabi
551 příspěvků 02.07.11 15:17

danda, naaadhera…tak teraz mi je uz naozaj vsetko nad slnko jasnejsie :)…ktovie preco bola zmazana predosla diskusia k tomuto Tvojmu receptu… :(

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.07.11 14:53

Sylvie, :potlesk: ani nevíš jak jsem ráda, že vám chutnají :-) a ještě jdu zadělat na bylinkové bochánky, ty jsou taky dobré a rychlé.

Minule jsem neměla na poslední čtyři už česnek, tak jsem dala sambal a Zdenda si na intru dával do nosu :-)

 
Sylvie
2302 příspěvků 02.07.11 13:55

To těsto se mi zdá ještě lepší než na česnekové trojúhelníčky. Fakt vynikající.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz