Recept Skandinávská polévka

Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nerozmrazené filé dáme vařit asi do 0,75 l vody se solí a celým pepřem - čím méně vody, tím lépe. Uvařené vyndáme. V mléce dobře rozmícháme mouku a asi čtvrt čajové lžičky muškátového květu (kdo ho nezná, dá méně a dochutí podle sebe nakonec). Pozor: hladká mouka při míchání ráda hrudkuje, musíme na ni nalít jen trošku mléka, aby udělala řidkou kašičku a pak teprve dolít zbytek mléka a promíchat. Mléko vlijeme do vařící vody, zamícháme a nacháme přejít var (hlídat, aby nepřetekla a míchat). Nakonec vrátíme rybu, přidáme hrášek a necháme už jen prohřát.

Recept je z kategorií: Polévky rybí a z mořských živočichů

Nahlásit recept

  • 05.03.07 vloženo
  • 6104x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g rybního filé
  • 0,5 l plnotučného mléka, nebo polotučné napůl se smetanou
  • 1 polévková lžíce hladké mouky
  • sůl, 4 kuličky celého pepře, muškátový květ
  • 2 lžíce sterilovaného hrášku nebo kukuřice

Doporučená příloha

  • nakrájená osmažená houstička

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Skandinávská polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hraběnčiny řezy

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Chilli con carne Chilli con carne
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz