Recept Skandinávská polévka

Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nerozmrazené filé dáme vařit asi do 0,75 l vody se solí a celým pepřem - čím méně vody, tím lépe. Uvařené vyndáme. V mléce dobře rozmícháme mouku a asi čtvrt čajové lžičky muškátového květu (kdo ho nezná, dá méně a dochutí podle sebe nakonec). Pozor: hladká mouka při míchání ráda hrudkuje, musíme na ni nalít jen trošku mléka, aby udělala řidkou kašičku a pak teprve dolít zbytek mléka a promíchat. Mléko vlijeme do vařící vody, zamícháme a nacháme přejít var (hlídat, aby nepřetekla a míchat). Nakonec vrátíme rybu, přidáme hrášek a necháme už jen prohřát.

Recept je z kategorií: Polévky rybí a z mořských živočichů

Nahlásit recept

  • 05.03.07 vloženo
  • 5857x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g rybního filé
  • 0,5 l plnotučného mléka, nebo polotučné napůl se smetanou
  • 1 polévková lžíce hladké mouky
  • sůl, 4 kuličky celého pepře, muškátový květ
  • 2 lžíce sterilovaného hrášku nebo kukuřice

Doporučená příloha

  • nakrájená osmažená houstička

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Skandinávská polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Ořechový koláč Ořechový koláč
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz