Recept Sirup z bezinek, pomerančů a jablek

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Omytá jablka rozkrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřince, dáme do smaltového hrnce, podlijeme vodou a přivedeme k varu. Nemícháme! Přidáme omyté a otrhané bobulky bezinek, přiklopíme a necháme asi 3 minuty dusit. Přiklopené necháme vychladnout. Potom přecedíme přes husté síto nebo plátěnou utěrku *(zbylou hustou směs ale nevyhazujeme, po propasírování z ní ještě lze připravit skvělou marmeládu)*. Překapanou šťávu nalijeme do čistého hrnce, přivedeme k varu a za stálého míchání přidáme cukr. Když se cukr rozpustí, přidáme vymačkanou šťávu z pomeranče a citronu. Nakonec přidáme med. Při dosažení bodu varu šťávu ihned odstavíme a plníme do čistých vyhřátých lahví, které uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. *Užití:* Tento sirup pijeme ředěný vodou nebo minerálkou, můžeme ho použít jako sladidlo do bylinkových čajů. Je nejen vynikající, ale také zdravý. Čerpáno z mimořádného vydání časopisu Praktická žena - Bylinková abeceda (2/2001).

Recept je z kategorií: Konzervace

Nahlásit recept

  • 27.02.07 vloženo
  • 5489x zobrazeno

Ingredience

  • 10 středně velkých jablek
  • asi 8 lat zralých bezinek
  • 1 pomeranč
  • 1 citron
  • 2 PL medu
  • 3/4 l vody
  • 3/4 kg pískového cukru.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sirup z bezinek, pomerančů a jablek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz