Recept Sirup pěti chutí

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z hrušek a bílé ředkve vymačkáme šťávu, chvíli ji povaříme na prudkém ohni, pak oheň zmírníme a šťávu vaříme tak dlouho, dokud nemá konzistenci sirupu. Přidáme šťávu ze zázvoru, med, kondenzované mléko a víno. Vše přivedeme k varu. Necháme vychladnout a uskladníme v láhvi, nejlépe v chladničce. *Užití:* V případě kašle způsobeného vlhkem pacient užívá 1-2 lžíce sirupu 5x denně. Čerpáno z časopisu Ano - z knížky Čínská medicína pod pokličkou od Jany Arcimovičové.

Recept je z kategorií: Léčivé recepty

Nahlásit recept

  • 23.02.07 vloženo
  • 4716x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg hrušek
  • 1 kg bílé ředkve
  • 250 g čerstvého zázvoru
  • 250 g kondenzovaného mléka
  • 250 g medu
  • 1 dl rýžového vína *(můžeme nahradit bílým vínem)*.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sirup pěti chutí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz