Recept Šípková omáčka ke zvěřině

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Víno svaříme s hřebíčkem, přidáme šípkový protlak a rajský protlak a dále vaříme. Pokud používáme rajský protlak, osladíme, pokud dáme šípkovou zavařeninu, cukr už není potřeba. Omáčku osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a vaříme ještě asi 5 minut. Omáčka je vhodná k pečené zvěřině a tmavým masům.

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 17.07.02 vloženo
  • 31852x zobrazeno

Ingredience

  • 1/8 l červeného vína
  • 3 lžíce šípkového protlaku nebo marmelády
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • pepř, sůl, hřebíček
  • šťáva z poloviny citronu
  • 1/8 l smetany
  • cukr (1 lžička)
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šípková omáčka ke zvěřině

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník Apolena
94 příspěvků 25.01.09 03:43
Pampeliško díky moc...

… za tento recept. Vyvolal ve mě vzpomínku na jeden z mých nejoblíbenějších českých filmů - Slavnosti sněženek :-) Jak chutná zvěřina se zelím, to vím, ale jak chutná „se šípkovou“ - to jsem chtěla vždycky vyzkoušet :-) Pustím se do toho hned, jak bude nějaká ta flákota zvěřiny po ruce:-)

rastoba
492 příspěvků 17.07.02 15:48
...
Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz