Recept Šípková omáčka - Elenčina, pro začátečníky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Máslo rozpustíme, zasypeme moukou a uděláme světlou zásmažku, kterou rozředíme vodou. Přidáme hřebíček, skořici a rozmíchanou šípkovou zavařeninu (s troškou vody). Za stálého míchání vaříme na mírném ohni 30 minut. Pak přisolíme, ale jen pokud si myslíte, že tam sůl patří. Tato omáčka je vynikající k tmavému masu, hlavně ke zvěřině, já ji podávám i s vařeným hovězím masem.

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 30.08.04 vloženo
  • 11010x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 80 g másla
  • 4 PL hl. mouky
  • 1/4 ČL skořice mleté (nebo 2 kousky cca 3 cm dlouhé skořice celé)
  • 10 hřebíčků
  • 3/4 litru studené vody
  • 4 PL šípkové zavařeniny
  • sůl - pár zrnek

Doporučená příloha

  • knedlíky - jaké kdo chce, třeba i bramborové

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šípková omáčka - Elenčina, pro začátečníky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Reveňový koláč Reveňový koláč
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz