Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Šípky rozpůlíme, vyčistíme a dobře propláchneme vodou. Potom dusíme v kastrolu až změknou. Propasírujeme jemným sítem. Protlak zvážíme. Na 1000 g protlaku dáme 1000 g cukru a pomalu přivedeme k varu. Okořeníme hřebíčkem. Vaříme do zhoustnutí. Šípkovou marmeládu dáváme do malých skleniček a používáme ji do cukroví a do omáček ke zvěřině.
Recept je z kategorií: Konzervace
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Šípková marmeláda
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Mýlí, maminka se taky mýlila, když mi říkala že si Péťu nemám brát. Vzala jsem si ho a už 26 let se mám dobře
Haha. Hezký pátek a hezký víkend a jdem na
ty šípky
K
Já měl tu informaci zafixovanou z mládí od otce. Tvrdil, že jen ty malé šípky jsou jedlé a tyhle velké ne. Takže i rodiče se někdy mýlí.
Pálilo - „Velké červené šípky jsou bohaté na vitamin C. Musí se před použitím rozloupnout a oddělit střed se semeny obsahující drobné pichlavé glochidy. Jí se pouze dužnina“ - tak praví Mankův odkaz.
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak to je paráda. Mám radost, protože tohoto materiálu je všude okolo mě dost. Z růže svraskalé jsem doteď měla jen jedinou vzpomínku - kluci šípek rozmáčkli a hodili za krk komukoli kdo šel kolem. A pálilo to přenáramně. Z tohoto důvodu jsem růži svraskalou měla zařazenou do nepoživatelných. Teď váhám - opravdu to pálilo???
Kvetko, vypadá to, že ano: Růže svraskalá
Tedy, měl jsem stejný dojem jako ty.
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Růže svraskalá. To je taková ta okrasná z parků co jsou na ní obrovitááánské dekorativní šípky? To se taky dá zpracovávat? myslela jsem že tyhle šípky jsou mimo mísu.
141 příspěvků 25.1.09 03:43
Ano, sipky, najlepsie velkoplode zbavime jadierok a ostia. Preplachneme a uvarime. Ja davam menej cukru ako vravi recept. Nepridavam ziadne koreniny.
Mam na dvore kriky ruze vraskavej, z ktorej plodov mermeladu varim. Ta zreje uz koncom augusta a tak ak je sipok malo pridavam padane jalka.
Tu jsem hledala! Někdo mně dal recept na zavařeninu, ale ta se připravuje asi týden a nakonec se ještě musí sterilovat. Ten Tvůj recept se mi moc líbí, je jednoduchý a zajímavý tím přidáním hřebíčku. Děkuji Ti mockrát, žes trávila čas nad hledáním a psaním těchto ¨šípkových¨ receptů. Ahoj!