Recept Silvestrovské Pečenáče - Escabeche Pra

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Silvestrovské Pečenáče - Escabeche

Úvod

Zaujmavy velmi rozsireny recept povodom z arabskych krajin, ktory ma nespocetne mnozstvo variacii okolo stredozemneho mora, ale aj v Juznej Amerike a skoro narodne jedlo na Filipinach. V podstate je to varenie suroviny a potom nalozenie v sladkokyslej marinade. Surovina moze byt ryba, kurca, zajac alebo bravcove ci zelenina, aj ovocie ako zelene banany. Kysla chut sa da octom, vinom, ale aj citrusom, sladka cukrom, ale aj medom ci hrozienkami. Tradicne sa marinuje a podava neskor studene, ale na Filipinach hned teple… Escabeche

Postup

1. Rybu ocistime (da sa pouzit aka kolvek), najlepsie spravime z nej filety a dame na cca 1 hodinu do slanej marinady (sol, voda). Oplachneme a osusime zlahka pomucime a oprazime (nemusi byt uplne hotove) na oleji. Odlozime na stranu na papierovu utierku.

2. Na troche oleja zlahka oprazime cesnak a cibulu pridame na koliecka nakrajanu mrkvu, fefronku, bobkovy list, korenie, hrozienka, podlejeme zmesou vinneho octu, vina a vyvaru a dostaneme do varu znizime plamen a varime 10- 15 minut. Dame ochladit.

3. Oprazeneme ryby naukladame do nekovovej misky a zalejeme marinadov a odlozime zakryte do ladnicky minimalne na 24 hodin. Servirujeme v izbovej teplote.

Recept je z kategorií: Ryby


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.12.11 vloženo
  • 4222x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Ingredience

  • 750 g ryby
  • 1/3 hrnceka sol
  • 1/2 hrnceka ocot vínny biely
  • 1/2 hrnceka vino biele
  • 1/2 hrnceka vyvar na podliatie (rybaci)
  • 3 bobkový list
  • 1 cibula nakrajana na kolieska
  • 4 struciky cesnak
  • 1 chilli paprička (feferónka)
  • 1/2 lyzicky cierne korenie
  • 1 lyzica hrozienka (nemusia byť)
  • 1 mrkva
  • 1 lyzica cukor hnedý trstinový
  • 1/2 hrnceka olej olivový
  • muka na obalenie

Doporučená příloha

  • vino, pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 21.02.13 13:17

Ten isty spanielsky stary recept ale z opacneho konca sveta ( z juznej ameriky )takze trochu ine suroviny ako vyprazane baby lilky a farebne papriky cervena cibula cierne olivy a petrzlenova vnat

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

casino 16.01.12 23:49

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Bento 08.12.11 13:36

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Silvestrovské Pečenáče - Escabeche

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.02.13 14:54

Bento, krasa jako obvykle. K tyhle rybce uz jsme jednou diskutovali, tady:
 http://www.labuznik.cz/…e-male-ryby/

 
di
2451 příspěvků 21.02.13 13:47

Bento: parmice nachová nebo parmice pruhovaná.

 
Bento
794 příspěvků 21.02.13 13:05

Casino :potlesk: ja som si az teraz pozrel tvoje super tradicne pecenace. Robil som dnes znova ale inu variantu receptu, :roll: dostal som lacne cerstve ryby red mullet ( neviem nase meno :oops: )
ale tie som filetoval lebo budem podavat uz v nedelu, vyzeraju takto - ale uz nemaju supiny a ziabre atd..

 
casino
4469 příspěvků 17.01.12 17:44

Jj, také jsem kapříky nefiletoval.
Ypsilonky se „rozpustily“ a ztratily se do mrtě :palec: Žebra změkla jak píšete.
Patrně se ryba proti toku času transformovala v parybu, možná dokonce ve žraloka ;) Sladkovodního :mrgreen:

 
Bento
794 příspěvků 17.01.12 11:25

ChefCasino, ja tiez mam zopar odlozenych dnes som skusal , z dovodu , ze som nevyberal kosti , a v povodnom recepte bolo napisane ze kosti sa po case rozpustia :?: , no nerozpustili sa ale su makke. :palec:

 
casino
4469 příspěvků 16.01.12 23:49

ChefBronia,
včéra to byl měsíc, co jsem dal kapříky plavat do nálevu…
Včéra jsem poslední kousky narafičil jen tak a kdo z mančaftu chtěl, tak si posloužil…
Dnes jsem všechny obvolal; všichni, vč. tchyňky, se těší plnému zdraví :palec:
Tímto považuji za prokázáno, že „Silvestrovské Pečenáče“, jsou-li uloženy v lednici, tak ani po měsíci nejsou životu nebezpečné… :mrgreen:

Více chutnaly pečenáče po mlynářsku :palec:
Více chutnaly pečenáče stažené před naložením z kůže…

Edit:
Opravena 1 hrupppka :oops: :roll:

Příspěvek upraven 17.01.12 v 00:20

 
casino
4469 příspěvků 12.12.11 22:20

Bento, v mezičase jsem se rozhodl, že ty dva recepty po Mičurinsku spářím… Jedná se mi o to, zda a jaký vůbec, bude rozdíl v tom, když bude rybka:
a) trojobalu
b) po mlynářsku

Bento, začínám chápat, jak jste to asi myslel s tou babky riťou :oops:
Patrně vnímáte to, co očekáváte, že je psáno a ne to, co je psáno ve skutečnosti :think:
Pečenáče jsem dosud nedělal, takže jsem nikde nenapsal, že jsem to „uz robil“ jak píšete níže 8-o

ChefBronia, můj nekvalifikovaný odhad je 28 dní (v lednici)… Toho vína s octem na množství ryby se zdá být dost na to, aby to vydrželo…
No, dětem bych to moc neservíroval…
Ale…, máte tchyňu? :mrgreen:

 
Bento
794 příspěvků 12.12.11 21:10

ChefBronia, sorry ja som novic :oops: robil som to prvy krat … a chodil som ich ochutnavat a nic neostalo. :roll:
Ale casino sa zastraja ze ide vyrabat Cesku verziu ktoru uz robil tak bude moct asi poradit.
 http://www.labuznik.com/recipe.php?…

 
ChefBronia
57 příspěvků 12.12.11 20:07

Jak dlouho vydrží ? Vetsinou podobne nakládám zbytky kapra - po Vánocích - takže do Silvestra akorát! Tohle je trosku jiné, chci zkusit

 
Bento
794 příspěvků 08.12.11 18:35

:think: casino, moja babka bola z Moravskych hranic a ta by sa ta opytala:
„čo frfleš, vstával si dnes hore riťou?“
Alena45 tiez aj tebe prajem vsetko najlepsie .

PS: casino dakujem za meno „Pečenáče“ prepisem nazov :wink:

 
alena45
588 příspěvků 08.12.11 16:20

aké milé komentáre - presne v duchu Vianoc. Aj na Labe máme Vianoce :potlesk:

 
casino
4469 příspěvků 08.12.11 16:02

Bento, žádná křeč :-)
Já už rezignoval, podobně jako část labužníků na (Nového) Labužníka 8-)

Podobné (jednodušší) laskomině se u nás říká Pečenáče… Chystám se na ně… Zkusím ten olivový olej, jak píšete. Běžně jej na smažení nepoužívám (mám pouze EVO), ale letos mi zbylo trochu více loňského :wink:

Příspěvek upraven 08.12.11 v 19:16

 
Bento
794 příspěvků 08.12.11 13:41

:oops: casino sorry, hned som zase pridal diskusiu , ale chcel som len povedat , ze je to prvy krat co robim tento recept, preto som ho na skusku spravil bez toho aby som ryby filetoval , plus ako Silvestrovsky som ho skusal spravit "ostrejsi ' extra feferonky .Budem filetovat az dalsi pokus 29.12.
:palec:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Jahodový pohár Jahodový pohár
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz