Recept Silvestrovské Pečenáče - Escabeche Pra
Bento Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Zaujmavy velmi rozsireny recept povodom z arabskych krajin, ktory ma nespocetne mnozstvo variacii okolo stredozemneho mora, ale aj v Juznej Amerike a skoro narodne jedlo na Filipinach. V podstate je to varenie suroviny a potom nalozenie v sladkokyslej marinade. Surovina moze byt ryba, kurca, zajac alebo bravcove ci zelenina, aj ovocie ako zelene banany. Kysla chut sa da octom, vinom, ale aj citrusom, sladka cukrom, ale aj medom ci hrozienkami. Tradicne sa marinuje a podava neskor studene, ale na Filipinach hned teple... "Escabeche":http://en.wikipedia.org/wiki/Escabeche
Postup
1. Rybu ocistime (da sa pouzit aka kolvek), najlepsie spravime z nej filety a dame na cca 1 hodinu do slanej marinady (sol, voda). Oplachneme a osusime zlahka pomucime a oprazime (nemusi byt uplne hotove) na oleji. Odlozime na stranu na papierovu utierku. 2. Na troche oleja zlahka oprazime cesnak a cibulu pridame na koliecka nakrajanu mrkvu, fefronku, bobkovy list, korenie, hrozienka, podlejeme zmesou vinneho octu, vina a vyvaru a dostaneme do varu znizime plamen a varime 10- 15 minut. Dame ochladit. 3. Oprazeneme ryby naukladame do nekovovej misky a zalejeme marinadov a odlozime zakryte do ladnicky minimalne na 24 hodin. Servirujeme v izbovej teplote.
Recept je z kategorií: Ryby
- 08.12.11 vloženo
- 6243x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 min
Ingredience
- 750 g ryby
- 1/3 hrnceka sol
- 1/2 hrnceka ocot vínny biely
- 1/2 hrnceka vino biele
- 1/2 hrnceka vyvar na podliatie (rybaci)
- 3 bobkový list
- 1 cibula nakrajana na kolieska
- 4 struciky cesnak
- 1 chilli paprička (feferónka)
- 1/2 lyzicky cierne korenie
- 1 lyzica hrozienka (nemusia byť)
- 1 mrkva
- 1 lyzica cukor hnedý trstinový
- 1/2 hrnceka olej olivový
- muka na obalenie
Doporučená příloha
vino, pivo
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku21.2.13 13:17
Ten isty spanielsky stary recept ale z opacneho konca sveta ( z juznej ameriky )takze trochu ine suroviny ako vyprazane baby lilky a farebne papriky cervena cibula cierne olivy a petrzlenova vnat
Líbí se mi Uvaření se již líbí 6 labužníkůmDiskuse k receptu Silvestrovské Pečenáče - Escabeche
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Silvestrovské Pečenáče - Escabeche
Bento, krasa jako obvykle. K tyhle rybce uz jsme jednou diskutovali, tady:
http://www.labuznik.cz/…e-male-ryby/
2453 příspěvků 21.2.13 13:47
Bento: parmice nachová nebo parmice pruhovaná.
Casino
ja som si az teraz pozrel tvoje
super tradicne pecenace. Robil som dnes znova ale inu variantu receptu,
dostal som lacne cerstve ryby red mullet (
neviem nase meno
)
ale tie som filetoval lebo budem podavat uz v nedelu, vyzeraju takto - ale uz nemaju supiny a ziabre atd..
Jj, také jsem kapříky nefiletoval.
Žebra změkla jak píšete.
Sladkovodního 
Ypsilonky se „rozpustily“ a ztratily se do mrtě
Patrně se ryba proti toku času transformovala v parybu, možná dokonce ve žraloka
ChefCasino, ja tiez mam zopar odlozenych dnes som skusal , z dovodu , ze som nevyberal kosti , a v povodnom recepte bolo napisane ze kosti sa po case rozpustia
, no nerozpustili sa ale su
makke. 
ChefBronia,

včéra to byl měsíc, co jsem dal kapříky plavat do nálevu…
Včéra jsem poslední kousky narafičil jen tak a kdo z mančaftu chtěl, tak si posloužil…
Dnes jsem všechny obvolal; všichni, vč. tchyňky, se těší plnému zdraví
Tímto považuji za prokázáno, že „Silvestrovské Pečenáče“, jsou-li uloženy v lednici, tak ani po měsíci nejsou životu nebezpečné…
Více chutnaly pečenáče po mlynářsku
Více chutnaly pečenáče stažené před naložením z kůže…
Edit:

Opravena 1 hrupppka
Příspěvek upraven 17.01.12 v 00:20
Bento, v mezičase jsem se rozhodl, že ty dva recepty po Mičurinsku spářím… Jedná se mi o to, zda a jaký vůbec, bude rozdíl v tom, když bude rybka:
a) trojobalu
b) po mlynářsku
Bento, začínám chápat, jak jste to asi myslel s tou babky riťou


Patrně vnímáte to, co očekáváte, že je psáno a ne to, co je psáno ve skutečnosti
Pečenáče jsem dosud nedělal, takže jsem nikde nenapsal, že jsem to „uz robil“ jak píšete níže
ChefBronia, můj nekvalifikovaný odhad je 28 dní (v lednici)… Toho vína s octem na množství ryby se zdá být dost na to, aby to vydrželo…
No, dětem bych to moc neservíroval…
Ale…, máte tchyňu?
ChefBronia, sorry ja som novic
robil som to prvy krat … a chodil som ich
ochutnavat a nic neostalo. 
Ale casino sa zastraja ze ide vyrabat Cesku verziu ktoru uz robil tak bude moct asi poradit.
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
57 příspěvků 12.12.11 20:07
Jak dlouho vydrží ? Vetsinou podobne nakládám zbytky kapra - po Vánocích - takže do Silvestra akorát! Tohle je trosku jiné, chci zkusit
„čo frfleš, vstával si dnes hore riťou?“
Alena45 tiez aj tebe prajem vsetko najlepsie .
PS: casino dakujem za meno „Pečenáče“ prepisem nazov
588 příspěvků 8.12.11 16:20
aké milé komentáre - presne v duchu Vianoc. Aj na Labe máme Vianoce
Bento, žádná křeč

Já už rezignoval, podobně jako část labužníků na (Nového) Labužníka
Podobné (jednodušší) laskomině se u nás říká Pečenáče… Chystám se na ně… Zkusím ten olivový olej, jak píšete. Běžně jej na smažení nepoužívám (mám pouze EVO), ale letos mi zbylo trochu více loňského
Příspěvek upraven 08.12.11 v 19:16