Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
ocal Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Z kvasnic a vlahého mléka zaděláme kvásek.
Než nám kvasnice zkynou,připravíme si nejlépe na vále prosetou mouku,
rozdrolíme do ní máslo,přídáme dva žloutky,sůl a kvásek.Dobře propracujeme v tužší
těsto.Propracované těsto dáme do misky přikryjeme a necháme kynout.(teplé
místo)Zkynuté těsto dáme na pomoučený vál a rozdělíme je na tři
díly.Z každého dílu vyválíme váleček aby serozdělil zhruba na patnáct
kousků.Z těhto vyválíme tenké tyčinky.Pokládáme je na plech vyložený
pečícím papírem. Ještě necháme kynout.
Zkynuté potřeme žloutkem,posypeme kmínem a solí.V troubě na 200°C
pečeme do růžova. Podáváme k pivu nebo vínu.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění