Recept Silvestrovské koleno pana Šejvla

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Silvestrovské koleno pana Šejvla

Postup

Vykostěné koleno bez kůže nakrájíme včetně tlustého pod kůží na kostky, osolíme, opepříme a promícháme. Na tuku v papiňáku zpěníme dozlatova nadrob­no nakrájenou cibuli (na kostičky i na plátky), při­dáme papriku a necháme krátce zpěnit. Dáme na­krájené maso, osmahneme ho po všech stranách, přisypeme hladkou mouku, za stálého míchání opět necháme zasmahnout, podlijeme trochou vřelé vody zamícháme, přidáme na plátky nakrá­jené, v sítu pod tekoucí horkou vodou spařené, vy­krájené ledvinky a nakrájený salám. Postupně za stálého míchání přiléváme horkou vo­du, až je veškerý obsah papiňáku zalitý. Přidáme masox, nakrájené žampióny, hrnec uzavřeme a necháme vše dusit zhruba 40 minut. Šťávy by mělo být asi 3 lžíce na porci a ještě k vytírání. Většinou se podává jako malé teplé ob­čerstvení na menším talířku. Je výhodné udělat den předem a před podáváním jen ohřát - je roz­leželé a chutnější. Příloha - čerstvý chléb či pečivo nebo veka, kdo chce podat jako hlavní jídlo, přidá rýži a zeleninový salát.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 27.12.04 vloženo
  • 9223x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600-750 g vykostěného vepřového kolena (toto množství dostaneme z jednoho kusu
  • 2 vepřo­vé ledvinky (pokud nam nesedí, dáme místo nich 200 g telecího)
  • 60-80 g sádla (či jiného tu­ku)
  • 1 větší cibule
  • 100 g oloupaných žampióno­vých hlaviček (asi 6 středních žampiónů) nakrájených na menší plátky
  • 2 lžíce kečupu
  • 1,5 lžič­ky mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky drceného pepře
  • 1 špetka soli
  • 200-250 g měkkého salá­mu (může být od šunkového az po ten nejlepší točený)
  • 3/4-1 kostka masoxu
  • 2 hrstky hladké mouky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Silvestrovské koleno pana Šejvla

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Silvestrovské koleno pana Šejvla

Vali
1326 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pepíčku

hurá, zase jeden zajímavý recept pro majitele Papiňáků.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz