Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vykostěné koleno bez kůže nakrájíme včetně tlustého pod kůží na kostky, osolíme, opepříme a promícháme. Na tuku v papiňáku zpěníme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli (na kostičky i na plátky), přidáme papriku a necháme krátce zpěnit. Dáme nakrájené maso, osmahneme ho po všech stranách, přisypeme hladkou mouku, za stálého míchání opět necháme zasmahnout, podlijeme trochou vřelé vody zamícháme, přidáme na plátky nakrájené, v sítu pod tekoucí horkou vodou spařené, vykrájené ledvinky a nakrájený salám. Postupně za stálého míchání přiléváme horkou vodu, až je veškerý obsah papiňáku zalitý. Přidáme masox, nakrájené žampióny, hrnec uzavřeme a necháme vše dusit zhruba 40 minut. Šťávy by mělo být asi 3 lžíce na porci a ještě k vytírání. Většinou se podává jako malé teplé občerstvení na menším talířku. Je výhodné udělat den předem a před podáváním jen ohřát - je rozleželé a chutnější. Příloha - čerstvý chléb či pečivo nebo veka, kdo chce podat jako hlavní jídlo, přidá rýži a zeleninový salát.
Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Silvestrovské koleno pana Šejvla
hurá, zase jeden zajímavý recept pro majitele Papiňáků.