Recept Silvestrovské koleno pana Šejvla

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Silvestrovské koleno pana Šejvla

Postup

Vykostěné koleno bez kůže nakrájíme včetně tlustého pod kůží na kostky, osolíme, opepříme a promícháme. Na tuku v papiňáku zpěníme dozlatova nadrob­no nakrájenou cibuli (na kostičky i na plátky), při­dáme papriku a necháme krátce zpěnit. Dáme na­krájené maso, osmahneme ho po všech stranách, přisypeme hladkou mouku, za stálého míchání opět necháme zasmahnout, podlijeme trochou vřelé vody zamícháme, přidáme na plátky nakrá­jené, v sítu pod tekoucí horkou vodou spařené, vy­krájené ledvinky a nakrájený salám. Postupně za stálého míchání přiléváme horkou vo­du, až je veškerý obsah papiňáku zalitý. Přidáme masox, nakrájené žampióny, hrnec uzavřeme a necháme vše dusit zhruba 40 minut. Šťávy by mělo být asi 3 lžíce na porci a ještě k vytírání. Většinou se podává jako malé teplé ob­čerstvení na menším talířku. Je výhodné udělat den předem a před podáváním jen ohřát - je roz­leželé a chutnější. Příloha - čerstvý chléb či pečivo nebo veka, kdo chce podat jako hlavní jídlo, přidá rýži a zeleninový salát.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 27.12.04 vloženo
  • 9056x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600-750 g vykostěného vepřového kolena (toto množství dostaneme z jednoho kusu
  • 2 vepřo­vé ledvinky (pokud nam nesedí, dáme místo nich 200 g telecího)
  • 60-80 g sádla (či jiného tu­ku)
  • 1 větší cibule
  • 100 g oloupaných žampióno­vých hlaviček (asi 6 středních žampiónů) nakrájených na menší plátky
  • 2 lžíce kečupu
  • 1,5 lžič­ky mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky drceného pepře
  • 1 špetka soli
  • 200-250 g měkkého salá­mu (může být od šunkového az po ten nejlepší točený)
  • 3/4-1 kostka masoxu
  • 2 hrstky hladké mouky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Silvestrovské koleno pana Šejvla

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Vali
1326 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pepíčku

hurá, zase jeden zajímavý recept pro majitele Papiňáků.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz