Recept Silvestrovské koleno pana Šejvla

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Silvestrovské koleno pana Šejvla

Postup

Vykostěné koleno bez kůže nakrájíme včetně tlustého pod kůží na kostky, osolíme, opepříme a promícháme. Na tuku v papiňáku zpěníme dozlatova nadrob­no nakrájenou cibuli (na kostičky i na plátky), při­dáme papriku a necháme krátce zpěnit. Dáme na­krájené maso, osmahneme ho po všech stranách, přisypeme hladkou mouku, za stálého míchání opět necháme zasmahnout, podlijeme trochou vřelé vody zamícháme, přidáme na plátky nakrá­jené, v sítu pod tekoucí horkou vodou spařené, vy­krájené ledvinky a nakrájený salám. Postupně za stálého míchání přiléváme horkou vo­du, až je veškerý obsah papiňáku zalitý. Přidáme masox, nakrájené žampióny, hrnec uzavřeme a necháme vše dusit zhruba 40 minut. Šťávy by mělo být asi 3 lžíce na porci a ještě k vytírání. Většinou se podává jako malé teplé ob­čerstvení na menším talířku. Je výhodné udělat den předem a před podáváním jen ohřát - je roz­leželé a chutnější. Příloha - čerstvý chléb či pečivo nebo veka, kdo chce podat jako hlavní jídlo, přidá rýži a zeleninový salát.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 27.12.04 vloženo
  • 9896x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600-750 g vykostěného vepřového kolena (toto množství dostaneme z jednoho kusu
  • 2 vepřo­vé ledvinky (pokud nam nesedí, dáme místo nich 200 g telecího)
  • 60-80 g sádla (či jiného tu­ku)
  • 1 větší cibule
  • 100 g oloupaných žampióno­vých hlaviček (asi 6 středních žampiónů) nakrájených na menší plátky
  • 2 lžíce kečupu
  • 1,5 lžič­ky mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky drceného pepře
  • 1 špetka soli
  • 200-250 g měkkého salá­mu (může být od šunkového az po ten nejlepší točený)
  • 3/4-1 kostka masoxu
  • 2 hrstky hladké mouky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Silvestrovské koleno pana Šejvla

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Silvestrovské koleno pana Šejvla

Vali
1327 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pepíčku

hurá, zase jeden zajímavý recept pro majitele Papiňáků.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz