Recept Silný hovězí vývar s křenem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Maso a kosti omyjeme. Očištěnou zeleninu omyjeme a nakrájíme na kostičky. Rozpůlíme oloupanou cibuli a řezné plochy opečeme do­hněda. Vše přivedeme k varu ve 2 l vody. Přidáme bylinky, pepř a 1/2 lžičky soli. Sbíráme pěnu a vaříme na mírném ohni zhruba 2 hodiny. 2. Rajčata oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme semen a nakrájíme na dílky. Očištěný a omy­tý pórek nakrájíme na jemná kolečka. Křen oloupeme a nakrájíme na tenounké plátky. 3. Vývar scedítne a zbavíme tuku. Znovu přivede­me k varu. Přidáme pórek, rajčata a křen. Vaříme asi 10 min. Osolíme a opepříme. Rozdělíme na ta­líře a posypeme kerblíkem.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 13.10.01 vloženo
  • 4973x zobrazeno

Čas přípravy

  • 150 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g hovězí kližky
  • 2 morkové kosti
  • 1 svazek polévkové zeleniny
  • 1 cibule
  • 1 svazek tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžíce zrnek černého pepře
  • sůl
  • 4 rajčata
  • 1 pórek
  • 5 cm křenového kořene
  • 1 svazek kerblíku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Silný hovězí vývar s křenem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz