Recept Sicilský hamburger

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sicilský hamburger

Úvod

Objednal som si hamburger a trochu ma zaskocilo, co mi priniesli, tak som si vypytal recept na tento vyborny Sicilsky vytvor a hlavne na tu klobasu, co tam bola „Salsiccia Fresca“.

Postup

1-Bravcove maso nakrajame na kusy, ked mame moc suche pridame 1/3 masneho. Pridame (stedro) fenyklove semena, cesnakove strucky, posekanu petrzlenovu vnat postruhany Romano syr, sol, cierne korenie, ked chceme palivu pridame lyzicku chilli fliackov.
V miske poriadne premiesame a potom pomelieme na velmi hrubo (to je bolo mi povedane tradicne sicilske ). Prilejeme pohar sucheho cerveneho vina a poriadne premiesame. Bud pouzijeme priamo ako „fasirky“ alebo plnime do criev. Zrolujeme vytvorime 'hada" podla velkosti zemle, v nasom pripade to bola panini, prepicheneme spajglou, aby nam to drzalo do hromady a dame piect do zlatista na dobry olivovy olej.

2-Panini dame ugrilovat zo vsetkych stran. Na spodok si dame salat, na platky na krajane paradajky, upecenu klobasu, na ktoru stedro dame pecenu skaramelizovanu cibulu, na nas burger isla ta najlepsia „Cipolle di Giarratana“. Ale aj normalna biela cibula je OK. Najprv ju nakrajame na hrubo, stedro poolejujeme dobrym olivovym olejom a dame pomali piect pri 180 C do truby. Obcas poobraciame a dame pozor, aby nam neprihorela, ale len pekne skaramelizovala. Vyberieme, osolime podla chuti a pridame lyzicu nakladych kapar.

Recept je z kategorií: Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.06.11 vloženo
  • 3881x zobrazeno

Ingredience

  • 5 kg bravčové stehno velmi na hrubo pomlete
  • 1/3 hrnceka fenikel semienka
  • 1/2 cesnak cely
  • 1/2 hrnceka Pecorino Romano
  • 1 zvazok petržlenová vňať
  • 1/2lyzice sol podla chute
  • 1lyzicka mlete cierne korenie podla chute
  • 1/2 hrnceka cervene vino suche
  • paradajky
  • salat
  • cibula
  • olivovy olej
  • kapary v naleve.

Doporučená příloha

  • žemle

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 06.06.11 17:17

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Sicilský hamburger

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 01.10.11 16:56

Bento, ak dostanem silu mozno este sfotim..este mam jeden na veceru co som si schovala..:)..dnes som kupila maso zo stehna a dobre, tak dosla rada na recept.. maso som nakrajala na malinkate kusky(mliet sa mi nechcelo), nalozila, upiekla panini a obed bol ..co ti budem vraviet, len sa nam tak nos uhynal kazdemu..neviem ake so syrom ale aj bez skvele..fantas­ticke.. :palec: vdaka :)

 
Bento
794 příspěvků 07.06.11 19:04

drobek, no worries, jasne ze to pouzi :palec:

 
martinsog
103 příspěvků 07.06.11 18:06

A šup s ním do obľúbených. :potlesk:

 
Drobek  07.06.11 09:08

Bento, krásné a tímto tě oficiálně žádám o svolení přidat tvůj recept do naší grilovací kuchařky. Je samozřejmé, že tam bude i s tvým jménem i odkud pochází. Prostě celý recept i s povídáním.
 Díky.

 
Bento
794 příspěvků 06.06.11 21:07

jolana, v tejto casti Sicilie som na zle vino daako nenatrafil naozaj neviem ale aj to posledne , „Vino di Casa“ je tu dobre.
Frantiska, sorry recept bol opisany na servitku tak ako ta mala trattoria robi ich klobasy, aj ja budem preratavat ked pridem domov.
zebulon,diki … asi si budem musiet kupit vacsie gate :roll: :oops:

 
zébulon  06.06.11 19:51

Jako vždycky - jedním slovem krása :- ). Vypadá to na hezkou dovolenou. Jen tak dál! Zdravím srdečně!!

 
Frantiska
927 příspěvků 06.06.11 19:43

moc hezke, jen takovy hloupy dotaz opravdu 5kg masa? ptam se kvuli tomu az to budu prepocitavat na mensi porci

 
jolana
5064 příspěvků 06.06.11 18:17

Bento :palec: :potlesk: …taky tak ako Dag…a zrovna idzem na maso tak uz je aj stehno v zozname..len to vino..ake su suche cervene keby mi dakto laskavo nasepkal aby som sa dako zorientovala a kupila..:)

 
dag
539 příspěvků 06.06.11 17:54

Bento, já udělám karbanátek, protože, a je mně to líto, nevím, kde bych sehnala střívko.
V tom střívku, no radost pohledět.

 
Bento
794 příspěvků 06.06.11 17:42

dag, bolo to uplne super a hlavne ze som necakal takuto Sicilsku variaciu na temu hamburger v malom meste Marsala . :potlesk:

 
dag
539 příspěvků 06.06.11 17:24

Bento to vypadá báječně a asi to bude také báječně chutnat.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz