Recept Sicilské černé perly

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sicilské černé perly

Postup

Oloupané česnekové stroužky vložíme do ledové vody, aby zachovaly svou chuť a šťavnatost. Čokoládu rozlámeme na menší kousky, rozpustíme v horké vodní lázni a ochutíme koňakem. Česnekové stroužky namáčíme v chladnoucí tekuté čokoládě, obalujeme v mletých ořeších a po ztuhnutí upravíme na talíře. Podáváme po jídle ke cappuccinu. “Sicilské černé perly” jsou v Itálii zlatým hřebem dlouhého a okázalého menu.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 27.08.03 vloženo
  • 7708x zobrazeno

Ingredience

  • 30 česnekových stroužků
  • 100 g sladké tmavé čokolády
  • 1 lžička koňaku
  • mleté vlašské ořechy na zabalení (lze vynechat)
  • ledová voda

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sicilské černé perly

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Sicilské černé perly

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Sicilské černé perly

Omlouvám se, že jsem vyštrachala po 4 letech receptík, ale vím přesně z které je kuchařky a ani já jsem před lety neodolala a vyzkoušela. Musím říct, že jsem sama slupla hlavu česneku jako nic.:-)) Myslím, že v té vodě si zachová šťavnatost, ale ztratí ostrost, což ho činí poživatelným.:-) Ořechy jsem neměla. Je to opravdu velmi zajímavá chuťovka a stojí za vyzkoušení. Ahoj. T.

Labužník Sarka
433 příspěvků 17.9.03 11:35
Sicilske perly

Tak jsem to bohuzel neochutnala. Pohybovala jsem se v Toskansku a Florencii, ale tam nic takoveho na ochutnani neposkytovali. Skoda, ale pri dalsi navsteve udelam druhy pokus.

Pampeliska191
1075 příspěvků 25.1.09 03:43
Sarko

Nevim jejich presny nazev, ale si myslim, ze kdyz jim reknes,„siciliano scuro perle“, urcite to budou vedet o co se jedna.
Ale reknu Ti predem, ze pokud nemilujes cesnek, tak se Ti usta zkrouti. Ja to poprve jedla tady u nas u me zname. Doma jsem to zkousela s rumem a to neni ono. Ale co Ti doporucim, pokud to chces vyzkouset, nepouzivej na to tzv. jarni cesnek, ktery je nejvice aromaticky. Ja na to vybiram vzdy male strouzky a jeste je rozkrojim na polovinu a omacim je 2× v cokolade a obcas v oriskach nebo kokosove moucce. Urcite to aroma cesneku Te rizne. Ale nejhorsi je to ochutnat poprve. Milovniky cesneku to vubec neprekvapi. Sama jsem zvedava na jejich presny nazev. Pak nam dej vedet, a taky napis jak jsi dopadla. Preji Ti prijemny pobyt v Italii a taky stastnou cestu

Labužník Sarka
433 příspěvků 2.9.03 11:29
Pampelisko,

nevis nahodou original nazev? Jedu pristi tyden do Italie a rada to tam ochutnam. Dekuji

Pampeliska191
1075 příspěvků 29.8.03 14:35
Ava

Na obrazku orisky nejsou videt, ale v ingrediencich je psano, ze nejsou nutne. Muzou aj nemusi, zalezi na vlastni chuti. Ptas se, jestli je to dobry, mne to teda velmi chutna. Ale co chutna mne , nemusi chutnat druhemu. Chce to vyzkouset.
Mej se hezky

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Taky jsem se divila,

ale už jsem o této specialitě četla, budu to muset zkusit.

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
To teda koukám ...

pardon, zapomněla jsem se podepsat

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
To teda koukám ...

… tak to by mě teda nenapadlo. Ale pokud se to považuje za delikatesu, tak na tom asi něco bude.

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Pampeliško

Na obrázku nejsou videt oříšky na čokoláde.
Chuť česnek a čokoláda - je to dobrý.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz