Recept Shunitseru sarada - salát z vepřových řízků

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Hotové, nebo zbylé, vychladlé řízky pokrájíme na kostičky necelé 2 cm, pórek nakrájíme na trojúhelníky - jednou kolmo, druhý řez šikmo, mrkev nakrájíme zrovna tak, všechno dáme do mísy, zakápneme sezamovým olejem (může být i pálivý), sojovou omáčkou, přidáme předem zvlhčené wasabi, jemně promícháme a podáváme v míse jako polopřílohu nebo polojídlo. Japonský labužník si do toho přidá ještě kousky čerstvého syrového tuňáka, u nás bych ho asi nedoporučila, pokud by nebyl zaručeně čerstvý. A nejen český, ale i japonský labužník si někdy přidá majonézu. Poznámka: Název pochází z výrazu Wiener Schnitzel. Japonci nedovedou vyslovit "šn" a "l", proto mezi společně nevyslovitelné hlásky vkládají "u", třeba Praha vyslovují jako "Puraha".

Recept je z kategorií: Studená kuchyně

Nahlásit recept

  • 17.03.06 vloženo
  • 4491x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 ks hotové vepřové řízky připravené v trojobalu
  • 1 ks pórek střední
  • 2 ks mrkev krátce ovařená
  • sůl
  • sezamový olej
  • sojová omáčka Kikoman
  • wasabi

Doporučená příloha

  • pokud jsou na stole i ostatní japonská jídla, tak rýže, jinak to zhltneme bez příloh

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tuso 21.9.10 20:57

Taková sranda. Řízky dělám jednou ročně, ale až zase zbydou, tak to udělám klidně znova.

Diskuse k receptu Shunitseru sarada - salát z vepřových řízků

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Shunitseru sarada - salát z vepřových řízků

tuso
99 příspěvků 21.9.10 20:57

Taková sranda. Řízky dělám jednou ročně, ale až zase zbydou, tak to udělám klidně znova.

Labužník Bibi
47 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Shunitseru sarada - salát z vepřových řízků

wow, musim urcite vyzkouset. mam pristup k rizkum a prave proto nejsem jejich milovnik - ale wasabi a fresh tuna - to muzu. konecne oziveni nudnych snitzlu

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz