Recept Shish Barak s jogurtovou omáčkou ze Středozemí

Libanonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Shish Barak s jogurtovou omáčkou ze Středozemí

Postup

Těsto: Smíchat dohromady mouku, sůl a zamíchat dovnitř dostatečně vody, aby vzniklo vláčné těsto. Lehce uhníst a nechat odpočinout po 1 hodinu. Rozehřát olej na velké pánvi a osmažit na něm cibuli asi 3-4min. do měkka. Přidat oříšky a smažit až jsou zlatavé. Zamíchat dovnitř maso a osmažit ho do hněda. Ochutit, sejmout z ohně a dát stranou. Vyválet těsto na lehce pomoučeném vále na tenkou placku. Pomocí kulaté formičky asi 5-6 cm velké vypíchat kolečka. Položit 1 lžičku masové nádivky na každou placičku a přehnout ji napůl. Těsně přitisknout okraje. Důležité je napřeplnit knedlíčky náplní, aby nepraskly. Růžky půlměsíčků (přehnutých placiček) spojit dohromady jako držátko. Jogurtová omáčka: Nalít jogurt do kastrolku a zašlehat dovnitř vejce a kukuřičný škrob rozmíchaný ve vodě. Ochutit solí, pepřem a pomalu přivéct za stálého míchání do varu. Snížit teplotu a vařit na pomalém ohni tak dlouho, až omáčka zhoustne. Potom opatrně do ni vložit knedlíčky. Nechat probublávat po 20min. Vložit knedlíčky s omáčkou na servírovací talíře. Rozpustit máslo na malé pánvi a osmažit česnek do zlatova. Zamíchat dovnitř mátu, chvíli prohřát a nalít na knedlíčky. Ozdobit mátou, podávat s rýží a zelenám salátem.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 24.02.04 vloženo
  • 6902x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená
  • 4 lžíce piniových oříšků, nebo posekaných mandlí i vlašských ořechů
  • 450g mletého jehněčího masa, může se použít hovězí i vepřové ale není to autentické
  • 2 lžíce másla
  • 3 stroužky česneku utřeného
  • 1 lžíce posekané máty
  • sůl a pepř
  • máta na ozdobu
  • Jogurtová omáčka:
  • 2l neochuceného jogurtu
  • 1 vejce trochu našlehané
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu + 1 lžíce studené vody
  • sůl a bílý pepř
  • Těsto:
  • 225g hladké mouky
  • 1 lžička soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Shish Barak s jogurtovou omáčkou ze Středozemí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Shish Barak s jogurtovou omáčkou ze Středozemí

Eja
3861 příspěvků 11.07.12 13:53

To je ono, děkuji!!! :kytka:

jolana
5066 příspěvků 11.07.12 13:06

Ejo..takze todle..dobry napad, uz sme davno nemali, ak urobim a budem moct pridam aj fotopostup, taka lahodka si zasluzi, to mas pravdu..

http://www.tasteofbeirut.com/…eh-labniyeh/

Eja
3861 příspěvků 11.07.12 12:44

Dámy, děkuji, našla jsem co jsem hledala - v té omáčce plavalo toto.

Tak budu zkoumat, jak toho docílit. Děkuji převelice :hug:

jolana
5066 příspěvků 10.07.12 22:33

Vdaka za obrazky..az teraz som si vsimla :) aspon si ma z coho Eja vyberat :mavam:

jolana
5066 příspěvků 10.07.12 20:27

..ale ano..ten obrazek…tuna mas taky domacky ako poznas ci hladas ..aha…

http://www.mamaslebanesekitchen.com/…ings-yogurt/

http://www.tasteofbeirut.com/…shish-barak/

..je to ono? hm?

di
2451 příspěvků 10.07.12 18:48

Ejo, on hlavně moc nesedí ten obrázek.
Anglicky se té oblasti sice vlastně říká Středozemí (Mediterranean), ale volila bych český termín - Středomoří. Vzhledem k zemi původu snad přímo Levantu, Středomoří je přeci jen širší pojem.

Eja
3861 příspěvků 10.07.12 18:04

Jolano, to není úplně ono. Je to hodně podobné tomu co hledám, možná to byl nějaký starý rodinný recept. Omáčka asi hodně podobná, s tou mátou a česnekem ano, ale ty „knedlíčky“ to není ono - ten obal. Představ si úplně maličký míček, struktura jako plněné vánoční ořechy, zcela jistě se to v té omáčce nevařilo, maximálně prohřálo…náplň ano, to asi sedí.

jolana
5066 příspěvků 10.07.12 12:35

Cesto nudlove zabalte do folie oddychnut, potom sa snim lepsie pracuje, je hladsie, elastickejsie..este by som dodala ze domace ak sa robia tak zvacsa si gazdinky naolejuju ruky..nie vsetky, ale tie stare generacie zvacsa..potom su knedlicky take..onakvejsie…dobru chut :lol:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz