Recept Sfaxské kuře - Poulet Sfaxien

Tuniská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Dříve se proháněla v předsahaří divoká drůbež, kterou jsme nazývali (poule de sables) písečné slepice, bohužel si nepamatují tuniský název. Bylo to podobné čs orobicím, jen byly o trochu větší. Kouzlo bylo, že to mělo trochu „divokou“ chuť.

Postup

Kuře očistíme a všechny výše uvedené ingredience s výjmkou oleje smícháme. Souto směsi mažeme jak vnitřně tak i venkovně. Uložíme do lednice a postupně směs vtíráme až do upotřebení což trvá +- den! druhý den nasuneme kuře do vetikálního držáku a předehřáté troubě při teplotě 180 st. pečeme a občas potíráme olivovým olejem.

Konečný výsledek příjemně potěší Vaše chuťové pohárky!

Přátelská rada! Pokud nemáte vertikální stojan, nevadí pivní láhev perfetně tuto službu zajistí! Jednoduše natáhnete kuře na láhev postavíte do misky a pečete!

Recept je z kategorií: Drůbež


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.02.10 vloženo
  • 5109x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 větší kuře
  • 2 lžice Ras el hanout
  • 3 dcl labanu - v čs podmínkách nahradí perfektně přírodní jogurt
  • 1 lžice sladké červené papriky
  • 2 rozetřené stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej na potěr.

Doporučená příloha

  • Dobrá kombinace je s chakchoukou.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sfaxské kuře - Poulet Sfaxien

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.04.11 09:23

Konečně jsem si obstarala ras el hanout na (nejen) tenhle recept. Dělala jsem pouze kousky z prsních řízků, protože na celé kuře nebyli strávníci.
Naložila jsem do směsi na 24 hod a pak orestovala.
Kousky kuřete jsem namáčela do dipu ze zakysané smetany, tahiny a citronu.
Jídlo je to opravdu výborné a tak příště naložím stehna a upeču v troubě.
I když c.l.plesky už nechodí mezi nás, chválím jeho recept. Co kdyby třeba někdy nakoukl!? :-)

Příspěvek upraven 22.04.11 v 09:27

 
Louis
129 příspěvků 26.02.10 06:36
Re: Poulet Sfaxien - Sfaxské kuře

gmp

Vzal jsem láhev od Plzeňského 0,5 l a vešla se bez problémui i s odkapní miskou. Tak nevím co máš za troubu? Zkus to s horizontálnín!

 
di
2451 příspěvků 24.02.10 17:44
Re: Poulet Sfaxien - Sfaxské kuře - Louisi

Anžto pilně navštěvuju semináře severoafrické kuchyně, docela velký pytlík molokie, aneb molochíje, melochéje, mlukhíje, jutovníku čili židovského slézu doma mám, ale zatím jsem ho nepoužila. Jinak článek zde: http://www.souk.cz/?p=10

 
gmp
1603 příspěvků 24.02.10 17:37
Re: Poulet Sfaxien - Sfaxské kuře

Pivní lahev 27 cm. Trouba od topného tělesa k topnému tělesu 24 cm.

 
Louis
129 příspěvků 24.02.10 05:35
Re: Poulet Sfaxien - Sfaxské kuře

svato,
zeptejte se ho zda neví co to je a z čeho se dělá mouloukhia ?

 
Louis
129 příspěvků 24.02.10 05:28
Re: Poulet Sfaxien - Sfaxské kuře

chefbronia ,

jestli jsem porozumněl, jedná se o prázdnou láhev a s pivem ta receptůra nic společného.

 
svato
1417 příspěvků 23.02.10 22:35
Re: Poulet Sfaxien - Sfaxské kuře

Vyskúšam a zoberiem kúsok ochutnať kolegovi, ktorý žil vo Sfaxe 6 rokov, som zvedavá, čo povie. Že bude chutiť našim, to viem dopredu.

 
ChefBronia
57 příspěvků 23.02.10 21:59
Re: Poulet Sfaxien - Sfaxské kuře

Davam plechovku (otevrenou) a tosku odlitou a s par dirkami- ale to uz je potom „pivni kure“ - uplne jiny recept - takze to c.l.plesku nebudu menit.

 
c.l.plesky
27 příspěvků 23.02.10 19:43
Re: Poulet Sfaxien - Sfaxské kuře

KLAARKA

Nemusíte mít obavy. určitě bych nedoporučoval, kdybych to neměl ´vyzkoušené!

 
klaaarka
222 příspěvků 23.02.10 15:47
Re: Poulet Sfaxien - Sfaxské kuře

nepraskne ta lahev? nemela by se dat zavarovacka, aby to bylo stavene ne horko?

 
Frantiska
927 příspěvků 23.02.10 06:04
Re: Poulet Sfaxien - Sfaxské kuře

" رأس الحانو ‎-Ras el hanout - Hlava koření":http://www.labuznik.com/recipe.php?…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz