Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
c.l.plesky Tuniská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Dříve se proháněla v předsahaří divoká drůbež, kterou jsme nazývali (poule de sables) písečné slepice, bohužel si nepamatují tuniský název. Bylo to podobné čs orobicím, jen byly o trochu větší. Kouzlo bylo, že to mělo trochu „divokou“ chuť.
Kuře očistíme a všechny výše uvedené ingredience s výjmkou oleje smícháme. Souto směsi mažeme jak vnitřně tak i venkovně. Uložíme do lednice a postupně směs vtíráme až do upotřebení což trvá +- den! druhý den nasuneme kuře do vetikálního držáku a předehřáté troubě při teplotě 180 st. pečeme a občas potíráme olivovým olejem. Konečný výsledek příjemně potěší Vaše chuťové pohárky! Přátelská rada! Pokud nemáte vertikální stojan, nevadí pivní láhev perfetně tuto službu zajistí! Jednoduše natáhnete kuře na láhev postavíte do misky a pečete!
Recept je z kategorií: Drůbež
Dobrá kombinace je s chakchoukou.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Sfaxské kuře - Poulet Sfaxien
Konečně jsem si obstarala ras el hanout na (nejen) tenhle recept. Dělala jsem pouze kousky z prsních řízků, protože na celé kuře nebyli strávníci.
Naložila jsem do směsi na 24 hod a pak orestovala.
Kousky kuřete jsem namáčela do dipu ze zakysané smetany, tahiny a citronu.
Jídlo je to opravdu výborné a tak příště naložím stehna a upeču v troubě.
I když c.l.plesky už nechodí mezi nás, chválím jeho recept. Co kdyby třeba někdy nakoukl!?
Příspěvek upraven 22.04.11 v 09:27
129 příspěvků 26.2.10 06:36
gmp
Vzal jsem láhev od Plzeňského 0,5 l a vešla se bez problémui i s odkapní miskou. Tak nevím co máš za troubu? Zkus to s horizontálnín!
2452 příspěvků 24.2.10 17:44
Anžto pilně navštěvuju semináře severoafrické kuchyně, docela velký pytlík molokie, aneb molochíje, melochéje, mlukhíje, jutovníku čili židovského slézu doma mám, ale zatím jsem ho nepoužila. Jinak článek zde: http://www.souk.cz/?p=10
Pivní lahev 27 cm. Trouba od topného tělesa k topnému tělesu 24 cm.
129 příspěvků 24.2.10 05:35
svato,
zeptejte se ho zda neví co to je a z čeho se dělá mouloukhia ?
129 příspěvků 24.2.10 05:28
chefbronia ,
jestli jsem porozumněl, jedná se o prázdnou láhev a s pivem ta receptůra nic společného.
1436 příspěvků 23.2.10 22:35
Vyskúšam a zoberiem kúsok ochutnať kolegovi, ktorý žil vo Sfaxe 6 rokov, som zvedavá, čo povie. Že bude chutiť našim, to viem dopredu.
57 příspěvků 23.2.10 21:59
Davam plechovku (otevrenou) a tosku odlitou a s par dirkami- ale to uz je potom „pivni kure“ - uplne jiny recept - takze to c.l.plesku nebudu menit.
27 příspěvků 23.2.10 19:43
KLAARKA
Nemusíte mít obavy. určitě bych nedoporučoval, kdybych to neměl vyzkoušené!
222 příspěvků 23.2.10 15:47
nepraskne ta lahev? nemela by se dat zavarovacka, aby to bylo stavene ne horko?
" رأس الحانو -Ras el hanout - Hlava koření":http://www.labuznik.com/recipe.php?…