Recept Sezamové kuřátko s citronem

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z části zmrazit maso a pak jej nakrájet na tenké plátky proti vláknu. Vložit maso do hluboké mísy. Namočit houby v horké vodě na 30min., vyjmout, nechat dobře okapat (trochu je vymačkat) a nakrájet je na tenké nudličky. Připravit marinádu. Utřít česnek a vložit jej se zázvorem a ostatními ingrediencemi do mísy. Dobře vše promíchat. Nalít do mísy na maso, maso dobře obalit v marinádě a nechat marinovat po 30min. při pokojové teplotě, nebo 4 hodiny v chladničce. Sem tam zamíchat. (Marináda se může předem připravit až dva dny dopředu a skladovat v chladničce.) Připravit omáčku. Smíchat všechny ingredience dohromady. Rozehřát Wok kotlík, nebo hlubokou pánev na vysoké teplotě. Přidat 1 1/2 lžíce arašidového oleje. Přidat část kuřecích plátků a za stálého míchání je osmažit do matné barvy (pozor, nepřevařit maso). Vyjmout plátky na mísu a pokračovat se zbytkem oleje a masa. Vrátit všechno kuře do Wok kotlíku, přidat houby, sezamová semínka a připravenou omáčku. Nechat vše dobře prohřát a potom dovnitř zamíchat polovinu citronových plátků. Ocutnat, přísolit a opepřit podle potřeby. Naaranžovat pokrm na mísu a ozdobit zbytkem citronových plátků. Podávat s napařovanou rýží v individuálních miskách.

Recept je z kategorií: Prsa

Nahlásit recept

  • 26.05.03 vloženo
  • 3555x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 8 kuřecích prs, bez kůže a kostí
  • 3 lžíce arašidového oleje, nebo slunečnicového
  • 7 čínských hub, předem namočených a noh zbavených
  • 4 lžíce na sucho opražených sezamových semínek
  • 2 malé, vosku zbavené citrony, ozdobené rýhamy podélce a pak nakrájené na plátky (vypadají jako ozubená kolečka)
  • Marináda:
  • 1 velký stroužek česneku
  • 2cm kousek čerstvého oloupaného zázvoru, na jemno nastrouhaného
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky kukuřičné škrobové moučky
  • 1 lžička tmavého sezamového oleje
  • 1 lžička arašidového, nebo slunečnicového oleje
  • Omáčka:
  • 6 lžic citronové šťávy
  • 4 lžíce čínského rýžového vína, nebo suchého sherry vína
  • 4 lžíce medu
  • 4 lžíce kuřecího vývaru
  • 2 lžíce světlé sójové omáčky
  • 2 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 2 lžíce praženého, sezamového oleje
  • 1 1/2 lžičky soli, nebo podle chuti
  • 1 lžička koření pěti vůní, nebo pomletého pepře

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sezamové kuřátko s citronem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz