Recept Seviche od Elenky

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Lososa nakrájíme na tenké plátky (téměř průhledné), rozložíme na mělkou mísu, zakapeme hojně citronovou šťávou (vinným octem), osolíme, opepříme, posypeme jemnými proužky cibule a nasekanou petrželkou a zalijeme olivovým olejem. Necháme v ledničce marinovat půl až dvě hodiny. Jako příloha je báječná čerstvá bageta anebo opečené trojúhelníčky z toustového chleba. Takto připravené seviche jsem jedla ve Španělsku, ovšem z jiné ryby (nějaké bílé). U nás jsem sehnala pouze čerstvého lososa. Vím ale, že se seviche připravují i z lososa a také z jiných ryb. Ve Španělsku byl používaný vinný ocet, správnější je však použít citronovou šťávu. Seviche lze s velkým úspěchem předkládat jako TAPAS.

Recept je z kategorií: Rybí saláty

Nahlásit recept

  • 15.12.04 vloženo
  • 4259x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min + aĹľ 2

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 200 g čerstvého lososa
  • šťáva z jednoho citronu
  • (někde se používá i vinný ocet)
  • olivový olej panenský
  • červená cibule
  • sůl
  • bílý pepř
  • nasekaná petrželka

Doporučená příloha

  • sklenka bílého vína

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Seviche od Elenky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz