Recept Seviche od Elenky

Eleeen Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Lososa nakrájíme na tenké plátky (téměř průhledné), rozložíme na mělkou mísu, zakapeme hojně citronovou šťávou (vinným octem), osolíme, opepříme, posypeme jemnými proužky cibule a nasekanou petrželkou a zalijeme olivovým olejem. Necháme v ledničce marinovat půl až dvě hodiny. Jako příloha je báječná čerstvá bageta anebo opečené trojúhelníčky z toustového chleba. Takto připravené seviche jsem jedla ve Španělsku, ovšem z jiné ryby (nějaké bílé). U nás jsem sehnala pouze čerstvého lososa. Vím ale, že se seviche připravují i z lososa a také z jiných ryb. Ve Španělsku byl používaný vinný ocet, správnější je však použít citronovou šťávu. Seviche lze s velkým úspěchem předkládat jako TAPAS.

Recept je z kategorií: Rybí saláty

Nahlásit recept

  • 15.12.04 vloženo
  • 4473x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min + aĹľ 2

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 200 g čerstvého lososa
  • šťáva z jednoho citronu
  • (někde se používá i vinný ocet)
  • olivový olej panenský
  • červená cibule
  • sůl
  • bílý pepř
  • nasekaná petrželka

Doporučená příloha

  • sklenka bílého vína

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Seviche od Elenky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz