Recept Seviche od Elenky

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Lososa nakrájíme na tenké plátky (téměř průhledné), rozložíme na mělkou mísu, zakapeme hojně citronovou šťávou (vinným octem), osolíme, opepříme, posypeme jemnými proužky cibule a nasekanou petrželkou a zalijeme olivovým olejem. Necháme v ledničce marinovat půl až dvě hodiny. Jako příloha je báječná čerstvá bageta anebo opečené trojúhelníčky z toustového chleba. Takto připravené seviche jsem jedla ve Španělsku, ovšem z jiné ryby (nějaké bílé). U nás jsem sehnala pouze čerstvého lososa. Vím ale, že se seviche připravují i z lososa a také z jiných ryb. Ve Španělsku byl používaný vinný ocet, správnější je však použít citronovou šťávu. Seviche lze s velkým úspěchem předkládat jako TAPAS.

Recept je z kategorií: Rybí saláty

Nahlásit recept

  • 15.12.04 vloženo
  • 4353x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min + aĹľ 2

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 200 g čerstvého lososa
  • šťáva z jednoho citronu
  • (někde se používá i vinný ocet)
  • olivový olej panenský
  • červená cibule
  • sůl
  • bílý pepř
  • nasekaná petrželka

Doporučená příloha

  • sklenka bílého vína

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Seviche od Elenky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Květáková polévka Květáková polévka
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz