Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Krasne vypadajici a snadny predkrm, ktery je pozitkem pro jazyk, tak jako pro oci. Muze se pripravit ve forme dortu anebo vezicek pro jednotlive porce (davam prednost). Misto uzeneho lososa muzete pouzit Gravlax doma pripraveneho podle receptu, anebo pro vegeteriany napriklad marinovanou cervenou repu. Variaci muze byt mnoho, jenom se musi dat pozor, aby se ruzne ingredience k sobe chutove hodily.
TIP: Kdyz nesezenete krouzky, tak zajdete do zelezarstvi a nechejte si narezat kousky plasticke trubky. Doma si jeji hrany osmirglujte. Dalsi moznost je, si nasetrit stejne vhodne konzervy a tem odstranit vrchni vicko i dno. Opet pilnikem uhladit hrany (pokud jste na otevirani konzervy nepouzili otvirak znacky Zyliss, ten nezanechava ostre hrany) .
Uvarit vcelku brambory, vejce a mrkev. Nechat vychladnout, oloupat brambory a potom je nastrouhat do misky. Oloupat vejce, posekat je a dat zvlast do dalsi misky. Mrkev nakrajet na male kosticky a dat do dalsi misky. Pokrajet cibuli a okurek na male kosticky a dat je do jednotlivych misek. Posekat petrzelku a bazalku. Nakrajet lososa na male kousky. Pripravit smes z citronove stavy, oleje a soli. Trochu nalit do kazde misky s nakrajenymi ingrediencemi az na tu s lososem. Na plochou misu polozit kruh (anebo mensi kruhy pro jednotlive porce). Do neho dat z kazde misky vrstvu tak, aby vrchni byla z vajec. Trochu smacknout a dat na hodinu do chladna. Potom opatrne sejmout kruh a vrch vezicek ozdobit platky okurky a lososim kaviarem a vse posypat smesi petrzalky a bazalky.
Recept je z kategorií: Rybí saláty
krupave pecivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Severský salát z uzeného lososa
Jane, jak kdy
Svedove, tak jako lososa nebo herinka, take musi
mit brambory
Je to zajimavy, dobry, avsak take
velice pohledny recept…
141 příspěvků 19.4.11 14:47
Keď je losos správne nasolený a
zaudený, nepotrebuje okrem mlsného jazyka
už nič.